E10 vybrace a otáčky
- SolidSnake
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
E10 vybrace a otáčky
Zdravíčko!
Tak zas po dlouhý době problém...... mam podezřele nízky neutrální otáčky, šacoval bych to tak na cca700-750 maaaaaaximálně 850 tak by mě tak zajímalo kolik je tak normál???
Dotáhnul sem si to takovim tim dorazovim šroubem ale to neberu jako konečný řešení a navíc s tím přišlo něco dalšího!
Neutrální otáčky se mě nedržej konstantně..... prostě to popapadává a zavibruje!
Jestli ste měl někdo někdy podobnej problémek bo ste se s tim setkal bo máte prostě jen nápad budu vděčnej za každou myšlenku! Díky moc;)
Tak zas po dlouhý době problém...... mam podezřele nízky neutrální otáčky, šacoval bych to tak na cca700-750 maaaaaaximálně 850 tak by mě tak zajímalo kolik je tak normál???
Dotáhnul sem si to takovim tim dorazovim šroubem ale to neberu jako konečný řešení a navíc s tím přišlo něco dalšího!
Neutrální otáčky se mě nedržej konstantně..... prostě to popapadává a zavibruje!
Jestli ste měl někdo někdy podobnej problémek bo ste se s tim setkal bo máte prostě jen nápad budu vděčnej za každou myšlenku! Díky moc;)
Corolla E10 (92) white
1 334ccm; 65kW/6000
182000km
1 334ccm; 65kW/6000
182000km
Mam podobnej problemek na volnobeh se mi otacky drzej na 500 (mam 1,6 4a-fe) coz je maalo a pusobi jako pred chcipnutim.Zatim nevim co to je 

Corolla E9 1,6( 77Kw
( ) limousine a hlavne 4WD:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cbY7v41nNDw Novy video

- SolidSnake
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Jo tak já mam teda 1,6V16 jestli na tom záleží ale takle hluboko mě teda nepadaly...... ale musim zase říct že když sme dělaly test že by kůli sylnější baterce byl víc zatíženej altík tak sme odpojoli baterku.... všechno při strym.... jen když se přitáhlo plynový lanko jen o chloupek tak se otáčky malinko zvedly a po chvíli když sem ho pustil tak otáčky spadly hodně a motor chcípnul..... při zapojený baterii to bylo stejný jen že se z toho pospíral... což sem teda taky nepobral!!!
Dobrá rada nad zlato!!
))))
Dobrá rada nad zlato!!

Corolla E10 (92) white
1 334ccm; 65kW/6000
182000km
1 334ccm; 65kW/6000
182000km
ta baterka je extra trvda kdyz je sYlnejsiSolidSnake píše:...sylnější baterce...

ale k temata... to ti dela se studenym motorem, nebo po zahrati? ja mam po zahrati odhadem taky tak cca 500, ale studeny motor ma pres 1000, presny cisla bych musel omrknout... a motor mam 4EFE
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
No me se taky pred zahratim drzej pres 1000, ale pak to spadne na 500 a motor se tak skoro dusi a desne vibruje, navic kdyz se pak clovek ce rozjet treba do kopce a vic mu nalozi, tak mu dost dlouho trva nez zacne tahnout, jako by se dusil.Ale kdyz pred rozjezdem tuknu na plyn a nerozjizdim se z tech petiset tak je vsechno v pohode 

