E11-Seznam chyb
E11-Seznam chyb
Ahoj,
mam dotaz tykajici se seznamu chyb, ktery vyblikava ridici jednotka a kterej tady na foru koluje. Je univerzalni pro vsechny Corolly nebo musim shanet primo pro svuj model? Diky
Mam E11 liftback 1,6 po faceliftu.
mam dotaz tykajici se seznamu chyb, ktery vyblikava ridici jednotka a kterej tady na foru koluje. Je univerzalni pro vsechny Corolly nebo musim shanet primo pro svuj model? Diky
Mam E11 liftback 1,6 po faceliftu.
Naposledy upravil(a) Vyskocil dne pát 28.11.2008, 14:36, celkem upraveno 1 x.
Bohuzel se mi ty soubory nezobrazuji. Navic mam jeste takovej problemek s tim, ze se mi jaksi nedari najit ty kontakty, ktery mam spojit. Pres vikend jsem rozebral pulku auta, ale nic podobnyho tomu na obrazku jsem nenasel. Muzete mi prosim nekdo tohle sladky tajemstvi prozradit? Podle skvely knizky Toyota "Jak na to" jsem to bohuzel nedokazal najit. Asi jsem fakt blbej. Pripominam, ze mam Corollu po faceliftu, 6/2000, motor 3ZZ-FE, liftback. Diky za pomoc, uz z toho trochu rostu.
Uz se to zobrazuje, dik.
Nojo, tak to je blby, protoze ja tam nic takovyho nemam. Diagnostickej konektor (vypada jako SKART na televizi-sirokej obdelnik), pokud to je on, je primo v kabine pod otviranim predni kapoty. Diagnosticka krabicka, jak je namalovana v knizce "Jak na to", v motorovym prostoru chybi. Takze predpokladam, ze jsem asi pekne v ...
Ale stejne dik za radu.
Teda v pripade, ze ten spravnej testovaci konektor nenajdu, bych se vas aspon rad zeptal na mozny chyby kolem paliva. Sviti mi totiz kontrolka "Chybna funkce motoru" (to vam asi doslo). Bohuzel nevim, cim to je. Rozsvitila se pote, co mi v autorizovanym servise (Duba) menili spinaci lozisko na spojce. Nejdriv tvrdili, ze to je jen nevynulovana ridici jednotka od chyb. Pak ji vynulovali, ale rozsvitila se znovu. Kdyz jsem jim to tam nechal, tak se v tom hrabali, neco polecili a dost testovali a na zaver tvrdili, ze se na lambde sonde "vyskytl zkrat" (asi sam od sebe), ale ze funguje na 99% a ze s tim muzu normalne jezdit. Samozrejme mi nejdriv nabidli, ze mi ji za 6500,- vymeni. To mi prislo jako pekna kravina, protoze nova stoji min nez 3000,- Tak jsem rek, ze si ji vymenim sam. Kdyz jsem to odvez svymu autoelektrikari, tak ten to napich u sebe a rikal, ze mu to zadnou lambdu nehlasi, ze je OK, ale ze je problem v nejakym "chlazeni paliva". Nikdy jsem neco podobnyho neslysel, ale mozna to bude neco kolem palivovy soustavy. A prave proto jsem se rozhodl, ze vyhledam kyzeny konektor a vyvolam si chybu prave z moji ridici jednotky, ktera by taky mohla rict, jestli ma pravdu Losna nebo Maznak. A prave jsem se chtel zeptat (a tim se vracim na zacatek tohodle silenyho odstavce), jestli vas nenapada nejaka zavada spojena s vyrazem "chlazeni paliva". Vahu vzduchu jsme kontrolovali a cistili a mela by byt OK.
Jo, pruvodni jevy: Auto obcas skytne, resp. na okamzik jako kdyby min tahlo a pripada mi, ze to ted vic zere. Jezdim ted prumerne 7,5l/100km, driv to bylo tak o 1-1,5l min, ale taky je mozny, ze na to vic dupu.
