Olej nad horní ryskou
Olej nad horní ryskou
Ahoj chlapi:-) Pri vymene zadnich tlumicu, pruzin, stabilizatoru, silenbloku a prednich cepu jsem nechal udelat i vymenu oleje. dnes jsem se podival na merku a docela jsem cumel... Auto stalo sice cumakem trochu nahoru, tak vim, ze to pak ukazuje vice, ale oleje bylo tak 4 centaky nad horni ryskou. Vadi motoru, kdyz je tam toho oleje vice? Zitra se mrknu poradne na rovince... Jeden servisak mi rikal, ze to nevadi,akorad ho motor vice sezere. Nechce se mi to zas upoustet, nemam ho do ceho dat.
Diky kluci:-)
Diky kluci:-)
Toyota Corolla liftback 1.3 16V 65kw rv. 1994 - bohužel po nehodě minulost 
Honda Civic Aerodeck 1.6 16V 85kw rv. 1999
Toyota Avensis kombi 1997 2.0TD
- RasťoSK
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Pozdrav servisáka a pri návšteve mu polám ruky a zlom sánku, aby už neurobil žiadnu blbosť a tupo ju blbými rečami neobhajoval.
Všetky motory od Toyoty sú citlivé nie len na kvalitu, ale aj na množstvo oleja.
Mne sa podarilo v E11 preliať olej asi o pol litra a použil som hadičku a veľkú striekačku - pekne som olej vycucal cez otvor mierky oleja až kým nebol kúsok pod max.
Všetky motory od Toyoty sú citlivé nie len na kvalitu, ale aj na množstvo oleja.
Mne sa podarilo v E11 preliať olej asi o pol litra a použil som hadičku a veľkú striekačku - pekne som olej vycucal cez otvor mierky oleja až kým nebol kúsok pod max.
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Corolla AE92
Celica RA61
Urco se vyplati ten olej odsat, v nejlepsim pripade odejde katalizator, pac se zadela tim spalenym olejem. Zkusenost nejni z toyoty, ale ze zafiry, i kdyz na tom tak moc nezalezi je to u vsech aut stejny 
Corolla E9 1,6( 77Kw
( ) limousine a hlavne 4WD:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cbY7v41nNDw Novy video
http://www.youtube.com/watch?v=cbY7v41nNDw Novy video
mě taky takhle nalil jeden rádoby odbprník o litr oleje víc, najel jsem 500km nez jsem to zjistil a od ty doby mi slzi gufero u spojky, pod autem sice louze nemam, ale kdyz si pod auto lehnu tak je vzdy videt kapka pod spojkou a nosnik pod ni je mastnej, tak to utru a jedu dal...
od te doby menim olej sam ...., aspon vim co z toho vytece a co tam naleju..
od te doby menim olej sam ...., aspon vim co z toho vytece a co tam naleju..
arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
Uplne stejna zkusenost - taky mi na E11 dali v servise oleje 2cm na max rysku a od te doby mi teklo gufero u spojky a nosnik byl porad od oleje (gufero jsem vymenil pri vymene prevodovky a uz netece). Olej uz si radsi menim sam :-)arcci píše:mě taky takhle nalil jeden rádoby odbprník o litr oleje víc, najel jsem 500km nez jsem to zjistil a od ty doby mi slzi gufero u spojky, pod autem sice louze nemam, ale kdyz si pod auto lehnu tak je vzdy videt kapka pod spojkou a nosnik pod ni je mastnej, tak to utru a jedu dal...
od te doby menim olej sam ...., aspon vim co z toho vytece a co tam naleju.. :)
-
cipis
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
moc oleje
Taky jsem na obou autech odpouštěl olej, z každého jedna zavařovačka...
Budu muset kámošovi vyčinit, bylo to tak necelý cenťák nad ryskou, na jednom najeto 50, na druhém cca. 100 km, takže doufám bez následků.
Budu muset kámošovi vyčinit, bylo to tak necelý cenťák nad ryskou, na jednom najeto 50, na druhém cca. 100 km, takže doufám bez následků.
