WRC křídlo - TOYOTA COROLLA E11

vše ohledně modelové řady Corolla
rodriguez
Řidič

Příspěvek od rodriguez »

cipis píše:Jo, o použití auta, no rally tu asi nikdo nejezdí, takže jak jsem psal předtím - naprostá zbytečnost, krám, co akorát škodí.
Brát techničák a bylo by po srandě ...
rodriguez píše:Jak jsem již psal, je to vše o použití auta,pokud někdo jezdí většinou po dálnicích a nebo na klikaté okresce nejede víc jak 80 tak to pro něj nemá z funkčního hlediska žádný význam.
Vidím že jsi proti tomu zujatý a bohužel se na to nedokážeš podívat trochu z nadhledu,chtěl jsem poukázat na to že rychlostí 80-130 po okreskách může jezdit kdokoliv a potom to má opravdu pozitivní vliv na průjezdy zatáčkami (pokud do nich tedy nebrzdíš na 60km) a na celkové jízdní vlastnosti.Bohužel mám ze tvých příspěvků pocit že jsi zamyndrákovaný víkendový řidič který těžce nese když ho někdo předjede i když jedeš podle předpisů,nechci se tě nějak dotknout jen tak působíš.
Corolla 1.6 G6 již prodaná , Supra MKIV TT Targa, Avensis T22 1.6, Avensis T22 2,0 D4D, BMW E60 530d, Land Cruiser HZJ78
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

rodriguez píše:Vidím že jsi proti tomu zujatý a bohužel se na to nedokážeš podívat trochu z nadhledu,chtěl jsem poukázat na to že rychlostí 80-130 po okreskách může jezdit kdokoliv a potom to má opravdu pozitivní vliv na průjezdy zatáčkami (pokud do nich tedy nebrzdíš na 60km) a na celkové jízdní vlastnosti.Bohužel mám ze tvých příspěvků pocit že jsi zamyndrákovaný víkendový řidič který těžce nese když ho někdo předjede i když jedeš podle předpisů,nechci se tě nějak dotknout jen tak působíš.
Nebo si spíš není vědom účinku takového křídla ve 100km/h na okresce.
Já osobně taky ne, upřímně, takové znalosti aerodynamiky a vlivu různých druhů křídel, spoilerů, deflektorů, difuzorů a já nevím co ještě fakt nemám... ostatně bych i uvítal nějaké fundované info (web?).
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
rodriguez
Řidič

Příspěvek od rodriguez »

Bohužel žádný odkaz na web nemám,jen čerpám z vlastních zkušeností a poznatků.
Corolla 1.6 G6 již prodaná , Supra MKIV TT Targa, Avensis T22 1.6, Avensis T22 2,0 D4D, BMW E60 530d, Land Cruiser HZJ78
cipis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cipis »

Já bych spíš řekl, že si křídlem léčíš malého * nebo tak něco.
Domluv si testy v tunelu a pak teprve říkej něco o poznatcích.
Křídlo na standardním sériovém vozu akorát zvyšuje hmotnost, zvyšuje odpor, tím i spotřebu a snižuje rychlost. Pokud to proháníš po dálnici ve 150, tak ti to zvyšuje zatížení zadní nápravy, na které to auto samozřejmě není stavěné. Na co to křídlo má 100% vliv, tak je estetika, a ano, drtivá většina křídel, co jsem viděl, tak jsou prasárny.
Být předjížděný mi vůbec nevadí, ovšem občas bych také rád viděl obličeje řidičů, když je předjede takové malé prdítko, co mám.
Víkendový řidič jsem s multikárou, ale ta víc jak 50 stejnak nejede. A když by mi chyběl přítlak, tak si naložím skoro 2t štěrku a jsem vysmátý.
Četl jsem o jednom jediném případu, kdy někdo referoval o tom, že se mu po instalaci pidikřidélka (cca. pár cm) přestalo zasírat zadní sklo.

rodriguez píše:Bohužel žádný odkaz na web nemám,jen čerpám z vlastních zkušeností a poznatků.
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 92) 55kW 2E-E šedá (moje)
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 93) 55kW 2E-E červená (ségra)
IFA Multicar M25 sklopka (r.v. 84) 33kW, 2l diesel (moje)
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

takze jedna citace z webu:

Drtivá většina nárazníků a nejrůznějších spoilerů není aerodynamicky optimalizována, takže místo toho aby tyto věci autu pomohly, zvyšují koeficient odporu vzduchu a tím i spotřebu, v tom lepším případě. V tom horším naruší celou aerodynamiku auta, což může způsobit jeho nestabilitu ve vyšších rychlostech a následně závažnou nehodu. Pokud tedy už hodlám použít nějaký spoiler snažím se informovat o jeho vlastnostech na voze.

