Kontrolka špatné funkce motoru

vše ohledně modelové řady Avensis
dawidos
Člen Týmu

Kontrolka špatné funkce motoru

Příspěvek od dawidos »

Nekamenujte mě (jsem naprostý laik), každopádně včera se mi při dojezdu do Prahy rozsvítila kontrolka špatné funkce motoru na mém Avensisu (2001). Vyšlápl jsem spojku a na neutrál se mi zdálo, že spadly otáčky trošku níž, než obvykle (nicméně motor nezhasnul, jen vibrace byly trošku vyšší - ale možná to bylo jen psychologický). Bylo to po cca 300 km cestě, pak jsem s tím asi 2 km docela bez problémů ujel.

Asi je milion věcí, který se tam mohly podělat, chci s tím zajet do servisu na diagnostiku, nicméně neublížím tomu tou pár kilometrovou jízdou? Procházím fórum, možností je hromada - od lambda sondy po špatné palivo, jenom doufám, že to nesignalizuje něco vážnějšího. Díky za případné uklidnění :)
Toyota Avensis 2.0, r.v. 2001, 110 kW
Marco
Člen Týmu

Re: Kontrolka špatné funkce motoru

Příspěvek od Marco »

dawidos píše:Nekamenujte mě (jsem naprostý laik), každopádně včera se mi při dojezdu do Prahy rozsvítila kontrolka špatné funkce motoru na mém Avensisu (2001). Vyšlápl jsem spojku a na neutrál se mi zdálo, že spadly otáčky trošku níž, než obvykle (nicméně motor nezhasnul, jen vibrace byly trošku vyšší - ale možná to bylo jen psychologický). Bylo to po cca 300 km cestě, pak jsem s tím asi 2 km docela bez problémů ujel.

Asi je milion věcí, který se tam mohly podělat, chci s tím zajet do servisu na diagnostiku, nicméně neublížím tomu tou pár kilometrovou jízdou? Procházím fórum, možností je hromada - od lambda sondy po špatné palivo, jenom doufám, že to nesignalizuje něco vážnějšího. Díky za případné uklidnění :)
To samé se dnes stalo i mně na Avensisu z roku 2005. Asi budu muset do servisu. Ovšem u mě žádné příznaky změny chování auta nejsou. Jakoby se nic nestalo. Tak taky nevím...... :?:
Toyota Avensis 2.4 VVTi automat r.v. 2005, 120 Kw Nic není nemožné :-)
chmelo
Řidič

Příspěvek od chmelo »

Mne kontrolka motoru tiež semtam zasvieti a niekedy svieti celý deň...potom zas zhasne a vpohode. Bol som dvakrát na diagnostike, zistili chybový kód výfukového systému, hlásenie vymazali a jazdil som ďalej.
Môjmu AVE niekedy treba málo a kontrolka sa rozsvieti...niekedy je to pri natankovaní iného benzínu, inokedy mám zas pocit, že to robí pri prudšej zmene vonkajšej teploty a niekedy mu vadí aj keď hlasnejšie zakašlem :lol: Holt, už to nieje stará dobrá Rollka Made in Japan, ktorá zniesla všetko :roll:

Tie kolísajúce otáčky by som možno videl v súvislosti so škrtiacou klapkou...mne klesali po zohriatí motora až na 500-600, vyčistila sa klapka a v pohode :wink:
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Marco
Člen Týmu

Příspěvek od Marco »

Marco píše:
dawidos píše:Nekamenujte mě (jsem naprostý laik), každopádně včera se mi při dojezdu do Prahy rozsvítila kontrolka špatné funkce motoru na mém Avensisu (2001). Vyšlápl jsem spojku a na neutrál se mi zdálo, že spadly otáčky trošku níž, než obvykle (nicméně motor nezhasnul, jen vibrace byly trošku vyšší - ale možná to bylo jen psychologický). Bylo to po cca 300 km cestě, pak jsem s tím asi 2 km docela bez problémů ujel.

To samé se dnes stalo i mně na Avensisu z roku 2005. Asi budu muset do servisu. Ovšem u mě žádné příznaky změny chování auta nejsou. Jakoby se nic nestalo. Tak taky nevím...... :?:
Takže změna, ráno jsem sedl do auta a kontrolka zhasla. Opraveno samo :lol:
Toyota Avensis 2.4 VVTi automat r.v. 2005, 120 Kw Nic není nemožné :-)
dawidos
Člen Týmu

Příspěvek od dawidos »

Marco píše:
Marco píše:

Takže změna, ráno jsem sedl do auta a kontrolka zhasla. Opraveno samo :lol:
:lol: No já naprosto stejnej příběh. Takže taky taková samooprava :)

Ráno nic, jezdil jsem asi 20 km, taky nic, pro jistotu jsem zajel do Toyoty. Diagnostika ukázala, že se jedná o nějakou chybu v jednotce, která řídí vstřikování. Nicméně auto se chová pořád stejně, takže chybu vymazali a snad se neobjeví znova. Měl někdo tuhle podobnou zkušenost? :)
lake-bodom
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lake-bodom »