Nojo, tak to je blby, protoze ja tam nic takovyho nemam. Diagnostickej konektor (vypada jako SKART na televizi-sirokej obdelnik), pokud to je on, je primo v kabine pod otviranim predni kapoty. Diagnosticka krabicka, jak je namalovana v knizce "Jak na to", v motorovym prostoru chybi. Takze predpokladam, ze jsem asi pekne v ...
Ale stejne dik za radu.
Teda v pripade, ze ten spravnej testovaci konektor nenajdu, bych se vas aspon rad zeptal na mozny chyby kolem paliva. Sviti mi totiz kontrolka "Chybna funkce motoru" (to vam asi doslo). Bohuzel nevim, cim to je. Rozsvitila se pote, co mi v autorizovanym servise (Duba) menili spinaci lozisko na spojce. Nejdriv tvrdili, ze to je jen nevynulovana ridici jednotka od chyb. Pak ji vynulovali, ale rozsvitila se znovu. Kdyz jsem jim to tam nechal, tak se v tom hrabali, neco polecili a dost testovali a na zaver tvrdili, ze se na lambde sonde "vyskytl zkrat" (asi sam od sebe), ale ze funguje na 99% a ze s tim muzu normalne jezdit. Samozrejme mi nejdriv nabidli, ze mi ji za 6500,- vymeni. To mi prislo jako pekna kravina, protoze nova stoji min nez 3000,- Tak jsem rek, ze si ji vymenim sam. Kdyz jsem to odvez svymu autoelektrikari, tak ten to napich u sebe a rikal, ze mu to zadnou lambdu nehlasi, ze je OK, ale ze je problem v nejakym "chlazeni paliva". Nikdy jsem neco podobnyho neslysel, ale mozna to bude neco kolem palivovy soustavy. A prave proto jsem se rozhodl, ze vyhledam kyzeny konektor a vyvolam si chybu prave z moji ridici jednotky, ktera by taky mohla rict, jestli ma pravdu Losna nebo Maznak. A prave jsem se chtel zeptat (a tim se vracim na zacatek tohodle silenyho odstavce), jestli vas nenapada nejaka zavada spojena s vyrazem "chlazeni paliva". Vahu vzduchu jsme kontrolovali a cistili a mela by byt OK.
Jo, pruvodni jevy: Auto obcas skytne, resp. na okamzik jako kdyby min tahlo a pripada mi, ze to ted vic zere. Jezdim ted prumerne 7,5l/100km, driv to bylo tak o 1-1,5l min, ale taky je mozny, ze na to vic dupu.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Na www.devcom.cz v sekci automobily,umístění diagnostických zasuvek zjistís kde ve tvém vozidle je. Pokud jsi ale našel něco jako scart tak tomu se říká diagnostický konektor OBD II. U něho už nic nepropojís. To se týká starších systému kde se v něm propojil konektor te1 a e1 a po zapnutí kličku ti blikající kontrolka motoru prozradila závadu. U tohoto typu se používá takové zařízení jako vidíš na zmíněné stránce výše. Nevím co resis. Pokud se kontrolka rozvítila už při přebírání auta,tak bych reklamoval a reklamoval a reklamoval. S Dubou a s jejich přejímacím technikem jménem p.Soumar(jméno opravdu odpovídalo jeho charakteru) mám opravdu "bohaté zkušenosti". Naštěstí už tam nedělá,ale do zmiňovaného servisu nestrčím nos. Jsou schopni auto umýt,vyměnit rezervní kolo,žárovku,namontovat autorádio. Nic víc. Až po tom co jsem zaplatil ze svého soudního znalce,přišel s televizi,tak teprve uznali reklamací a vyrovnali i účty za soudního znalce. Pokud do servisu toy tak jedině do Průhonic.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
A pokud měnili ložisko spojky na což je potřeba motor oddělit od převodovky,je více než jasné,že závadu způsobili oni. Takže pokud se s tím nejsou schopni vypořádat,postupuj stejně jako já. Zkrátka toto si nesmí servis dovolit a udělal bych jim takovou mediální negativní reklamu,že by neprodali jedno jediné auto.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
Ahoj,
no paradox je v tom, ze jsem si Dubu vybral prave proto, ze tu na nej bylo nejmin stiznosti, ale to si asi necham do prislusnyho tematu a pomer sil trochu zmenim. Svou momentalni situaci beru jako zkusenost (protoze ta je neprenositelna), ktera me nevysla zas tak draho --> auto porad jeste jezdi. Vzhledem k tomu, ze jde o moje prvni auto, tak tech zkusenosti budu muset jeste trochu nabrat. Na reklamaci kaslu, akorat bych se u toho jeste vic nasral. To tu energii radsi budu vyvijet ve snaze dat to auto do kupy.