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 92) 55kW 2E-E šedá (moje)
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 93) 55kW 2E-E červená (ségra)
IFA Multicar M25 sklopka (r.v. 84) 33kW, 2l diesel (moje)
- vind.o
- Navigátor
To samé. Již od koupě mě líná gufero u spojky (při koupi najeto 81 tis.km). Zbytek motoru čisťonký. Což mě překvapilo, ale olej to nebralo, tak jsem to přestal řešit. Od výměny k výměně se ztratil tak 1 mm na měrce. Už asi vím prapůvod toho línání oleje.
Při najetí cca 200 tis. km mi začalo línat guferu u rozvodů. Při výměně rozvodů bylo vyměněno a vše v pořadku.
Rozhodně, tam nenechávej olej nad MAX (Pokud to bude 1 mm, tak se nic neděje)
Servis si po špatných zkušenostech dělám sám a leju na MAX (+- 1 mm)
Rozhodně, tam nenechávej olej nad MAX (Pokud to bude 1 mm, tak se nic neděje)
Servis si po špatných zkušenostech dělám sám a leju na MAX (+- 1 mm)
Corolla E12 5D, 06, 3ZZ-FE 1598, 81 kW, černá, celoroční 6,6 l, 230 tis.km, SOL+ (park. senzory, tempomat, vyhř. sedačky)
Yaris XP13 5D, 14, 1NR-FE 1329, 73kW, bílá, celoroční uvidíme
), 40 tis. km, Trend
Ex-Corolla E11 3D, 98, 4E-FE 1332, 63 kW, bílá
Yaris XP13 5D, 14, 1NR-FE 1329, 73kW, bílá, celoroční uvidíme
Ex-Corolla E11 3D, 98, 4E-FE 1332, 63 kW, bílá
Jimmi píše:Tož Georgine, motor 4EFE z E10 má jeden zásadní problém:
Všechny servisní příručky píšou 3,5 litru oleje, zatímco v návodu k použití je 2,7 litru (i s filtrem)........[/b][/i]
No tak v tom bude ten problémeček ze kterýho je časem velkej problém.On tam prostě navalil podle návodu a víc ho nezajímá
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Ahoj lidicky. Tak jsem si koupil hadicku, strikacku ( vyslo me to na osm korun ) a zacal jsem vysavat olej:-) Trvalo mi to asi hodinu a odsal jsem tak litr oleje. Ted mam tak 4-5mm nad horni ryskou, to uz by snad nemelo vadit.Ten zbytecek jsem nestihl odsat... Olej si priste uz menim sam. Snad to za tech ujetych 270 kilaku nic nevyvedlo. Snazil jsem se motor zbytecne netocit. Ale myslim ze to bude dobry
Jinak diky za rady kluci:-)
Zitra kdyztak jeste odsaju,ale to uz nic neni,proti tomu, kolik jsem tam mel od servisaka.To co tam ted je by uz nemelo vadit. Klika ze jsem si koupil olej sam, jinak bych ted mozna jezdil na Vegetol
Ale fakt je, ze mechanicke veci umi. I kdyz to preliti ho neomlouva...
-
cipis
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
No, jestlis to dělal hodinu, tak už si ani neříkám, že jsem to měl taky zkusit. Sem to měl za 5 minut hotové, strčil jsem pod vypouštěcí šroub velký plastový lavor a odpustil to. Ani moc jsem se nezasral, akorát příště na to vemu obyč. klíč a ne golu, protože ta zasraná byla 
georgin píše:Ahoj lidicky. Tak jsem si koupil hadicku, strikacku
( vyslo me to na osm korun ) a zacal jsem vysavat olej:-) Trvalo mi to asi hodinu a odsal jsem tak litr oleje. Ted mam tak 4-5mm nad horni ryskou, to uz by snad nemelo vadit.Ten zbytecek jsem nestihl odsat... Olej si priste uz menim sam. Snad to za tech ujetych 270 kilaku nic nevyvedlo. Snazil jsem se motor zbytecne netocit. Ale myslim ze to bude dobryJinak diky za rady kluci:-)
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 92) 55kW 2E-E šedá (moje)
Georgine, už jsi slyšel o žanetě?
http://www.alfavita.cz/cesky/katalog/zd ... dical.html
Má objem 1,5 dl, a odsýpá to s ní lépe. Lze koupit ve zdravotních potřebách nebo i v některých autodílech.
http://www.alfavita.cz/cesky/katalog/zd ... dical.html
Má objem 1,5 dl, a odsýpá to s ní lépe. Lze koupit ve zdravotních potřebách nebo i v některých autodílech.