Power chip box

vše ohledně modelové řady Yaris
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

To taky vím, že nevím nic! :D

Vážně: problémy studeného motoru těsně po nastartování většinou nezpůsobuje váha vzduchu ani lambda sonda, ani třeba "iat". Do toho vlákna jsem psal, at začne čistěním volnoběžného ventilu, což by měl svépomocí (zalevno) zvládnout. Příště tedy počkám, až něco poradíš Ty. :P

btw: osobně před "tjůningem" 1,2 tříválce preferuji pořádný objem motoru a normální počet válců (optimálně 6 8) ), ale viz první řádek!! = neshodneme se z principu!

btw: když zagooglíš tak zmiňovaný přepínač oktanů někde najdeš, na házení hrachu na zed nemám čas!

edit: http://sweb.cz/cykpro/Konektor10.jpg tady je jeden přepínač u staršího motoru C20NE
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Srovnáváš jablka a hrušky. Mimochodem ten ventil bych mu poradil také. Já jsem na mém 3válci žádný čiptjuning neprováděl. Zvýšení výkonu proběhlo úplně jinak a to konvenční cestou. K tomu byla použita standalone jednotka plně programovatelná. Možná kdybych dál krabičku za 250 tak jsem na tom lepší. Proč jsem to dělal? Protože mě to baví. Přepínač oktanu který je na fotce se myslím používal u některých coroll,ale nejsem si jistý. Není to ovšem nic jiného než přepínač předstihu. Celou dobu se tady bavíme o motoru yaris a ten nic takového už nepotřebuje. Asi tak.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Ten přepínač předstihu byl k vidění myslím u Coroll E9 a možná některých E10 a skutečně sloužil k přepnutí při natankování 91/95 okt. benzínu.
Myslím že to tam bylo proto, že ty motory neměly čidlo klepání a tak si to neuměly nastavit samy.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ano,mal som to myslím si-na corse r.v.1995- niečo ako na princíp-"vytiahneš káblik,otočíš hore "nohami" a zasunieš nazad. Tak sa mi zdá, že to bol prepínač v motorovej časti 91 okt. a 95 :wink:
a ako píše libor 12 , mohol to byť ten prepínač predstihu 8)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“