Corolla 1,4 16V 65KW volnoběh
- Arpi Liftback
- Člen Týmu
Corolla 1,4 16V 65KW volnoběh
Zdravím! Potřebuji radu ohledně mé Corolly (Korelky:)) Liftback 1,4 16V 65KW 1993 a jejího volnoběhu. Jakoby si na volnoběh občas "odfoukla". Za studena i za tepla. Ve vyžších otáčkách žádný problém a jede krásně. Žádné silnější mechanické zvuky. Vše se tváří přes velký počet najetých kilometrů dobře (288000). Nové svíčky nepomohly. Spotřeba oleje vyžší (asi 6dl/1000 km) ale je to dáno i netěsností kolem zadního vačkového hřídele. Prosím o radu. Děkuji
- Arpi Liftback
- Člen Týmu
Přesný typ motoru teď nevím. Mrknu se do techničáku. Co vím: 65KW, 16V, hydraulicky vymezované vent.vůle, 1,4 1993. ten volnoběh..jako by ve víceméně pravidelných intervalech cca po 2 vteřínách na zlomek vteřiny vynechal a při tom si lehce "odfoukl". Je to skoro neznatelné. Slyšet je to jen z výfuku. Když stojím u motoru tak o ničem nevím a motor běží pravidelně. Při jizdě i už od nízkých otáček se to nijak neprojevuje.
- Arpi Liftback
- Člen Týmu
No já tam právě dal ty Brisky...v obchodě kde jsem byl chlapík jiný neměl a radil, že stejně nemá moc velkej smysl dávat tam lepší..ale koukám že asi neměl úplně pravdu. a ty vůle ventilů..předpokládám že se vymezují stejným způsobem jaku např. u moto Honda CB 750...nebo snad ne? uvítám vysvětlení. Díky moc za rady:)
Takhle ty NGK jsou japonský svíčky do japonských aut...já je osobně kupoval v Elitu a řekl mi že to je to nej co můžu dát do japonskýho auta...Arpi Liftback píše:No já tam právě dal ty Brisky...v obchodě kde jsem byl chlapík jiný neměl a radil, že stejně nemá moc velkej smysl dávat tam lepší..ale koukám že asi neměl úplně pravdu. a ty vůle ventilů..předpokládám že se vymezují stejným způsobem jaku např. u moto Honda CB 750...nebo snad ne? uvítám vysvětlení. Díky moc za rady:)
Posléze mi to i servisák potvrdil...a mám takovej dojem že jsem za všechny 4ks platil asi 609 kč...(jinak ty síčky mi dohledal přesně na konkrétní auto a motor) mám 1,3 16v 65Kw r.v. 1994...
- Arpi Liftback
- Člen Týmu
jj..já jsem na výměnu spěchal ale jak koukám radši obětuju těch 130 kč co mě stály Brisky a seženu NGK. k ventilům.. takže hrníčkový zdvihátka s podložkama? Jaký je interval seřízení? Původní majitel mi totiž řekl že o ventily se u tohoto typu starat nemusím..z toho jsem si vyvodil to samovymezování
Arpi Liftback píše:jj..já jsem na výměnu spěchal ale jak koukám radši obětuju těch 130 kč co mě stály Brisky a seženu NGK. k ventilům.. takže hrníčkový zdvihátka s podložkama? Jaký je interval seřízení? Původní majitel mi totiž řekl že o ventily se u tohoto typu starat nemusím..z toho jsem si vyvodil to samovymezování
Svíčky: tak pak dej vědět jak to šlape jestli je budeš kupovat...Za mě spokojenost...nech jak se vyjádří ostatní)...

- Arpi Liftback
- Člen Týmu
Mě to tedy neplive tak často, asi jednou za půl minuty až minutu a je to slyšet opravdu jen u výfuku. Nicméně svíčky se taky chystám měnit, na těch starých je už nejméně 80 tisíc. Takže zatím densa vozím v kufru a nemůžu se k té výměně dokopat.
Ale rozhodně tohle dělá hodně motorů a laik si toho zpravidla ani nevšimne.
Jinak zdravím kolegy liftbackáře, nováčky žánru
Ale rozhodně tohle dělá hodně motorů a laik si toho zpravidla ani nevšimne.
Jinak zdravím kolegy liftbackáře, nováčky žánru

Ahoj. Ja používám svíčky Denso. Měl jsem tam K16R-U a na jaře jsem je vyměnil za K16TR11, které mi u toyoty doporučili. Později jsem zjistil, že mi asi dali svíčky ne do E10 4E-FE, ale do E11 4E-FE, tak jsem volal do toyoty a rekli mi ze je lze tez pouzit. Na K16TR11 budu jezdit uz pomalu rok a muzu je doporučit. Připadá mi, že i motor na volnoběhu mnohem méně vibruje. Škrtnu jedu, motor si brumla
Jsem spokojenej:-)

Toyota Corolla liftback 1.3 16V 65kw rv. 1994 - bohužel po nehodě minulost 
Honda Civic Aerodeck 1.6 16V 85kw rv. 1999
Toyota Avensis kombi 1997 2.0TD

Honda Civic Aerodeck 1.6 16V 85kw rv. 1999
Toyota Avensis kombi 1997 2.0TD