Zdravím všechny majitele toyoty. Předesílám, že mým hlavním problémem je asi to, že jsem úplný laik. prosím někoho o pomoc. Cca před dvěma lety po výměně oleje začala svítit kontrolka závady na motoru a diagnostika ukázala problém se vstřikem paliva ovšem ani v ostravské toyotě nebyli schopni to odstranit, prý tak mám jezdit dál. Tak jezdím. Tento měsíc jsem si nechslvyměnit na autě všechno možné, včetně přetěsnění motoru, protože mi žral olej. Vše o.k. až na to , že se totálně pokazil volnoběh . Při studeném startu musím dhvíli držet otáčky na 4 - 5000 jinak chcípne. Po jakési stabilizaci kolísají otáčky mezi 900 - 1200 ( teplotní čidlo vyměněno) . Při rychlejší jízdě je vše o.k., ale jakmile zpomalím, motor se začne dusit- a např. na dvojku i při 30 km/h skáču jak koza, takže musím stále vyšlapávat spojku. Zahřátý motor má na volnoběhu 1200 otáček, ale i při tomto má tendenci se dusit a kolísá. Na diagnostice nic, takže už jsem z toho zoufalý a můj slavný mechanik jenom krčí rameny, že neví. Prosím někoho o radu nebo tip na možnou závadu, nejlépe na někoho, kdo by byl ochoten a hlavně schopen se na to podívat. Jde o Corollu r.v.2000, motor 71 kW, typ 4ZZ - FE, objem 1398.
Děkuji . Hudec
Volnoběh, otáčky, prosba o radu
-
- Člen Týmu