JDM Beams 3SGE

vše ohledně modelové řady Celica
czmk5
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

JDM Beams 3SGE

Příspěvek od czmk5 »

Ahoj,
kuci co vite o techto motorech?
Jak jsou na tom s životností a s udržbou?
pasoval by na celici 6.gen s nápravami ss?

Ptám se jen tak ze zvědavosti pač můj motor má najeto 235 tis. km začínám si jen tak zjišťovat co, jak a na kolik by mě to vyšlo. Někdy do budoucna, kdybych byl stále tak zahleděn do čeldy.
Toyota Celica 2.0 GT, T20, 1994
Doky
Věčnej rejpal

SSIII

Příspěvek od Doky »

Urcitě ano.Dovoz spíše orig. Japan cena mírně zarážející, s tím motorem má zkušenost trochu Malpasso seděl v autě které ho mělo aplikované na SSIII poskytne ti event. víc informací.Má to dobrej,,krouťák" :lol: atd.
Nějaké ty auta doma jsou.
sopo
Řidič

Příspěvek od sopo »

do japonské verze SSIII se dával Beams redtop. Na čtvrteční srazy na parkovišti u UH jezdil semtam ňákej polák pracující nebo studující v Brně, co měl šestku s redtopem 3S-GE
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

ja len tak pomimo,, 235 000 ? a co s tym? nasa ma 520 000 a vali ako delo,, bez GO zatial,, predtym som mal 4,gen,,, pri predaji mala 620 000 teraz ma nieco cez 750 000,,, samozrejme,, pri 550 000 dostala SO,, ,novu spojku,, novu prevodovku,, a simeringy,, inak nic viecaj,, koniec Off Topic
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

ToyoCarE píše:ja len tak pomimo,, 235 000 ? a co s tym? nasa ma 520 000 a vali ako delo,, bez GO zatial,, predtym som mal 4,gen,,, pri predaji mala 620 000 teraz ma nieco cez 750 000,,, samozrejme,, pri 550 000 dostala SO,, ,novu spojku,, novu prevodovku,, a simeringy,, inak nic viecaj,, koniec Off Topic
:lol: jo jo kdo ma japonce tak ví že 200-300t. nic neznamená,.... :lol: :lol:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Rozdíl je hlavně v hlavě. Tady foto z domácí dílny. ;) Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek upravit takto lze samozřejmě i sériový motor k tomu ještě výfuckove svody a standalone jednotku a je hotovo.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
czmk5
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od czmk5 »

mno takže by bylo asi lepší upravit stávající motor než kupovat nějaký u kterého bych nebyl jistý zdali je vše v pořáku tak jak má, a asi aj by to s těmi upravami mělo pasovat. Na ebay jsem našel jeden za 2000 dolarů. Na kolik by mě vyšla uprava stávajícího? a nemusí se u toho nějak upravovat i převoovka?
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

jo, a beams je vvti. ak sa nemylim.
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Libore tos dělal ty ten motor na tom ,,stole"?To czmk : myslím že se pohneš více jak 40000 Kč........ když půjdeš cestou přestavby na beams :lol: díly - to jen tak na okraj protože budeš jak jsem pochopil dělat absolutní generálku motoru která nikterak když má být fakt udělaná tak jak má být /prostě vše to není jen zarovnat hlavu a vyměnit tesnění :lol: / co považují někteří z borců za generálku ale ty určitě půjdeš skutečnou generálku a už dáš i některé díly performance např. a tím pádem to nebude levná záležitost a k tomu ten beams/,,kit"/ :lol: se vším všudy.Já bych určitě dal zgenerálkovat stávající motor bez beamsu místo toho abych kupoval další stejnej a...., nebo pak rovnou beams a ten zgenerálkovat když už.Doky
Nějaké ty auta doma jsou.
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

czmk5
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od czmk5 »

Mno já bych negenerálkoval pač to neumím někomu bych to musel dát. Když jsem si to auto kupoval tak jsem si říkal že si člověk zvládne udělat všecko sám, ale není to tak a kor u motoru nebo převodovky. těch zhruba 40 tisíc je za generálku stavajícího motoru bez kitu od beams nebo i s kitem? a kolem kolika se pohybuje generálka převodovky? Ono chtěl jsem to hlavně kvůli tomu že se mi zdálo že mám najeto hodně a špatně se mě řadí. hodně lidí říká že to dělají synchrony. mno ale dneska mi už ani moc meziplin nepomohla i při nižších otáčkám a hrozně pomalém řazení prostě bylo cítit jak se tomu kvaltu tam nechce.
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

Tak to si sežeň druhou převodovku. Mě taky nejde zrovna ze 3 na 2. Ale co jsem četl, tak by stejně jen synchron nestačil vyměnit. Zkoušel jsi vyměnit olej? Jestli tam náhodou není to co tam být nemá. Já zkoušel jeden alternativní olej a nebylo to moc dobré, pak jsem tam dal dexron 2 nebo jak se to píše a byl jsem zase tam jako předtím. Aspoň..
Co se týče těch 40 tis, tak se obávám že to je pouze za podstivou GO. A myslím že žádný BEAMS kit ani neexistuje. Pouze celý motor, nebo aspoň hlava a elektronika a ještě pár věci. Každopádně by to nebylo nic jednoducheho. Ten motor i když má jen o 25k víc pojede o hodně líp, ale myslím si že to nestojí za to. A koniky by taky šlo nahonit, ale o tom už Libor a stojí to moc peněz.
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
DrGis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DrGis »

co se řazení týče, tak by možná nebylo od věci zkontrolovat i spojku, aspoň kolik jí dle jistého přítlačného dílu, který je vidět v motorovém prostoru, zbývá
na generálku motoru bych počítal raděj víc, tzn. cca 60k
add beams, na to ti nejlépe odpoví Lander, který ho má v MR2 - http://lander.tuning.cz/
motor ti sežene např. Idaho - http://www.techdoc.cz/
TOYOTA CELICA ST205
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

joh, filip ho ma v emerce... ja mam od neho odlahceny zotrvacnik z beamsu.. :-) tiez som snil o tom motore, ale uz ma to preslo :-)
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Doky:ta hlava není beams. Byla to kompletní go a vyladění 3sge. Bylo to komplet i s ems tehdy za 130000kč. Jen ten direct port přijde skoro na 50k. Motor měl výkon na 200psu na hranici 9000rpm. Bohužel auto ani majitel už není. :( to je tak když se každý žene za max výkonem a pak ani ho ani neumí kočirovat.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Odpovědět

Zpět na „Celica“