Přídavné topení

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Shrek
Člen Týmu

Přídavné topení

Příspěvek od Shrek »

Chci se zeptat po jak dlouhé době by mělo začít proudit teplý vzduch do kabiny po zapnutí přídavného topení?Mám kombi z roku 2005 ve výbavě Executive.Zapínal jsem ho dle návodu a mám pocit,že to nefunguje.A jak zjistím jaký typ příd.topení je moje auto vybaveno?Děkuii za radu.Poskytl by mi nekdo v el.podobě návod?Mám jen německý a tomu nerozumím.Klidně i v Angličtině.Díky
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Zdravim mam take iste auto ako ty len r. 2004. Aj ja mam to pridavne vykurovanie s ovladacom pod volantom na lavej strane. Malo by to fungovat tak ze zapnes kurenie na najvacsiu teplotu a vtedy by to udajne malo ohrievat, vravim udajne lebo ani ja som to zatial nejako vyrazne nespozoroval. Mne zacne fukat taky letny vzduch asi po 1km, ale je jedno ci mam to tlacitko zapnute alebo nie.
pyroman
Navigátor

Přídavné topení

Příspěvek od pyroman »

Avensis 2005 prodávaný v CZ dle mých informací má jenom PTC heater, což je vlastně odporový drát zabudovaný do radiatoru topení. Řídit by to měla elektronika, která když vyhodnotí velký rozdíl mezi teplotou a požadovanou teplotou (ideálně teplota na maximum) s ohledem na teplotu kapaliny, tak zapojí pro rychlejší ohřev vzduchu v kabuně i PTC heater. Takže žádné zázraky jako od spalovacího přídavného topení se od toho čekat nedají.
Shrek
Člen Týmu

Re: Přídavné topení

Příspěvek od Shrek »

pyroman píše:Avensis 2005 prodávaný v CZ dle mých informací má jenom PTC heater, což je vlastně odporový drát zabudovaný do radiatoru topení. Řídit by to měla elektronika, která když vyhodnotí velký rozdíl mezi teplotou a požadovanou teplotou (ideálně teplota na maximum) s ohledem na teplotu kapaliny, tak zapojí pro rychlejší ohřev vzduchu v kabuně i PTC heater. Takže žádné zázraky jako od spalovacího přídavného topení se od toho čekat nedají.

Koupil jsem Avensis v Německu.Tm je to jak?
pyroman
Navigátor

Příspěvek od pyroman »

Tak to tedy netuším. Mám jistý přehled o tom, co se dováži/dováželo, ale o DE specifikacích ani ťuk. Tam to může být jiné. Konvenční spalovací přídavné topení je u toho vozu jako volitelný doplněk, ale zřejmě je určen jen pro výbavy vozů pro státy, kde mají hooodně studenou zimu :)
177ps
Člen Týmu

pridavne kurenie

Příspěvek od 177ps »

ja mam sice auris 130kw a funguje to tak ze stlacenim tlacitka je po minute pocut hluk od motora a z pravej prednej casti auta je vyditelny biely dym.(pri - teplotach) nema sa to pouzivat na kratke trasy a medzi vypnutim a opatovnym zapnutim musi byt pauza min 10-15 min.zohriatie motora na prevadzkovu teplotu trva 10min pri mrazoch a teply vzduch z vetrakov max 2 min.je to dobra vecicka.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“