Corolla E9 1,6( 77Kw

- SolidSnake
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Mno mě to dělá až po zahřátí.... jak řikáš tak za studena vyletěj votáčky vejš takže to je v pohodě..... ty teda myslíš že i nějakejch tech 700 by mělo bejt v pohodě?? Mě pak totiž začne ještě ke všemu nepěkně rezonovat katalizátor o olejovou vamu! :/
Takže když to schrnu tak největší problém sou asi teda vibrace při NO, popadávání otáček a pak fakt že když pustim plin tak otáčky spadnou podezřele hluboko za velkýho zavibrování a zvuku jak kdyby měl chcípnout!
Takže když to schrnu tak největší problém sou asi teda vibrace při NO, popadávání otáček a pak fakt že když pustim plin tak otáčky spadnou podezřele hluboko za velkýho zavibrování a zvuku jak kdyby měl chcípnout!
Corolla E10 (92) white
1 334ccm; 65kW/6000
182000km
1 334ccm; 65kW/6000
182000km
-
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Já tomu říkám "nervózní" motor. Všiml jsem si ale závislosti na počasí a teplotě, taky na čase jízdy atd. Asi jsem se s tím už smířil.
Občas se to chová normálně (když je enku pro člověka pěkně), občas to dělá jak píšeš - při prvním nastartování zvýšené, pak popojedu někam, nechá běžet a zčne to být nervní. No, jenže pak zase někam popojedu a už je to ok.
Nijak jsem to zatím neřešil, když už mě to sralo, tak jsem chtěl přidat na lanku, jenže než jsem se k tomu šroubování dostal, tak se to uklidnilo ....
Občas se to chová normálně (když je enku pro člověka pěkně), občas to dělá jak píšeš - při prvním nastartování zvýšené, pak popojedu někam, nechá běžet a zčne to být nervní. No, jenže pak zase někam popojedu a už je to ok.
Nijak jsem to zatím neřešil, když už mě to sralo, tak jsem chtěl přidat na lanku, jenže než jsem se k tomu šroubování dostal, tak se to uklidnilo ....
SolidSnake píše:Mno mě to dělá až po zahřátí.... jak řikáš tak za studena vyletěj votáčky vejš takže to je v pohodě..... ty teda myslíš že i nějakejch tech 700 by mělo bejt v pohodě?? Mě pak totiž začne ještě ke všemu nepěkně rezonovat katalizátor o olejovou vamu! :/
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 92) 55kW 2E-E šedá (moje)
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 93) 55kW 2E-E červená (ségra)
IFA Multicar M25 sklopka (r.v. 84) 33kW, 2l diesel (moje)
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Odpojit baterii za chodu motoru.... Ty nemáš moc rád svůj alternator,resp. regulátor napětí že?
Hele chlapi a takovou obyčejnou základní věc jako pročištění všech čidel,kontrolu ventilu volnoběhu... seřízení předstihu a volnoběhu,jste dělali? Nebo prostě jezdíte do te doby než jednoho krásného dne auto nejede vůbec?

