Také nechápu, jak mohou mít svíčky vliv na zvýšenou spotřebu oleje
Litr a půl na 1 000 km nebo kolik IMHO nebude otázka svíček.
Pravdou je, že podle vivid workshopu by se měl do tvého motoru používat olej 20W 40. Olej 5W 40 se předepisuje pro teploty -10 °C a nižší.
Ne, olej neměním. Já pouze poukazuji na to, co píší ve vividu. A pokud to tam píší, třeba na tom i něco bude...
Ne, nemáš olej s lepší viskozitou, máš pouze olej s nižším viskozitním indexem, což je rozdíl.
Možná by bylo by dobré si přečíst např. cosi o hloubce honovacích rýh ve vztahu k viskozitě oleje. Já jen kvůli tomu, že výrobce neuvádí viskozitní index pro daný motor jentak zbůhdarma. Ačkoliv, válce tvého motoru asi budou mít jiné rýhy, než honovací:-).
Naposledy upravil(a) ombre dne čtv 15.09.2005, 13:42, celkem upraveno 1 x.
tam je vela zaujimavych informacii...v kratkosti...
kazda sviecka musi byt schopna odviest,alebo udrzat urcite mnozstvo tepla v spalovacom priestore.zalezi od typu motora,ci je to seriovy,alebo zavodny motor,atd...ak pouzijes sviecku s nevhodou/vysokou tepelnou hodnotou,mozu ti vznikat vo valci detonacie ktore nicia motor.ak das sviecku s nizsou tepelnou hodnotou,motor sa nezahreje,spotreba ide hore a tiez sa nici...je to vysvetlene skutocne v kratkosti.je to alchymia...ako s olejmi )
ombre: netvrdil som ze len sviecky a nevhodny olej to sposobuje,ale moze to mat vlyv.v pripade komancha,doporucujem vymenu simeringov na ventiloch,vypodlozkovanie a mozno kruzky na piestoch...
Komanche píše:olej vymenen za nejaky spesl, bylo neco s jednim ventilem, eeh co ja vim, zitra snad budu vedet detaily
Eriku, tys na mna zzabudol
nechcem Ta s tym otravovat, ak sa hanbis povedat to, ale rad by som vedel, co moze byt za zvysenou spotrebou oleja. niekomu sa to moze do buducna hodit.
vdaka,
drgi
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km. http://www.toyotateam.sk
Ahoj,
motor mi zere olej a tesnenie pod vekom motora je kaput. Dookola celeho veka je trochu olej. Este som to nemal rozobrate len predpokladam ze to bude iba tesnenie a chcem sa opytat ci ste uz niekto menil to tesnenie. Moze tam byt este nieco zle ? na co si davat pozor alebo to dat do servisu ?
Mal by som to zvladnut aj sam nie ? ved uvolnit dva srubky zhodit veko nahodit tesnenie zasrubovat a je to alebo je to komplikovanejsie ?
Abych se připojil se svým názorem na téma svíčky a spotřeba oleje.Možná to bude znít divně, ale svíčky Můžou mít vliv na celkovou spotřebu oleje. A v konečném důsledku i zapal. kabely a rozdělovač nebo taky špatná lambda sonda. Mám tento problém:
Mám Carinu II, r.v.91, najeto 177000, spotřeba oleje asi 1l na 7000km.Dávám jí Shell Helix +, polosyntetika. Koupil jsem ji bouranou a to je ten problém- u motorů s hydozdvihátkama, jsou v hlavě gufera,které těsní dřík ventilu. Ty jsou za provozu v kontaktu s olejem, který maže vačky a ventily. Olej tam kromě mazání plní funkci přirozené konzervace a ochrany guferek. Když auto delší dobu stojí, např. po bouračce -1měs., 2,3....(moje 5měs.) bez toho, aby to někdo nastartoval a "dostal tam ten olej", guferka "ztyří" a začnou trochu pouštět olej do spalovacího prostoru a to se projeví něj. menší spotřebou oleje-0.5-1,5l,/10000 záleží na viskozitě oleje a stáří auta(pokud nejsou ok kroužky tak víc, třeba i 3l). Pozná se to nejlíp podle černého výfuku. A hlavně podle toho, že když člověk úplně vyčistí koncovku výfuku a dá nový olej, tak pokud jsou dobré kroužky je výfuk nějakou dobu (500-1500km)čistý, postupně jak olej trochu zřídne začne být zase černý.