Je dobře vědět, že montáží přítlačného křídla na hatchback, liftback nebo sedan ve většině případů nezískám kromě vylepšené optiky vůbec nic. Spoiler se totiž nachází v oblasti turbulentního proudění, nikoliv laminárního, a není schopen jakéhokoliv přítlaku nebo jen zanedbatelného. Montáží různých futuristických hyperspoilerů jako z filmu Rychle a zběsile získáme tedy spíše aerodynamickou brzdu než přítlačný prvek. Dodávat, že takový prvek přijde draho na benzínu nebo naftě asi nemá smysl.

je to odtud: http://www.renaultclub.cz/jak_na_tuning_-_dil_i.html

takze asi tak, zajimaji me reakce :)
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

A pozor, už je tu zase ta ohraná věta, kdy malý auto předjelo nadupanou káru :lol: To je jako jedna recenze z netu, když nějakej mladej kluk psal, jak s klidem natrhává s 1.3kou klidně i dvoulitry :lol: Tomu sem se fakt od srdce zasmál. V tom útržku článku od Alliqa je taky něco pravdy, ale zase je tu fakt, že pokud jezdíš městem, tak nějaký zhoršení vlastností těžko poznáš, ale při vyšších rychlostech to určit znát bude. Ale debata typu malého.... mi nepřijde moc na úrovni :wink:
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila :-D

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
cipis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cipis »

Kdo psal o předjetí nadupané káry? Jen jsem reagoval na to, že mě všichni předjíždí, což není pravda. A ta osobní rovina - já si nezačal, pravda, asi jsem reagoval trochu protivněji, ale prostě já ty křídla (a podobné) nesnáším a to ze mě nedělá zamyndrákovaného víkendového řidiče, který těžce nese, když mě někdo předjede.
fildis píše:A pozor, už je tu zase ta ohraná věta, kdy malý auto předjelo nadupanou káru :lol: To je jako jedna recenze z netu, když nějakej mladej kluk psal, jak s klidem natrhává s 1.3kou klidně i dvoulitry :lol: Tomu sem se fakt od srdce zasmál. V tom útržku článku od Alliqa je taky něco pravdy, ale zase je tu fakt, že pokud jezdíš městem, tak nějaký zhoršení vlastností těžko poznáš, ale při vyšších rychlostech to určit znát bude. Ale debata typu malého.... mi nepřijde moc na úrovni :wink:
Naposledy upravil(a) cipis dne čtv 27.11.2008, 20:15, celkem upraveno 1 x.
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

ja tyhle mega kridla schvaluju na lestenky, ktery vyjedou, ci se spise nechaji odvezt 5x do roka na nejaky tuning sraz, ci sraz znacky, klubu atd...
stejne tak spoilery az na zem...

stale nerikam ze se mi to nelibi, libi, taky planuji druhe auto, kupe - ktere bude o podobne veci vylepseno, samozrejme vkusne...
zatim se do uzsiho vyberu dostalo vozidlo od Mazdy... s sestivalcem pod kapotou... takze Japocum zustanu verny... ;)
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Jdete uz nekam 8) :D je to pekny a stylovy kridlo
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

Já chápu, že tě křídla štvou, mě zase vytáčeji přestavbový xenony, protože už nejdenou sem v noci málem vlítnul do škarpy. Jak sem psal prve, když mi to křídlo nepřistane na předním okně, je mi to vcelku fuk :wink:
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16

cipis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cipis »

Je to hnusný, příšerný a naprosto zbytečný kus platu :D :D :D :D :D
Pavo.B. píše:Jdete uz nekam 8) :D je to pekny a stylovy kridlo
cipis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cipis »

Pravda, před jedovatýma světýlkama si člověk moc odstup neudělá, za křídlem a pány v kloboučku se značkou Vyškova to jde ...

fildis píše:Já chápu, že tě křídla štvou, mě zase vytáčeji přestavbový xenony, protože už nejdenou sem v noci málem vlítnul do škarpy. Jak sem psal prve, když mi to křídlo nepřistane na předním okně, je mi to vcelku fuk :wink:
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

A není to náhodou o tom, že "odpůrci křídel" si je nemůžou dovolit, tak je aspoň ostatním chtěj znechutit? :lol:
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

Přesně tak nějak jsem to myslel :lol:

EDIT: rekace na příspěvek od cipise, aby nedošlo k mejlkám :)
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16

cipis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cipis »

Myslíš z finančního, praktického nebo estetického hlediska?
Z finančního je spíš problém v tom, že těch 400E je tak asi půlka auta, ne že by na to nebylo :D
Marty píše:A není to náhodou o tom, že "odpůrci křídel" si je nemůžou dovolit, tak je aspoň ostatním chtěj znechutit? :lol:
Odpovědět

Zpět na „Corolla“