Stabilizator predni napravy.

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
jarmil
Řidič

Stabilizator predni napravy.

Příspěvek od jarmil »

Jiz po druhe mi v kratke dobe (behem tri mesicu) praskla stabilizacni tycka (vytrhl se kloub s futra) na leve strane predni napravy. Spojuje leve rameno a stabilizator napravy. Puvodni tycka mela v kloubu vuli, tak se vymenila. Do tydne ta nova praskla. Myslel jsem, ze to byl zmetek. Vymenila se znovu a opet praskla. Musi to mit nejaky duvod.
Jedina vec, ktera me napada je, ze je ohnuty stabilizator. Rameno se tvari v pohode. Proste se to asi pri pohybu napravy dostane do nejakyho mista, kde to tu tycku vylomi. Namontovat to tam jde bezproblemu. Co si o tom myslite. Da se stabilizator vymenit? Nebo pouze cela naprava. Kolik to muze stat? Diky za reakci.
Avensis combi wagon, 2.0 TD, 2C-TE, 1999, stříbrná metla - král je mrtev
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Existují dva typy tyček, jedny jsou levnější a jednodušší, a tam bych něčemu podobnému věřil. Ty druhé jsou jenom o chlup dražší a mají plnohodnotný kloub jako třeba tyčky řízení. Tam by se nic podobného stát nemělo. Já jsem dával také ty dražší, koupil jsem je u Idaha. Byly "Made in Japan" a vypadaly opravdu kvalitně.
Ohnutý stabilizátor by to chtělo prověřit na jámě nebo středovém heveru - porovnat obě strany. Ale to by to auto muselo být fakt těžce bouchlé.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
jarmil
Řidič

Příspěvek od jarmil »

Auto bylo bouchle na levou predni. O tom vim, uz jsem ho tak koupil. Krome tohoto poblemu, to vsak neni znat.
jarmil
Řidič

Příspěvek od jarmil »

Takze je rozhodnuto. Dva nezavisli servisaci mi sdelili, ze stabilizator je v haji. Je skutecne zdeformovan na leve strane. Na zvedaku je to jasne viditelne. Takze musim sehnat jinej. Udajne se replika nedela (co na to Idaho?), takze nezbeva nez projezdit vrakace a pokusit se neco sehnat. Prumer je 23mm. Jsem z Jihlavy, muzete mi prosim doporucit nejaky vrakace v mem okoli. Diky za pomoc.
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Jaký typ Anensisu máš??,
Odpovědět

Zpět na „Avensis“