Mně se jednou objevila chyba poté, co jsem natankoval naftu a ona při -15st zamrzla. Nejdřív to nechtělo chytnout a pak při jízdě se rozsvítila kontrola chyby motoru. Jakmile se oteplilo a dal jsem jinou naftu, bylo vše v pořádku. Tak nevím :).
Corolla Verso I, 1.8, 8,2l/100km
Mitsubishi Grandis, 2.4, 5l/50km
ex: Auris, 1.6 Dual VVTi, 7l/100km
ex: Seat Ibiza, 1.4 MPi, 5-6l/100km
ex: Avensis 2.0D-4D, 6l/100km
ex: Avensis, 1.6 16V, 8l/100km
ex: Corolla, 1.3 12V 5,5l/100km
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Není nad to tankovat kvalitní naftu.
lake-bodom
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Jirka píše:Není nad to tankovat kvalitní naftu.
Tohle byla Benzina....... :(
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Nafta u Benziny byla vyhodnocena jako nejlepší v čr.Tak tedy nevím.
lake-bodom
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Taky mi to přijde divný. Ale vzhledem k tomu, že pokaždé beru plnou nádrž, nemohlo to být nečím jiným. Jakmile jsem natankoval jinou, bylo už vše v pohodě. Od té doby se mi to už nikdy nestalo a autí startuje bez sebemenšího problému.
gepard75
Člen Týmu

Příspěvek od gepard75 »

Tahle oranzova kontrolka se mi rozsvitila uz nekolikrat.
Poprve byla vadna lambda sonda.
Podruhe stacilo chybu resetovat (Bosch service ve Slovinsku).
Potreti zhasla sama po dotankovani paliva.
Poctvrte se mi rozsvitila vcera a dotankovat jedu zitra,tak uvidime :D

V Toyota servisu mi bylo receno,ze je dost citliva na cokoliv.Tech pricim muze byt spoustu.Davat bacha si mam pouze pokud by se rozsvitila ta cervena kontrolka!
TOYOTA Auris TS Hybrid 2017 :-)
tkus
Člen Týmu

Kontrolka motoru

Příspěvek od tkus »

Jel jsem delší štreku (cca 400km). Po cca 100km jsem vzal do téměř prázdné nádrže naftu u OMV na D11. Po cca 350km se na dálnici rozsvítila kontrolka motoru. Po zastavení a vypnutí motoru se už nerozsvítila. Druhý den se při jízdě po okresce rozsvítila znova.
Auto šlo do servisu na diagnostiku s výsledkem: "78/8/-fuel pump sys.malfunction". Oficiální doporučení servisu: "Seřízení vstřikovacího čerpadla a vstřikovačů.". Cena v řádu desetitisíců podle zjištěných problémů. Neoficiální doporučení: "Pokud motor neztrácí výkon, tak to ignorujte.". Racionálně jsem se rozhodl pro řešení dle neoficiálního doporučení :-). Od té doby najeto cca 4000km v podobném režimu a kontrolka "mlčí".
Laický závěr: "Bylo to naftou". Uvidíme co se bude dít dál.
Avensis T22 2,0 D4D, 2003, 285000 km
Avensis T27 2,2 D4D, 2009, 61000 km
dawidos
Člen Týmu

Re: Kontrolka motoru

Příspěvek od dawidos »

tkus píše:Jel jsem delší štreku (cca 400km). Po cca 100km jsem vzal do téměř prázdné nádrže naftu u OMV na D11. Po cca 350km se na dálnici rozsvítila kontrolka motoru. Po zastavení a vypnutí motoru se už nerozsvítila. Druhý den se při jízdě po okresce rozsvítila znova.
Auto šlo do servisu na diagnostiku s výsledkem: "78/8/-fuel pump sys.malfunction". Oficiální doporučení servisu: "Seřízení vstřikovacího čerpadla a vstřikovačů.". Cena v řádu desetitisíců podle zjištěných problémů. Neoficiální doporučení: "Pokud motor neztrácí výkon, tak to ignorujte.". Racionálně jsem se rozhodl pro řešení dle neoficiálního doporučení :-). Od té doby najeto cca 4000km v podobném režimu a kontrolka "mlčí".
Tak docela podobná zkušenost koukám, na diagnostice prej chyba ve střikování.... ale taky jen jednou, pak jinej benzín a ok... tak nevím :) snad to vydrží!
Kafčo
Člen Týmu

Re: Kontrolka motoru

Příspěvek od Kafčo »

tkus píše:Jel jsem delší štreku (cca 400km). Po cca 100km jsem vzal do téměř prázdné nádrže naftu u OMV na D11. Po cca 350km se na dálnici rozsvítila kontrolka motoru. Po zastavení a vypnutí motoru se už nerozsvítila. Druhý den se při jízdě po okresce rozsvítila znova.
ahoj no to já mo mám podobný pořád tankuju naftu na SHELL jednou jsem vzal naftu na OMV na na dálnici D1 a auto začlo zlobit rozsvítilo se engine motor ztratil výkon a potom to začlo zlobit jednou to jelo uplně vpohodě potom ztrata výkonu. Při kontrole v Toyotě 78/8/ vadné čerpadlo, ale mně se to pořád nezdá. O víkendu auto nešlo nastartovat opět servis nastříkal tam nějaký sprej a ted to jezdí ale pořás svítí engine. Stalo se někomu něco podobného?
Toyota Avensis Verso 2.0 D4D, 2002, při koupi najeto 108 000, současný stav 170 000
Volkswagen Transporter TD
Felicie Combi 1,6D
Škoda 120
novlub
Člen Týmu

Příspěvek od novlub »

Pomocí pojistky EFI lze "kontrolku resetovat". Jestli se rozsvěcuje stále, opakovaně ... servisu se nelze nevyhnout.
TOYOTA Avensis 1,8 VVTi kombi, 6/2001
Odpovědět

Zpět na „Avensis“