zimné pneu
zimné pneu
Ahojte všetci,
vie niekto poradiť a dať recenzie na dobré zimné pneu, chcem prezuť konečne na zimné. Letné pneu mám 17" 215, a na zimu uvažujem 16-ky, 205-ky nakoľko je to najmenší možný rozmer podľa techničáku. Kamoš mi radí 15-ky a že stačia 195-ky. Nemám ešte kúpené ani disky, tak poradte prosím čo by bolo lepšie.
Díky moc.
vie niekto poradiť a dať recenzie na dobré zimné pneu, chcem prezuť konečne na zimné. Letné pneu mám 17" 215, a na zimu uvažujem 16-ky, 205-ky nakoľko je to najmenší možný rozmer podľa techničáku. Kamoš mi radí 15-ky a že stačia 195-ky. Nemám ešte kúpené ani disky, tak poradte prosím čo by bolo lepšie.
Díky moc.
Avensis 2.0 VVTi
2004
147 k
2004
147 k
- yenda
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, že ti kámoš radí je fajn, ale podíval bych se co na to říká TP.
Jinak k doporučení: mrkni na net, testů je tam dost. např. http://auto.idnes.cz/test-zimnich-pneum ... 7_pneu_fdv
Osobně mám Dunlop SP Winter Sport a naprostá spokojenost. Na služebním máme Goodyear UG7 a ty se mi zdají ještě lepší ...
Jinak k doporučení: mrkni na net, testů je tam dost. např. http://auto.idnes.cz/test-zimnich-pneum ... 7_pneu_fdv
Osobně mám Dunlop SP Winter Sport a naprostá spokojenost. Na služebním máme Goodyear UG7 a ty se mi zdají ještě lepší ...
Toyota Avensis sedan Sol 2.0 16V (94 kW) r.v. 2000
- Tomáš Novák
- Člen Týmu
yenda píše:Přesně tak, že ti kámoš radí je fajn, ale podíval bych se co na to říká TP.
Taky mám Goodyear UG7 na Aviku, a spokjenost. Avensis je dost těžký, tak jsem zvolil tyto gumy. Mám je v rozměru 195/65/15, ale jen pro to, že mám takový rozměr v TP. Můj kolega gumař tvrdí, že na zimu je nejlepší dávat co nejtenčí pneumatiky. Na machrovinu s širokýma gumama není v zimě místo. Na Starletu mám Debica Frigo, Ale ty jsou vhodné na lehčí auta, proto jsem je na Avensis nedával. Když má auto pod tunu, tak bych volil Debicu. Za tu cenu jsou skvělé. A taky jsem zvolil šíři pouze 145, ikdyž podle papírů jsem tam mohl nasadit až 165.
Toyota Avensis 2.0 D-4D kombi
Toyota Starlet 1.5D
Toyota Starlet 1.5D
- Clown Pennywise
- Člen Týmu
Podle me jsou nejlepsi v pomeru vykon/cena Goodyear UG7+ nebo Dunlop WS 3D. Sam je mam (205/55R16) stejne jako yenda nebo Tomas Novak a jenom spokojenost. V tomto rozmeru jsou obe znacky za stejnych cca. 2300,- Kc vcetne DPH a to neni zase tak vysoka cena. Stejne tak netrefis vedle s renomovanymi znackami typu Continental, Michelin, Bridgestone atp.
Avensis kombi 2.0 D4D T25 1CD-FTV 2004
- a1bert
- Manager Týmu
no to mozna plati do snehu, ale na led, mokro a sucho je jednoznacne lepsi vetsi kontaktni plocha tzn sirsi plast.. takze nejdrive si musis rict na kterem povrchu budes vic jezdit (a jestli vubec napadne snih)...Salat píše:Můj kolega gumař tvrdí, že na zimu je nejlepší dávat co nejtenčí pneumatiky. Na machrovinu s širokýma gumama není v zimě místo.
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
taky to zalezi na vaze auta a rozlozeni jeho hmotnosti , ja bych tam dal to co je v technicaku ,a1bert píše:no to mozna plati do snehu, ale na led, mokro a sucho je jednoznacne lepsi vetsi kontaktni plocha tzn sirsi plast.. takze nejdrive si musis rict na kterem povrchu budes vic jezdit (a jestli vubec napadne snih)...Salat píše:Můj kolega gumař tvrdí, že na zimu je nejlepší dávat co nejtenčí pneumatiky. Na machrovinu s širokýma gumama není v zimě místo.
jinak letos jsem koupil taky UG7+ ale zatim snih nenapad
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
no to mozna plati do snehu, ale na led, mokro a sucho je jednoznacne lepsi vetsi kontaktni plocha tzn sirsi plast.. takze nejdrive si musis rict na kterem povrchu budes vic jezdit (a jestli vubec napadne snih)...[/quote]
Já si hold moc nevybírám na čem budu jezdit. Když napadne sníh, tak jezdím na sněhu, když ne, tak hold na tom co právě mám pod koly. Autem totiž jezdím tam, kde potřebuji a ne tam, kde je vhodnější povrch pro právě obuté gumy.
Já si hold moc nevybírám na čem budu jezdit. Když napadne sníh, tak jezdím na sněhu, když ne, tak hold na tom co právě mám pod koly. Autem totiž jezdím tam, kde potřebuji a ne tam, kde je vhodnější povrch pro právě obuté gumy.
Toyota Avensis 2.0 D-4D kombi
Toyota Starlet 1.5D
Toyota Starlet 1.5D
- a1bert
- Manager Týmu
no o tom zadna, patri tam jen a pouze to co je v technicaku, ale treba ja mam v technicaku 2 rozmery a protoze jezdim vetsinou po meste nebo po upravenych cestach tak jsem zvolil radsi sirsi gumyPavo.B. píše:ja bych tam dal to co je v technicaku
ale verim , ze kdyz nekdo musi kazdy den sjet a vyjet ne prilis dobre udrzovanej kopec aby se dostal do/z domu nebo bydli na horach tak je pro nej lepsi uzsi a vyssi pneu...
- lake-bodom
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Na Ultra gripy jsem neslyšel moc dobré reference. Jakmile se trochu sjedou, prý přestanou zabírat. Když jsou nové, je to OK, ale po pár tis. km je to horší.
Když jsem vloni vybíral zimní vzal jsem Pirreli SnowSport W190 a musím říct, že jsem s nima moc spokojenej. Dokonce jsou tišší, než letní (Pirreli P6). Zatím mají najeto 10 000km a vypadají jako nové
.
Když jsem vloni vybíral zimní vzal jsem Pirreli SnowSport W190 a musím říct, že jsem s nima moc spokojenej. Dokonce jsou tišší, než letní (Pirreli P6). Zatím mají najeto 10 000km a vypadají jako nové

Corolla Verso I, 1.8, 8,2l/100km
Mitsubishi Grandis, 2.4, 5l/50km
ex: Auris, 1.6 Dual VVTi, 7l/100km
ex: Seat Ibiza, 1.4 MPi, 5-6l/100km
ex: Avensis 2.0D-4D, 6l/100km
ex: Avensis, 1.6 16V, 8l/100km
ex: Corolla, 1.3 12V 5,5l/100km
Mitsubishi Grandis, 2.4, 5l/50km
ex: Auris, 1.6 Dual VVTi, 7l/100km
ex: Seat Ibiza, 1.4 MPi, 5-6l/100km
ex: Avensis 2.0D-4D, 6l/100km
ex: Avensis, 1.6 16V, 8l/100km