Jinak s těma novejma by to bylo parádní retro
Tak jsem se k vám přidal
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
S tím altikem jsem objevil zajímavou věc. Typove je sice stejný,ale třeba oproti motoru 3sge z celicy má větší řemenici o 1.5mm. Ani zkušené oko si toho nevšimne. A pokud třeba použijes alternator z celicy do mr2 tak problém je na světě.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- adrenix
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
uz mam za sebou 3 mr2, vsetky tri boli uplne prerobene. Maximalny rozmer ktory tam das je 215/35R18, takze ak tam chces dat 19 musis najist podla tabulky pneu rovnakeho vonkajsieho priemeru. Predpokladam ze nenajdes, aj ked je to skoda lebo som priznivcom velkych kolies. Bohuziual uz na 18 je auto co sa tyka riadenia uplne nahovno. Mam niekde fotku mr2 kde to magor vyriesil po svojom, do predu dal 18 a do zadu 19, des. Ale inak hodne zdaru a hlavne citu pri upravach:)
Toyota Starlet (sold)
Toyota MR2 (sold)
Toyota MR2 turbo(sold)
Toyota MR2 2,2i
kto nema turbo nema plnohodnotny zivot:)
adrenix@mr2.cz
Toyota MR2 (sold)
Toyota MR2 turbo(sold)
Toyota MR2 2,2i
adrenix@mr2.cz
libor12 : a co nastane za problém když to má jinou řemenici , já tam dal altik z Ravky byl uplně stejnej až na tu menší řemenici , eletrikář říkal že to nevadí jestli pujde napnout řemen , aten šel , teď to dobijí 14,2 na volnoběh , a ve vysokých ot 14,3 ,
adrenix : proč bay tam nemohl jít větší rozměr , já tam mám 225/45x16 a když dám přepočet tak 225/35x18 je o 3mm na poloměru větší a do zadu se vejde i 245/35x18 ta je větší asi o 1,3cm .
19 by musely bejt tak na 20-25 ale to je problém senhat za rozumné peníze a abych dal 10000Kč za jednu gumu to zase nejsem takovej blázen
adrenix : proč bay tam nemohl jít větší rozměr , já tam mám 225/45x16 a když dám přepočet tak 225/35x18 je o 3mm na poloměru větší a do zadu se vejde i 245/35x18 ta je větší asi o 1,3cm .
19 by musely bejt tak na 20-25 ale to je problém senhat za rozumné peníze a abych dal 10000Kč za jednu gumu to zase nejsem takovej blázen
Konečně mám auto s motorem uprostřed
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
14.2 a 14.3V je už napětí za regulátorem napětí který je integrovaný v alternatoru. Větší řemenice,menší otáčky a obráceně. Standartně vyrábí alternator mezi 15-16V. Takhle může dávat třeba 18V ve vysokých otáčkách,no a tím minimálně odpálís regulátor to je ta lepší možnost,nebo alternator a jeho vínutí to je ta horší a nejhorší je že když to prosvihne regulátor tak i 10min stačí aby to odrovnalo baterku.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
- adrenix
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
NO tak nizke profili pneu o akych hovoris sa budu naozaj tazko zhanat.
Toyota Starlet (sold)
Toyota MR2 (sold)
Toyota MR2 turbo(sold)
Toyota MR2 2,2i
adrenix@mr2.cz
Toyota MR2 (sold)
Toyota MR2 turbo(sold)
Toyota MR2 2,2i
adrenix@mr2.cz
Hele taky sem o tom premyslel... ale myslim ze tu Lander nejak psal, ze je to uplne na p*** protoze ti do toho prostoru proudi vzduch ze spoda s tech nafuku co mas na stranach a utika horem tou mrizkou a tim ze tam das ten chobot tam nejak uplne vyrmvis tu cirkulaci vzduchu nebo tak nejak uz si to presne nepamatuju... 
- ArnieGT
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak na to zvýšení výkonu zapomeň hned ze startu, ale pokud jsi to myslel ironicky tak to souhlas,..pepamoto píše:jo to já vim , muselo by se to celý zadělt aby to plnilo jenom ten filtr , udělat tam na to nějakej budnik , ale když by se do toho budniku dal otevřenej filtr tak by to mohlo fungovat jako náporový sání u motorky , a vlastně by to zvýšilo výkon
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
ArnieGT- nevím co ti na to mám odpovědět , ale asi jsou podle tebe ti japonci uplní blbci když to používají ,náporové sání , ke zvýšení výkonu motoru ,
marcelus- nikdo nemluvil o zadělávání stávajících děr , ale o tom že by se musel ten náporový vzduch poslat přímo do sání a ne do motorového prostoru
a jenom pro vaši představu o funkci motoru , motor vzduch NASÁVÁ a tím pádem vzniká v sacím potrubí PODTLAK , jestliže docílíme v sacím potrubí přetlak bit malý tak se zvedne VÝKON - viz turbo ,
marcelus- nikdo nemluvil o zadělávání stávajících děr , ale o tom že by se musel ten náporový vzduch poslat přímo do sání a ne do motorového prostoru
a jenom pro vaši představu o funkci motoru , motor vzduch NASÁVÁ a tím pádem vzniká v sacím potrubí PODTLAK , jestliže docílíme v sacím potrubí přetlak bit malý tak se zvedne VÝKON - viz turbo ,
Konečně mám auto s motorem uprostřed