optimalny pomer rychlost/spotreba

vše ohledně modelové řady Yaris
terrence
Člen Týmu

optimalny pomer rychlost/spotreba

Příspěvek od terrence »

Ahojte, na novom Yarisovi 1.0 mam najazdenych cez 3000 km a vzhladom na zvysujucu sa cenu benzinu hladam optimalny pomer rychlost/spotreba. Zaujimal by ma vas nazor pri akej rychlosti sa oplati jazdit mesto,mimo a dialnica. minule sme boli na dialnici a pri rychlosti 111 km/h :) pocitac ukazoval cca 5.5 l. Bolo to pri zap. klime, na rovine a v aute sme boli traja + nejaka batozina. To sa mi zda celkom ok :wink: Hodte sem pripadne aj nejake finty ako znizit spotrebu, urcite to bude zaujimat aj inych nielen mna.
Porsacek
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Porsacek »

Na ekonomic Rally auto rozjedou na 70 a pak nechaj pomalu plachtit az na 50 a zase znova . :lol:
Vypni klimu ale nech zavreny okenka vypni vetrak nesvit nemej pustene radio a pojedes za 4 l :twisted: (ale stoji to zato ) Ja bych takhle jezdit nemohl .
C-HR Hybrid, Toyota Corolla 1.6 SDN
dada
Člen Týmu

dada

Příspěvek od dada »

....nebo jako trabant, hodit to na záda za přední pásy, v metru dáš pak jen 5kč jako za zavazadlo.... :lol:
terrence
Člen Týmu

skusim

Příspěvek od terrence »

Porsacek píše:Na ekonomic Rally auto rozjedou na 70 a pak nechaj pomalu plachtit az na 50 a zase znova . :lol:
Vypni klimu ale nech zavreny okenka vypni vetrak nesvit nemej pustene radio a pojedes za 4 l :twisted: (ale stoji to zato ) Ja bych takhle jezdit nemohl .

Dik za radu. Len by ma zaujimalo, ako spolu suvisia zapnute radio a spotreba. :D Snad jedine tak, ze ked ti tam hra nieco ako Disco Inferno, plynovy pedal ma prirodzenu tendenciu ist dole. :twisted:
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

To je jednoduchý, sníží se tím odběr proudu a zátěž alternátoru a tím pádem i motoru -> snížení spotřeby :wink: Jen mě tak napadlo, že spousta lidí to dotáhla k dokonalosti a nepoužívá ani blinkry :evil:
terrence
Člen Týmu

hm

Příspěvek od terrence »

BRunner píše:To je jednoduchý, sníží se tím odběr proudu a zátěž alternátoru a tím pádem i motoru -> snížení spotřeby :wink: Jen mě tak napadlo, že spousta lidí to dotáhla k dokonalosti a nepoužívá ani blinkry :evil:
Tak opat som sa raz poucil : Clovek sa uci cely zivot. :) Dik za vysvetlenie.
TOm
Věčnej rejpal

Příspěvek od TOm »

Mam najeto 3500km a kdyz jedu na dalnici tak urco nejzdit vic jak 130km...pak to zere hodne.....

Ve meste jezdim prumerne za 6,6l....dulezity nemit nohu na pedalu az dole...ale ono ve meste me to obcas vyprovokuje a pouzivam i 6000otacek...a to je pak zradlo..... :twisted: Lehka noha se rovna nizka spotreba...

No a mimo mesta nejak nejezdim :lol: Bud dalnice anebo mesto....
Marián Miček
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

jazda na spotrebu

Příspěvek od Marián Miček »

Treba jazdiť opartne, zbytočne neakcelerovať. Pri 60 km/h treba uz mať zaradený 5. rychl. stupeň, na dialnici podla možností max. 110 km/h a ísť vyrovnanou rýchlosťou. Takto sa dá jazdiť v priemere do 5 l/100km. Ja mám spotrebu 6,1, ale na dialnici občas aj 190 a športová jazda po blave, rallye cez babu, čertovicu,.....
Yaris 1.0 terra 3d 2002
TOm
Věčnej rejpal

Re: jazda na spotrebu

Příspěvek od TOm »