Podle myho elektrikare jde o nejakou banalni zavadu, protoze pry motor nepresel ani do nahradniho rezimu. Mysli si, ze to bude nekde mezi nadrzi a motorem, tam je tusim cerpadlo, palivovej filtr a pojistnej ventil a pak uz asi vstrikovaci ventily. Ukazoval na nejakou valcovou plastovou vec napravo od motoru (kdyz se divate zepredu), za vzduchovym filtrem a vahou vzduchu. Vedou tam tlakovy hadice na palivo a nahore pod krytem je trubicka obalena molitanem, ktera slouzi nejspis na odparovani. Nevite, co to je? V uzasny knizce "Jak na to" totiz chybi nejakej zevrubnejsi popis motorovyho prostoru a obrazky jsou dost mizerny. Nehlede na to, ze tam je vzdycky vybranej nahodne nejakej motor, kterej nemusi bejt zrovna ten muj.
no paradox je v tom, ze jsem si Dubu vybral prave proto, ze tu na nej bylo nejmin stiznosti, ale to si asi necham do prislusnyho tematu a pomer sil trochu zmenim. Svou momentalni situaci beru jako zkusenost (protoze ta je neprenositelna), ktera me nevysla zas tak draho --> auto porad jeste jezdi. Vzhledem k tomu, ze jde o moje prvni auto, tak tech zkusenosti budu muset jeste trochu nabrat. Na reklamaci kaslu, akorat bych se u toho jeste vic nasral. To tu energii radsi budu vyvijet ve snaze dat to auto do kupy.
Podle myho elektrikare jde o nejakou banalni zavadu, protoze pry motor nepresel ani do nahradniho rezimu. Mysli si, ze to bude nekde mezi nadrzi a motorem, tam je tusim cerpadlo, palivovej filtr a pojistnej ventil a pak uz asi vstrikovaci ventily. Ukazoval na nejakou valcovou plastovou vec napravo od motoru (kdyz se divate zepredu), za vzduchovym filtrem a vahou vzduchu. Vedou tam tlakovy hadice na palivo a nahore pod krytem je trubicka obalena molitanem, ktera slouzi nejspis na odparovani. Nevite, co to je? V uzasny knizce "Jak na to" totiz chybi nejakej zevrubnejsi popis motorovyho prostoru a obrazky jsou dost mizerny. Nehlede na to, ze tam je vzdycky vybranej nahodne nejakej motor, kterej nemusi bejt zrovna ten muj.
to Vyskocil: možná kdybys začal rovnou těmi delšími příspěvky a napsal konkrétní motor jaký tam máš (4A-FE nebo 3ZZ-FE?)
