E11 - Kmitání volantu

vše ohledně modelové řady Corolla
Pandy
Řidič

E11 - Kmitání volantu

Příspěvek od Pandy »

Mám takový problémek: Když jedu tak 130 a kousek nad, tak se mě trochu rozkmitá volant. Už jsem to (mám dojem) jednou psal, ale nějak to usnulo. Od té doby jsem nechal vyvážit kola, zkontrolovat tlumiče (OK) a prohlídnout vůle přední nápravy a nikdo nic nezjistil (2 mechanici nezávisle na sobě - nic). Kmitání nezávisí na tom zda je motor v tahu nebo ne a zda jedu přímo nebo do zatáčky. Tak začínám mít pocit, že Corolla je asi citlivá na volant a že je to zřejmě normální. Máte někdo obdobné zkušenosti?
Corolla E11 Hatchback, 1,4 VVTi, 2000
Pandy
Řidič

Příspěvek od Pandy »

A ještě jsem zapoměl uvést, že po vyvážení jsem zadní a přední kola mezi sebou vyměnil a zkontroloval tlaky v pneumatikách. Díky za odpovědi.
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

Me zacne volant vibrovat zhruba po 15tis km od vyvazeni. Zatim mi vyvazeni vzdycky pomohlo, krome pneu po puvodnim majiteli, ktere vyvazit nesly a spravilo se to az novymi pneu. Myslim, ze nejjednodussi bys mel sehnat pneu, o kterych vis, ze jsou v poradku a vyzkouset to s nimy. Treba nekde na srazu to prohodit s pneu z jine corolly.
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

Pandy píše:..
co tam máš přesně za pneu? rozměr, značku
třeba takové good year eagle byly v některých rozměrech brambory už z výroby
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Geometrie byla? Silentbloky motoru ok?
Holomek!
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Mně se taky začalo auto třepat kolem 130 při přezutí na zimní pneu které jsem koupil spolu s diskama,...po přehození opět na letní,..pohoda,..takže jsem to nechal vyvážit a stejně to nepřestalo,...jak to vyvažovali tak guma na disku skákala,....no prostě šišky,.....takže to chce nové gumy a bude pohoda,... :wink: :wink:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

No pokud by to vyvážení kol nespravilo tak se zkus podívat na klouby spojovacích tahel řízení. Na volantu to ještě být cítit nemusí přesto taková 0.5mm vůle dokáže při těchto rychlostech udělat své.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Michal_F6
Věčnej rejpal

Re: E11 - Kmitání volantu

Příspěvek od Michal_F6 »

Pandy píše:Mám takový problémek: Když jedu tak 130 a kousek nad, tak se mě trochu rozkmitá volant. Už jsem to (mám dojem) jednou psal, ale nějak to usnulo. Od té doby jsem nechal vyvážit kola, zkontrolovat tlumiče (OK) a prohlídnout vůle přední nápravy a nikdo nic nezjistil (2 mechanici nezávisle na sobě - nic). Kmitání nezávisí na tom zda je motor v tahu nebo ne a zda jedu přímo nebo do zatáčky. Tak začínám mít pocit, že Corolla je asi citlivá na volant a že je to zřejmě normální. Máte někdo obdobné zkušenosti?
zkus koupit nové pneu. To, že jsou tzv. "vyvážené" neznamená, že jsou vyvážené dobře. Některé prostě vyvážit nejdou a borcům z pneuservisu se to obvykle nechce moc řešit, tak tam hodí závaží aby to bylo jako skoro dobré a to skoro pak dělá tenhle binec.
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
Pandy
Řidič

Příspěvek od Pandy »

Díky za odpovědi. Mám tam pneu TRAYAL 175/65 R14. Bylo to na nich dovezeno z Německa. Divím se trochu, že normální Němčour dá na auto tak neznámou značku (nebo je neznámá jen pro mě? :) ). Takže na přední kola zkusím něco jiného. Máte nějaké osvědčené typy zimních pneu, které nekmitají?
Karel Danda
Řidič

Příspěvek od Karel Danda »

Já mám Sava Eskimo s3 , dcera na Corolle taky a vše OK. Dokonce si tak říkám, že jsou paradoxně tišší než moje letní. Jinak ty Trayaly jsou opravdu největší shit, to jsem kdysi zaslechl v pneuservisu.
Avensis combi 1,8 VVT-i r.v.2002
cipis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cipis »

Co řešíš, že ti to začne na 130 a výš? Aspoň víš, že překračuješ povolenou rychlost i na dálnici. Prostě jezdi pomaleji, dyť jsou to zimní.

Hromada frajírků má zimní a na suchu jezdí 160+ a jaksi jim ani nedojde, že třeba gumy jsou jen do 140 ...
Pandy píše:Díky za odpovědi. Mám tam pneu TRAYAL 175/65 R14. Bylo to na nich dovezeno z Německa. Divím se trochu, že normální Němčour dá na auto tak neznámou značku (nebo je neznámá jen pro mě? :) ). Takže na přední kola zkusím něco jiného. Máte nějaké osvědčené typy zimních pneu, které nekmitají?
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 92) 55kW 2E-E šedá (moje)
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 93) 55kW 2E-E červená (ségra)
IFA Multicar M25 sklopka (r.v. 84) 33kW, 2l diesel (moje)
Pandy
Řidič

Příspěvek od Pandy »

To Cipis: 130 tachometrových ještě není 130 skutečných, ale obvykle o 10 méně (aspoň tedy u mýho auta), takže klidek. A "160+" nejezdím. Ale dík za "názor".
cipis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cipis »

Nepsal jsi, že máš na tachometru 130 a jedeš 120 ...
Frajírci nebyli na tebe, ale obecně, když se tu bavíme o zimních a rychlostech.
Jinak mě napadlo, co se stalo i mně, že nesedělo přesně kolo na náboji, mělo to trošičku jiný vnitřní průměr - kolo na vyvažovačce bylo ok, ale po našroubování to bylo "nestabilní". V servisu, když jsem to zjistil, tak mi řekli, že buď distanční kroužek nebo že seženou starší pasující, tak jsem šel do těch starších a už je to v pořádku. Tak se zkus mrknout, jestli máš přesně ty ráfky, co tam mají být.

Pandy píše:To Cipis: 130 tachometrových ještě není 130 skutečných, ale obvykle o 10 méně (aspoň tedy u mýho auta), takže klidek. A "160+" nejezdím. Ale dík za "názor".
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 92) 55kW 2E-E šedá (moje)
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 93) 55kW 2E-E červená (ségra)
IFA Multicar M25 sklopka (r.v. 84) 33kW, 2l diesel (moje)
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Trayal je úlet, vždyť se to prodává po hypermarketech za pár stovek :-)
Tišší jsou zřejmě proto, že podíl siliky je mizivý :lol:
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

většina "frajírku" si taky neuvedomuje že sjíždením pneumatik se mění i jejich vyvážení takže pneumatiky co byly vyvážené vám ukážou peknou odchylku na vyvažovačce už po 5tis km. Osobne jsem na "sportovních" autech kde mi slo o každej detail vyvažoval před každým plánovaným závodem, v běžném provozu co 2tis km, jenže to jsem mel vyvažovačku svojí a byla to pro mne zábava. Ted to na "sportáčkách" delám co 5tis...
Odpovědět

Zpět na „Corolla“