Marián Miček píše:Treba jazdiť opartne, zbytočne neakcelerovať. Pri 60 km/h treba uz mať zaradený 5. rychl. stupeň, na dialnici podla možností max. 110 km/h a ísť vyrovnanou rýchlosťou. Takto sa dá jazdiť v priemere do 5 l/100km. Ja mám spotrebu 6,1, ale na dialnici občas aj 190 a športová jazda po blave, rallye cez babu, čertovicu,.....
NO to teda zrovna nevim pri 60km/h mit zarazenou petku :idea: To se zas ten motor trosku nici.....max 4!!! :wink: A spotreba aktualni se pohybuju okolo 4,4l :-)
Canabik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Canabik »

TOm píše: NO to teda zrovna nevim pri 60km/h mit zarazenou petku :idea: To se zas ten motor trosku nici.....max 4!!! :wink: A spotreba aktualni se pohybuju okolo 4,4l :-)
nici?uz si videl pokazenu toyotu?ale ne...fakt? :shock: ja chodievam 65 na 5ke..to nemoozem? :twisted: peace!
Yaris TS 2003
www.yaris-club.com
TOm
Věčnej rejpal

Příspěvek od TOm »

Canabik píše:
TOm píše: NO to teda zrovna nevim pri 60km/h mit zarazenou petku :idea: To se zas ten motor trosku nici.....max 4!!! :wink: A spotreba aktualni se pohybuju okolo 4,4l :-)
nici?uz si videl pokazenu toyotu?ale ne...fakt? :shock: ja chodievam 65 na 5ke..to nemoozem? :twisted: peace!
Urcite ne pokazenou Toyotu ale motor pak ztraci na vykonu a pak bude auto ne auto ale motor lenivy :? kdyz jedes 60tkou na petku :wink: Aspon mi to takhle nekdo rikal..jak sem nakoupil tak prodavam...treba se nam k tomu tady vyjadri nejaky odbornik 8)
Marek
Člen Týmu

Příspěvek od Marek »

Nejake vseobecne "finty" na setrenie PHM som nasiel na http://www.benzin.sk/index.php?selected ... icle_id=37. Zaujimave je, ze aj tu odporucaju jazdit na co najvyssom prevodovom stupni :?
Ičo
Řidič

Příspěvek od Ičo »

ale to su rady pre tych,co usetria na benzine ale nie na opravach...
motor urcite zlenivie,to je otestovane a take,ze tlacit ho na 5-ke do kopca... hey,daj si okamzitu spotrebu,ked ides 50 do kopca na 5-ke,auto sa trapi,tlacis plyn,nic nejde a zere momentalne 15litrov,alebo mu zhucim 2. potom 3,povedzme na tych 80 a zere mi to 9 a auto sa netrapi...
taq je... pizzzz :twisted:
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

Nazdar, mám Yariska Blue, r.v. 2004, právě je to rok, co jsem ho koupil, najeto 18000 km, jezdím cestou necestou, do práce 45 km tam, 45 nazpět, obvykle ve 3 lidech a jak mi řekl technik na první garančce, jediný lék na svižný motor je honit ho, honit ho a honit ho. Takže ho jistou mírou honím, semtam do omezovače, jinak nejsem žádný závodník, pohodová rychlost je pro mě 95 km/h, tankuji Šelvípavr, spotřeba v zimě okolo 5,6 litrů, totéž v létě s klimou, jinak do 5,1 (je to reálná spotřeba od tankování do tankování), přičemž počítač ukazuje 5,5 litrů.

Jediné, co se mi zatím nelíbí je to, že počítač ukazuje při plné nádrži dojezd asi 650 km, přitom realita by byla okolo 800 - 850 km. Obvykle tankuji při 700 km, a v nádrži je ještě okolo 7 litrů, počítač hlásí dojezd
0 km!

Je to normální, nebo je to na servis? Dík CharlieCh

P.S. Někde jsem tu četl, že Šelvípavr do Yarka nepatří, já jezdím s výjimkama pouze na něj, osobně se subjektivně domnívám, po zkušenosti s 95 od OMV, že nad Šelvípavr není. Hodíte mi někdo link na nějaký článek na toto téma?
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
TOm
Věčnej rejpal

Příspěvek od TOm »

Pocitac ti hlasi dojezd 0km, protoze kdyz ti zahlasi nulu...tak ma v nadrzi jeste 10l rezervi...ono neni dobre jezdit s autem az do dna proto to maji tak udelany :D Takze defakto na jizdu mas 35l pac nadrz ma celkem 45l ze :lol:
Odpovědět

Zpět na „Yaris“