jestli 3ZZ-FE tak by tam měli být takové ty běžnější čtyřmístné kódy: např. takové:
0100 Mass Air Flow (MAF) sensor n/a
0105 Intake manifold pressure sensor n/a
0110 Intake Air Temperature Sesnor (ATS) n/a
0115 Intake Coolant Temperature Sensor (CTS) n/a
0120 Throttle Potentiometer Sensor (TPS) n/a
0130 Heated Exhaust Gas Oxygen (HEGO) sensor n/a
0135 Heated Exhaust Gas Oxygen (HEGO) sensor heater n/a
0150 Heated Exhaust Gas Oxygen (HEGO) sensor n/a
0173 Heated Exhaust Gas Oxygen (HEGO) sensor n/a
0201 Injector valve 1 n/a
0202 Injector valve 2 n/a
0203 Injector valve 3 n/a
0204 Injector valve 4 n/a
0205 Injector valve 5 n/a
0206 Injector valve 6 n/a
0230 Fuel pump n/a
0325 Knock sensor n/a
0330 Knock sensor 2 n/a
0335 Crank sensor n/a
0340 Camshaft sensor n/a
0351 Ignition coil 1 and 4 n/a
0352 Ignition coil 2 and 3 n/a
0400 Exhaust gas circulation valve n/a
0403 Exhaust Gas Re-circulation (EGR) valve n/a
0410 Secondary air pump relay n/a
0412 Secondary solenoid valve n/a
0433 Tank vent valve n/a
0500 Idle speed stepper motor/idle air regulator n/a
0560 Battery n/a
1110 Switch over valve solenoid n/a
1112 Switch over valve 1 n/a
1113 Switch over valve 2 n/a
1120 Throttle body malfunction n/a
1229 Power supply relay n/a
1231 Fuel pump relay n/a
1320 Knock control cylinder 1 n/a
1327 Knock control cylinder 2 n/a
1328 Knock control cylinder 3 n/a
1329 Knock control cylinder 4 n/a
1405 Exhaust Gas Re-circulation (EGR) valve n/a
1410 Secondary air pump relay n/a
1411 Secondary air pump n/a
1501 Immobiliser control unit n/a
1502 Immobiliser control unit n/a
1503 Immobiliser control unit n/a
1530 Air flow relay n/a
1600 Internal control module n/a
1601 Engine Control Unit (ECU) too hot n/a
1602 Knock control module n/a
1604 Knock control unit n/a
1605 Knock control unit n/a
1606 Knock control unit n/a
1640 Knock control unit or quad drive module n/a
1690 MIL/Engine fail (malfunction indicator lamp) n/a
1740 Torque control unit
A kdybys napsal, konkrétně všechno co víš, co vám to ukazuje za kód atd. bylo by to hlavně pro tebe (!!) lepší.
edit: a motor nepřejde úplně vždycky při kteréhokoliv chybě do nouzového režimu (to záleží jak je jednotka naprogramovaná). Takže záleží co je to za chybu!
edit2: omlouvám se ten motor 3ZZ-FE už v tom vlákně vidím..
jestli 3ZZ-FE tak by tam měli být takové ty běžnější čtyřmístné kódy: např. takové:
0100 Mass Air Flow (MAF) sensor n/a
0105 Intake manifold pressure sensor n/a
0110 Intake Air Temperature Sesnor (ATS) n/a
0115 Intake Coolant Temperature Sensor (CTS) n/a
0120 Throttle Potentiometer Sensor (TPS) n/a
0130 Heated Exhaust Gas Oxygen (HEGO) sensor n/a
0135 Heated Exhaust Gas Oxygen (HEGO) sensor heater n/a
0150 Heated Exhaust Gas Oxygen (HEGO) sensor n/a
0173 Heated Exhaust Gas Oxygen (HEGO) sensor n/a
0201 Injector valve 1 n/a
0202 Injector valve 2 n/a
0203 Injector valve 3 n/a
0204 Injector valve 4 n/a
0205 Injector valve 5 n/a
0206 Injector valve 6 n/a
0230 Fuel pump n/a
0325 Knock sensor n/a
0330 Knock sensor 2 n/a
0335 Crank sensor n/a
0340 Camshaft sensor n/a
0351 Ignition coil 1 and 4 n/a
0352 Ignition coil 2 and 3 n/a
0400 Exhaust gas circulation valve n/a
0403 Exhaust Gas Re-circulation (EGR) valve n/a
0410 Secondary air pump relay n/a
0412 Secondary solenoid valve n/a
0433 Tank vent valve n/a
0500 Idle speed stepper motor/idle air regulator n/a
0560 Battery n/a
1110 Switch over valve solenoid n/a
1112 Switch over valve 1 n/a
1113 Switch over valve 2 n/a
1120 Throttle body malfunction n/a
1229 Power supply relay n/a
1231 Fuel pump relay n/a
1320 Knock control cylinder 1 n/a
1327 Knock control cylinder 2 n/a
1328 Knock control cylinder 3 n/a
1329 Knock control cylinder 4 n/a
1405 Exhaust Gas Re-circulation (EGR) valve n/a
1410 Secondary air pump relay n/a
1411 Secondary air pump n/a
1501 Immobiliser control unit n/a
1502 Immobiliser control unit n/a
1503 Immobiliser control unit n/a
1530 Air flow relay n/a
1600 Internal control module n/a
1601 Engine Control Unit (ECU) too hot n/a
1602 Knock control module n/a
1604 Knock control unit n/a
1605 Knock control unit n/a
1606 Knock control unit n/a
1640 Knock control unit or quad drive module n/a
1690 MIL/Engine fail (malfunction indicator lamp) n/a
1740 Torque control unit
A kdybys napsal, konkrétně všechno co víš, co vám to ukazuje za kód atd. bylo by to hlavně pro tebe (!!) lepší.

