motorový olej
- Michal_F6
- Věčnej rejpal
kdyz tady tak ctu nechvalne poznamky ohledne Castrolu, tak se chci zeptat na zkusenost s CASTROL TXT Softec 5-40W. Pouzivam ho jiz radu let a bez problemu. Btw. Corolla jezdi na Castrol od novoty a zatim v pohode. Tak jak je to s timto konkretnim typem? Diky.Idaho píše:vetšin alidí si plete motul s mogulemAlliq píše:Motul mi nic nerika, maximalne znam Mogul a s tim mam spatny zkusenosti...Idaho píše:promin ale magnatec snese srovnání možná s tím valvolinem ale ne s Motule
Je to jako bys majiteli Alfy tvrdil že ta Selenie je moc předražená, když u nás koupí M6AD za 90 CZK![]()
rad se necham poucit, co je to zac, a treba priste uz budu davat taky Motul...stejne se mi vymena blizi a s timhle olejem sem najel 3000, takze jeste 7000 a menim...
a pokud je jak rikas do tocivych motoru, tim lip, protoze sem tam mi taky leti otacky k sesti tisicum...
Osobne motul používám nekolik let e je to jeden z mála oleju z řady 10W40 , který se mi nepřipejkal na vačkách - narozdíl od magnatecu, který se choval jak krém na boty
MOTUL vyrábí primárne oleje pro závdní vysokootáčkové a vysoce teplotne namáhané motory v motorkách a terréních bugynách, v US patří po redline k nejpoužívanějším olejum v Dragsterech.
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
Ducati Monster 821 - fun
konkrétní značka oleje je asi věc na které se nikdy neshodneme všichni a je to tak dobře!!Michal_F6 píše: kdyz tady tak ctu nechvalne poznamky ohledne Castrolu, tak se chci zeptat na zkusenost s CASTROL TXT Softec 5-40W. Pouzivam ho jiz radu let a bez problemu. Btw. Corolla jezdi na Castrol od novoty a zatim v pohode. Tak jak je to s timto konkretnim typem? Diky.
konkrétně txt softec už se nevyrábí, jinak s castrolem mám zkušenosti dobré, na tržišti ho ale nenakupuju! Hlavně dodržet viskoziut, specifikace předepsané výrobcem a radši častěji měnit než naopak!

- Michal_F6
- Věčnej rejpal
tak tržiště také nepreferuji, nicméně následující adresa a termín výroby není nikterak zastaralý http://www.olejspol.cz/castrol-zbozi-de ... -16!zpet=4josuk píše:konkrétní značka oleje je asi věc na které se nikdy neshodneme všichni a je to tak dobře!!Michal_F6 píše: kdyz tady tak ctu nechvalne poznamky ohledne Castrolu, tak se chci zeptat na zkusenost s CASTROL TXT Softec 5-40W. Pouzivam ho jiz radu let a bez problemu. Btw. Corolla jezdi na Castrol od novoty a zatim v pohode. Tak jak je to s timto konkretnim typem? Diky.
konkrétně txt softec už se nevyrábí, jinak s castrolem mám zkušenosti dobré, na tržišti ho ale nenakupuju! Hlavně dodržet viskoziut, specifikace předepsané výrobcem a radši častěji měnit než naopak!
Ducati Monster 821 - fun
Ducati Monster 821 - fun
- Michal_F6
- Věčnej rejpal
pocitej, ze je tam jeste skoro 10 litru, takze podle toho jak na to budes slapat... 100 km s prehledem..thomass75 píše:ještě bych měl jeden dotaz, trochu mimo téma: kolik tak km ujede ta corolla 1,6 16v na rezervu??
Ducati Monster 821 - fun
Ducati Monster 821 - fun
Toyota dela moc psychologicky auta...
za prve bezedna rezerva, ktera na cloveka mrka hrooozne dlouho dopredu, ze to donuti dojet pro benzin i presto, ze v jinych autech to sviti pozdeji, ale zas se mi s Toyotou nestalo, ze by dosel, kdezto jinde se mi to uz stalo 
a za druhy kontrolka Economy, ktera i kamose, kterej ma cihlu na plynu donutila jezdit ekonomicky, ze pry mu vadilo, ze to porad sviti oranzove

a za druhy kontrolka Economy, ktera i kamose, kterej ma cihlu na plynu donutila jezdit ekonomicky, ze pry mu vadilo, ze to porad sviti oranzove

Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95