...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
Stejné příznaky jsem měl u Celici - byl to předstih , změřit , poladit a poladit otáčky na ( myslim že 750 +- 50 ) a už je to vpořádku
Kudl - tobe bych poradil - pokud jsou otáčky vždycky takové - je přidat , měl by na sání u klapky být takový šroubek kterým když se šroubuje tak se ladí otáčky , občas je pod krytkou
Kudl - tobe bych poradil - pokud jsou otáčky vždycky takové - je přidat , měl by na sání u klapky být takový šroubek kterým když se šroubuje tak se ladí otáčky , občas je pod krytkou
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
-
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
No já zapomněl na jednu věc, která se trochu liší od původního problému - mně to neklesne tak, že by to skoro chcíplo.
Dělalo mi to i před kontrolou ve značkovém servisu, jediné, co s tím zvládli udělat, tak vyměnili škrtící klapku. A opravdu to záleží na počasí.
Napětí jsem měřil, na prázdno, za chodu, při startu, ..., když odešla ségře baterka, podle kámoša byly hodnoty ok.
Dělalo mi to i před kontrolou ve značkovém servisu, jediné, co s tím zvládli udělat, tak vyměnili škrtící klapku. A opravdu to záleží na počasí.
Napětí jsem měřil, na prázdno, za chodu, při startu, ..., když odešla ségře baterka, podle kámoša byly hodnoty ok.
libor12 píše:Odpojit baterii za chodu motoru.... Ty nemáš moc rád svůj alternator,resp. regulátor napětí že?Hele chlapi a takovou obyčejnou základní věc jako pročištění všech čidel,kontrolu ventilu volnoběhu... seřízení předstihu a volnoběhu,jste dělali? Nebo prostě jezdíte do te doby než jednoho krásného dne auto nejede vůbec?
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 92) 55kW 2E-E šedá (moje)
- SolidSnake
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Pavo.B.
libor12
Tak v první řadě, ne nejsem z těch co nejchaj auto bejt dokud nechcípne úplně a proto se tady asi ptám na rady že! Mno a v druhý ředě bych tyhle jak Ty řikáš základní věci udělal rád ale očividně tomu nerozumim tak jako Ty/vy dva! Mě by třeba hodně pomohlo kdyby jsi ty základní věci tak nějak popsal detajlněji, jaký všechny čidla, kde je najdu, jestli je ventil volnoběhu pod střikem kde bych ho jako laik čekal a nakonec jak seřídit předstih a vonoběh!
Mno a dodatkové otázky... kdepak bych našel palivovej filtr, kde je čidlo otáček a kde je potenciometr plymu?:)) Vim že to popisuju asi jako koza petržel ale tak snad z toho něco pochopíte!;)
libor12
Tak v první řadě, ne nejsem z těch co nejchaj auto bejt dokud nechcípne úplně a proto se tady asi ptám na rady že! Mno a v druhý ředě bych tyhle jak Ty řikáš základní věci udělal rád ale očividně tomu nerozumim tak jako Ty/vy dva! Mě by třeba hodně pomohlo kdyby jsi ty základní věci tak nějak popsal detajlněji, jaký všechny čidla, kde je najdu, jestli je ventil volnoběhu pod střikem kde bych ho jako laik čekal a nakonec jak seřídit předstih a vonoběh!
Mno a dodatkové otázky... kdepak bych našel palivovej filtr, kde je čidlo otáček a kde je potenciometr plymu?:)) Vim že to popisuju asi jako koza petržel ale tak snad z toho něco pochopíte!;)
Corolla E10 (92) white
1 334ccm; 65kW/6000
182000km
1 334ccm; 65kW/6000
182000km
Dik za radu Pavo hnedle zejtra to zkusim postelovat
Jo a jak pise SolidSnake taky bych moc rad nejakou pomoc ohledne umisteni vsech tehdle veci. Toyotu mela mama (e10 2.0 D) a ta nemela jedinou zavadu za celou dobu a navic sem byl malej harant
, takze ted sbiram vsechny navody a rady na foru 

Corolla E9 1,6( 77Kw

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Nezlob se na mě,nemyslel jsem to zle. Zkrátka některé věci beru jako samozřejmost. Těžko Ti budu vysvětlovat přesné umístění čidel když nemáš třeba manuál. Obecne nejdůležitější čidla: snímac v rozdělovací ten poznás. Vyčistit,zkontrolovat vzdálenost zubu od jádra civky,měla by být od 0.3 do 1mm. Je tam na to šroubek. Kontakty na vícku a palci by neměly být opálené. Jemný smirek následně kontaktol,wd40. Snímac polohy kliky. Je na setrvačníku. Bývá na něm usazený prach s olejem. Úžasná věc. Očistit. Volnoběžný ventil pod klapkou,to je tam co konci plynové lanko. Zároveň se podívat jestli není vůle na snímaci polohy klapky. Opět šroubek. Seřízení předstihu a volnoběhu. Pomůcky: stroboskopická pistole dva spojené krokodylky nebo kus drátů. V diagnostickém konektoru propojit svorky tak jako při vyblikání chyby. Na řemenici je zářez ten si označit kapkou bílé barvy. Ručně nastavit dle daného typu motoru. Připojit lampu nastartovat,zkontrolovat eventuelně pootacením rozdělovace doladit tak aby rysky šly proti sobě.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-