No a když jsem auto koupil byly tam shit svíčky, a zasraný rozdělovač, auto jelo špatně, oproti dnešku a výfok byl o hodně víc zanesený. Když jsem se na to ptal kamaráda, (který mimochodem spravuje japonce, hlavně hondy a staví soutěžní motory na rally a závody do vrchu, taky dělá G.O. apod. ) tak mi na to řekl, že je to dané špatným spalováním, protože když auto jede blbě, musí se na to víc šlapat a tím pádem jedeš na vyšší otáčky, než bys jel norm. a stačilo by to "lechtat".
Takže myslím, že při netěsných guferkách mají např. svíčky na spotřebu oleje určitě vliv.
(mimochodem s těma svíčkama to došlo tak daleko, že auto jelo napřed na 3 válce a pak chcíplo a potom ani nechytlo. Koupil jsem nové Densa -origo co tam mají být a to pak to byl jiný výkon...!!!!)
EX.-CARINA II XLI 1.6 16v 77kw 1991-ted slouží mým rodičům
AVENSIS Sol 2.0 VVTi D4 108kw
Toyota-vím proč...
levin píše:Ahoj,
motor mi zere olej a tesnenie pod vekom motora je kaput. Dookola celeho veka je trochu olej. Este som to nemal rozobrate len predpokladam ze to bude iba tesnenie a chcem sa opytat ci ste uz niekto menil to tesnenie. Moze tam byt este nieco zle ? na co si davat pozor alebo to dat do servisu ?
Mal by som to zvladnut aj sam nie ? ved uvolnit dva srubky zhodit veko nahodit tesnenie zasrubovat a je to alebo je to komplikovanejsie ?
Nie je tam klasicke tesnenie, ale pouziva sa daky cerveny silikonovy tmel. Nanesie sa po celom obvode cca 6-7 mm siroka husenicka. Nezabudni ocistit obe stycne plochy.
drgi
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km. http://www.toyotateam.sk
2 odaz:
carina II na motorech AT 151 a AT 171 hydroštely nemá (Pokud je mi známo, tak je toy vůbec nepoužívá, minimálně u modelů starších šesti let, ale mohu se mýlit). Gufera či O kroužky jsou v sedlech ventilů u všech spalovacích motorů. Černání oleje je způsobeno profukováním zpodin do olejové vany zkrze netěsnící kroužky vůči stěně válce.
Nad sedly ventilů žádný tlak není. Při zážehu jsou oba ventily uzavřeny, takže zkrze dříky a pouzdra, na které není vyvíjen tlak, se zplodiny do motoru nedostanou.
Tu příčinu nezavinily svíčky, ale netěsnost spalovacího prostoru. Je jasné, že s novými svíčkami to pojede skvěle, než se obalí nespálenými zbytky oleje, pak to zase bude to samé.
Určitě musíš víc šlapat na plyn, aby auto jelo stejně (podobně), ale motor se netočí více, pouze se škrticí klapka musí otevřít více, aby bylo dosaženo stejných otáček. Ale to není to samé.
Nezlob se, ale tvůj výklad je trochu postavený na hlavu:-).
Ombre:
No já jsem ale mluvil spíš o černání výfuku. Ale olej mám černý taky..., to je pravda. Mohl bys mi to prosím vysvětlit víc to s tím olejem? Dík
Komanche:
Doporučoval bych ti , pokud máš na to prostory koupit celou corollu na ND s dobrým motorem, tím bys asi vyřešil tvůj problém s motorem a spotřebou oleje, protože GO aspoň na carinu II stoji 28.000-nedávno mi volal borec, co měl zájem o něj. ND a říkal, že dal tolik za GO.
Tak to dělám já, protože jsme 3 kámoši, co mají cariny a při ceně motoru na vrakáči8-10000 se to vyplatí, protože co nepotřebuješ prodáš a dost z ceny auta se ti vrátí.
Toyota-vím proč...
Ombre:
Ale mě to takto vysvětloval borec, který je na motory fakt kapacita., Jestli znáš rally tým Honda Sparrow Zlín tak pro ně skládá motory.
Protože jsem se po tom trochu ptal, mám to potvrzené taky od maníka, který s tím má zkušenosti na celikách. Taky mě říkal, že ty gufera se musí dát originál Toyota , protože náhrady vydrží jenom rok a půl, než začnou zas pouštět-zkrátka shit.
Ale orig. gufero stojí 367kč 1ks............x 16V....5872,-kč
A co jsem tak pochopil, ten olej se tam dostává při fázi nasávání, protože prý obvykle stačí vyměnit gufera na sacích ventilech ale doporučuje radši měnit všechny, aby byly všechny stejně staré.
Toyota-vím proč...