Prosím o radu

vše ohledně modelové řady Corolla
vibam
Řidič

Prosím o radu

Příspěvek od vibam »

Koupil jsem si corolku 2005 1,6VVTi 3DV. šedou metal...no prostě nadherné autíčko..splněný sen, akorát mě tak trochu zarazilo, když jsem usedl za volant, zdal se mi tak trochu mimo osu. Jinými slovy se mi zdá, že když ho držím v poloze dvě hodiny 45minut, tak se mi přijde levá ruka natažená více než pravá a píseň mám jednou ruku dlouhou mi nepište. Zajímá mě, jestli je to normální jev, protože přístrojová deska...taky není zcela kolmo k řidiči.....díky za odpověď.
peta
Manager Týmu

Re: Prosím o radu

Příspěvek od peta »

Normalni to neni - zkontroluj tlak v pneu a kdyztak na geometrii.
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
chmelo
Řidič

Příspěvek od chmelo »

Nieje pravidlom, že volant musí byť v stredovej línii sedačky vodiča...najjednoduchšie je vyskúšať to v inej Rollke.
Ja som si to v E12ke nikdy nevšimol, ale môže to tak byť.
Alebo máš naozaj jednu ruku dlhšiu :lol:
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Tohle byl problém Favoritů, u Felicií to myslím trochu srovnali. Ale ve své Corolle mám zaručeně volant v ose.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
vibam
Řidič

Příspěvek od vibam »

Děkuji za odpovědi, asi je pravdou, že volant nemusí být vždy v ose se sedadlem nebo přístrojovou deskou, dá se posunovat podélně, nahoru a dolu, ale do stran nikoli. No, na únor 2009 mám naplánovanou prohlídku v servise, tak se tam pokusím optat.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Není to čistě náhodou bouraný? Nechci malovat čerta na zeď, ale už sem taky seděl v jedné corolle, která měla celej sloupek řízení posunutej a samozřejmě to bylo následkem nehody, kterou prodělala - krom toho bylo na autě totiž poznat lakování blatníku a opravy v motorovým prostoru.

Volant by měl být určitě rovně. Co plasty okolo toho sloupku? Mají všude stejnou spáru po stranách?
Holomek!
vibam
Řidič

Příspěvek od vibam »

no bourany snad ne..je to koupeny u dealera toyoty, ktery tvrdil, ze vuz nebyl nikdy havarovan, tak to by snad rekl ze jo.....byl to komisni prodej. jiak nikde nejde poznat..ze by auto bylo bourany, vse je tam jak ma byt, vsechno sedi, nikde nic neodstava, v motorovým prostoru taky vse ok..tak nevim, bud je to trochu z osy a je to normalni nebo je to nejaka moucha od vyroby, no zkousel jsem to povolit jako ten zamek dole pod volantem a trochu s tim zahybat, ale jde to jen ven nebo dovnitr nebo nahoru a dolu ale vlevo nebo vpravo ani nahodou..
chmelo
Řidič

Příspěvek od chmelo »

Pozeral som naše firemné E12ky a zdá sa mi, že majú všetko v ose... Búrané? No neviem, to by nesedeli plasty vo vnútri a hlavne, keď píšeš, že sa ti zdá prístrojovka nakrivo. Nieje to len tvoj subjektívny pocit? Ono ten interiér v E12 je o dosť iný oproti predchádzajúcim Rollkám a priznám sa, že som si naň musel dlhšie zvykať.
Prípadne mrkni ešte na sedačku, či náhodou nieje nejak zdeformovaná, zle vysedená, alebo čo....posed urobí dosť.
Držím palce
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Když bouráš, nemáš čas vymýšlet o co se kde zapřeš a tak i přes pásy se velká část tvé hmotnosti přenese přes ruky do volantu a tím pádem i do sloupku řízení. Proč si myslíš, že nejčastější zranění při nehodě bývá zlomený zápěstí? Člověk se totiž snaží "udržet" a tak nejjednodušeji pohneš sloupkem řízení. S plastama palubní desky to nemá nic společnýho. A ta corolla ve které sem seděl byla E10. Jinak E12 mají rodiče a jak už sem psal je to tam rovně...

Sám když sem boural tak jediný, co mě krom zad (od pásů), bolelo byly ruky a naražená noha.
Holomek!
vibam
Řidič

Příspěvek od vibam »

Dobra tedy, dejme tomu, že to bylo tuknute a že sloupek řizeni se pohnul, da se to nějak vycentrovat nebo vyladit?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

jestli to bylo bourane poznáš jednoduše. Vezmi provázek nebo dlouhý metr svinovací a změř vzdálenost středů obou kol,musí být stejná. Narovnat by to asi šlo,ale na stolici.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Tak já nemyslel, že by byla přímo celá kastle hnutá - ta by už byla snad srovnaná (to jak píše libor12), ale čistě sloupek řízení, tzn. jestli si seš opravdu jistej, že je to jím, tak rozdělat plasty pod volantem a podívat se na ty šrouby tam, co to drží, na E10 to bylo myslím 4x 14" šrouby. Ale nejprve ty spáry okolo, jsou všechny stejný? Myšleno plasty.

Pro představu o čem to vůbec mluvím.
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pi ... ic_id=2757
Holomek!
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

libor12 píše:...vezmi provázek nebo dlouhý metr svinovací a změř vzdálenost středů obou kol,musí být stejná....
No ty jsi ale srandista, tady stačí mít volant jenom mírně natočený a rozdíl je hned pár milimetrů. Jak chceš zajistit rejd přesně uprostřed.....? :)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Jimmi... Rád s tebou zase zajdu někdy na pivo a dáme řeč ;) ,ale neříkej něco co jsi si sám neověřil,a pak vyneses soud o tom jak to nefunguje. Viz. Ombreho finta. Už si viděl jak provazek měří mm? Metr možná ano. Pokud bylo auto nabourane tak,že došlo k rovnání na stolici,nebude rozdíl pár mm,tím myslím třeba 1-5. Ale i třeba 2cm. Je to nejjednodušší způsob plus spary na kastlí,jak poznat při koupi auta,zda bylo bouráné. A opravy v motorovém prostoru nemusí být vždy. Už jsem to také jednou říkal. Znám člověka,který bere z vrakoviste auta a u B sloupku je svaruje ze dvou kusů. A můžu říct,že na první ani druhý pohled není nic poznat. Až kontrola rozvoru náprav na stk odhalila že auto je o dva cm delší a následně že je ze dvou kusů.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Jo tak v tomhle případě souhlasím naprosto, předtím sem to bral čistě k tomu sloupku řízení, kterej se ale může pohnout i při nehodě menší, kde nedojde až k tak velkýmu poškození karoserie.
Holomek!
Odpovědět

Zpět na „Corolla“