Ventilator chladenia

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
sinuhe
Člen Týmu

Ventilator chladenia

Příspěvek od sinuhe »

Prosim o info. Po vypnuti zapalovania na Corolle r.v. 2004 okamzite vypne aj ventilator chladica. Pri inych autach ventilator dochladi aj po vytiahnuti kluca zo zapalovania. Vcera som mal pod autom mlaku a zateceny chladic. Teraz neviem, ci ta voda vyvrela, alebo tecie chladic.Vie mi niekto poradit? :?:
RP
Řidič

Příspěvek od RP »

Po vypnuti zapalovania na Corolle r.v. 2004 okamzite vypne aj ventilator chladica. Pri inych autach ventilator dochladi aj po vytiahnuti kluca zo zapalovania.
Osobně jsem tohle viděl jen u Felicie tam snad sahara vaří furt, jinak jsem osobně jezdil na E9 cca 3/4 roku s termostatem který vůbec neotvíral a toyota to uchladila pouze náporem a minimálním průtokem přes chladič skrze ty malé dírky v termostatu :!: Pouze při 35 st. vedrech a na dálnici to šlo k červenému tak jsem přišel tenkrát na ten vadný termostat (normálně byla rafička cca 5 mmm pod červeným myslel jsem že je to u toyoty normální po výměně uprostřed jako všude jinde).
K tvému problému zkontroloval jsi hladinu chladící kapaliny jak to vychladlo? je tam úbytek? nemohla být ta louže jen kondenzát z klimatizace kterou si moh zapínat na odmlžení oken? co ukazatel teploty jak to údajně vařilo? Jinak pokud to fakt vyvřelo může být špatné víčko na chladiči, které přepouští přetlak do expanzky.
Avensis kombi 1,8 linea terra 98´
Corolla 1,3 E11 HB 97´social edition
Subaru Legacy kombi 2,5 GX 01´ 115 KW/223 Nm
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Souhlasím s RP.

Ještě sem neviděl toyotu, nebo vlastně všeobecně japonca, kterýmu by běžel ventilátor i po vypnutí zapalování. A neměl si jenom hodně náplně v expance?
Holomek!
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

sinuhe: těžko soudit takhle na dálku.. nerozumím přesně co myslíš tím "zatečený chladič" .. to jako politý od kapaliny odshora od víčka dolu? Těsní víčko? Když otevřeš víčko zastudena pšoukne to? Mlaka to je louže? (sorry neni to ani v slovniku :oops: )

nebylo to auto bouraný na předek? Spínání ventilátoru je řízeno systémem relátek, který já neznám, takže neporadím, ale může být, že je to po nějakém zásahu špatně zapojený.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“