edit: a motor nepřejde úplně vždycky při kteréhokoliv chybě do nouzového režimu (to záleží jak je jednotka naprogramovaná). Takže záleží co je to za chybu!
edit2: omlouvám se ten motor 3ZZ-FE už v tom vlákně vidím..

Takze co je novyho:
Po diagnostice jsem zjistil, ze to jsou cidla teploty chladici kapaliny (teda ta chyba, kterou to hlasi). V servisu mi to chlapi promerili a zjistili, ze vsechno je OK, ze chyba bude v nejakym studenym spoji nejspis mezi tema cidlama a ridici jednotkou, takze dost naprd zavada. Kazdopadne mi to u Duby asi dost domrdali. Achjo, snad se to podari dat do kupy.
S tim se ovsem vaze ta druha vec a to je obcasny skubnuti motoru. Myslim si, ze ted uz to s tou kontrolkou nesouvisi. Vahu vzduchu jsme snad cistili, napadaji me jeste svicky (jsou puvodni jeste z Nemecka + 10tis. km), ale to by asi delalo casteji nez obcas, anebo palivovej filtr, kterej jsem jeste nemenil. Nevim. Kazdopadne se to projevuje od navstevy vyse zmineneho servisu. Je to hlavne kdyz poradne slapnu na plyn a snazim se to tahnout treba do kopce nebo kdyz na dalnici chci nekoho predjet (bez podrazovani) a dost kdyz je studenej motor.
Po diagnostice jsem zjistil, ze to jsou cidla teploty chladici kapaliny (teda ta chyba, kterou to hlasi). V servisu mi to chlapi promerili a zjistili, ze vsechno je OK, ze chyba bude v nejakym studenym spoji nejspis mezi tema cidlama a ridici jednotkou, takze dost naprd zavada. Kazdopadne mi to u Duby asi dost domrdali. Achjo, snad se to podari dat do kupy.
S tim se ovsem vaze ta druha vec a to je obcasny skubnuti motoru. Myslim si, ze ted uz to s tou kontrolkou nesouvisi. Vahu vzduchu jsme snad cistili, napadaji me jeste svicky (jsou puvodni jeste z Nemecka + 10tis. km), ale to by asi delalo casteji nez obcas, anebo palivovej filtr, kterej jsem jeste nemenil. Nevim. Kazdopadne se to projevuje od navstevy vyse zmineneho servisu. Je to hlavne kdyz poradne slapnu na plyn a snazim se to tahnout treba do kopce nebo kdyz na dalnici chci nekoho predjet (bez podrazovani) a dost kdyz je studenej motor.
svíčky jsou drobný spotřebák, který bych měnil tak maximálně každou druhou výměnu oleje, ten interval výměny 60tis.km nabo víc je dobrej pro nový auta, jinak se na starých svíčkách akorát prodělává..
s tím studeňákem je nejlepší si poradit sám, v servisu ti nejradši vymění celou řídící jednotku... tady máš schema

s tím studeňákem je nejlepší si poradit sám, v servisu ti nejradši vymění celou řídící jednotku... tady máš schema