zimné pneu

vše ohledně modelové řady Avensis
progym
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od progym »

Já pánové slyšel, že pokud použiju jiný rozmět pneu než mám uvedeno v TP, tak v případě nehody a škodní události pojišťovna může krátit výplatu pojistného až o 50% a to jsem řešil pouze zimáky z 205 na 195!!! možná je to blbost, možná se to liší pojišťovna od pojišťovny, ale faktem je, že při nehodě se gumy fotí.
Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Toyota Avensis Verso 2,0 4D4 2003
Toyota Verso 1,6D-4D 2015
a1bert
Manager Týmu

Re:

Příspěvek od a1bert »

progym píše:Já pánové slyšel, že pokud použiju jiný rozmět pneu než mám uvedeno v TP, tak v případě nehody a škodní události pojišťovna může krátit výplatu pojistného až o 50% a to jsem řešil pouze zimáky z 205 na 195!!! možná je to blbost, možná se to liší pojišťovna od pojišťovny, ale faktem je, že při nehodě se gumy fotí.
no to zalezi na konkretnich pojistnych podminkach tve pojistky, jedine co ma "oporu v zakone" je nizsi rychlostni index...

Kód: Vybrat vše

(2) V případě použití zimních pneumatik (M+S) s nižší kategorií rychlosti, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla, je nutno na tuto skutečnost upozornit dodatkovým označením formou nálepky, která musí být v zorném poli řidiče. Údaj na nálepce stanovuje nejvyšší přípustnou rychlost vozidla s namontovanými zimními pneumatikami, která nesmí být při provozu vozidla překročena.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“