Podivné zvuky motoru VVTi-L
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
Podivné zvuky motoru VVTi-L
Po zahřátí motoru při volnoběžných otáčkách ozývá z motoru zvuku podobný dieslu.V servisu Toyoty mi řekli,že tam je něco slyšet.Poradili mi pokud se to nebude zhoršovat tak s tím nemám nic dělat.Chtěl bych se zeptat jestli je tu někdo kdo má zkušenosti s tímto motorem a mohl by mi podkytnou určité informace k tomuto problému.Jedná se o motor 192 ps.Předem děkuji.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No,těžko radit takhle na dálku bez poslechu nebo rozebrání. To už tady někomu myslím v servisu toyota řekli aby jezdil dál a on zadrel motor. Jak to klepání začlo? Zničeho nic? Postupně sílilo? Nebo to začlo dělat po výměně oleje? Nebo nějakém jiném zásahu na motoru? Tyhle motory na to moc netrpí ale co hladina oleje? Ok? Jedna se tedy o motor 2zz a celicu t23?
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
Jedná se o čeldu T23 TS VVTL-i ZZT231 motor 2ZZ-GE .Jsem rád že jste reagovali na problém mého motoru . Olej skoro nebere , měním jej po 10000 km a vezne čtvrtinu měrky.Pazvuky od motoru se ozývají po zahřátí je to ale nepravidelné někdy se ozývají někdy ne.Na čeldě mám naleto 90 000 a koupil jsem ji když měla 58 000 a zdá se mi že začína zlobit víc než když jsem ji koupil.Od kliky mi to nepřipadá spiš se mi zdá že by to mohlo být v rozvodu ,napínák řetězu nebo volný řetěz.Spojka to nedělá ještě sundám po zahřátí řemen od alternátoru abych vyloučil že to nejde z venku .Jinak jsem velmi spokojen ten motor je BOŽÍ. Dal jsem tam dlouhé sání AEM a výfuk APEXI N1 a je to znát .Rád bych dal ještě kompresor ale než se zadlužím tak bych potřeboval mít jistotu s motorem.Předem díky za radu.
- Enginedriver
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Mám sice verzi VVTi (143 hp) a už po výměně zadřeného motoru, a brzy poté to taky získalo dieselový zvuk, teď se to změnilo v klepání velmi podobné tomu co předcházelo zadření motoru prve. Cca 2000 km od výměny! Oleje mám pocit trochu ubylo (ne kriticky).
Fakt mi to nedělá radost
Je to nepravidelné, někdy "klepe" míň, někdy fakt nepříjemně, někdy to zmizí jakmile dosáhnu 2500 rpm, jindy to zas má zvuk ok v nižších otáčkách, ve vyšších ne. Moc s tím teď nejezdí, brzo bude následovat opět výlet do servisu
Fakt mi to nedělá radost
Je to nepravidelné, někdy "klepe" míň, někdy fakt nepříjemně, někdy to zmizí jakmile dosáhnu 2500 rpm, jindy to zas má zvuk ok v nižších otáčkách, ve vyšších ne. Moc s tím teď nejezdí, brzo bude následovat opět výlet do servisu
Toyota Celica 1.8 VVT-i 2002
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to předtím nedělalo a teď ano,tak to asi v pořádku není. To klepání by mohl vydávat člen vvt. Ale ten ovládá tlakovy olej. Možná příčina může být třeba nevhodně zvolena třída oleje. To je ta nejjednoduši. Ta horší může být olejove čerpadlo,ve vyšších otáčkách zvládá v malých už ne. Regulátor oleje-čerpadlo může být v pořádku ale ten špatně rozdělí tlak. Regulátor oleje by se měl automaticky měnit po 70000km a je to dost často opomíjená věc. Ale je to jen dohad. Jestli má motor 100000 a chceš ho dále upravovat,stejně by to chtělo celkovou go aby jsi se v tom pak nemusel zprvu vrtat. Víc než kompresor bych jako vhodnější pro zvýšení výkonu viděl turbo. Třeba www.turbokits.com
- Enginedriver
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Olej mi tam dali přímo v autorizáku kde měnili motor....Shell Helix 5W40 tuším... hlavně nejvíc mě udivuje to jak je to nepravidelné, někdy klepe že už si jen říkám kdy se to rozpadne, jindy docela v pohodě. Každopádně ten motor evidentně OK není. Než se to prve zadřelo, měl zvuk krásně čistý.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No to že tam olej nalije autorizovaný servis ještě není zárukou kvality. Celica se zde nikdy neprodávala a podle toho to vypadá. Spíš bych se řídil manuálem. Zvláště s bývalým autocentrem Duba nemám dobré zkušenosti. Když jsem přijel reklamovat jednu z prvních RAV 4 které se v CR prodali s tím že mi tam nejde 3ka a dalo se řadit způsobem 1,2,4,5 tak tehdejší přejímací technik p. Soumar na jehož jméno ani první otázku nikdy nezapomenu,se zeptal: "A spojku mačkate?" Naštěstí ten člověk tam dlouho nevydržel,leč přesto se tenkrát oprava táhla přes 3měs a nakonec po mých neustálých stížnostech a opětovných reklamacích přijeli technici z DE a po jejich zásahu konečně auto začalo jezdit jak má. Takže prostě Ti rádim: reklamovat,reklamovat,reklamovat dokud nebudeš spokojený.
- Enginedriver
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
No mně to dělali právě tam a jinak krom mírnýho zdržení jsem byl s jednáním spokojenej, to s tou spojkou je mazec
Tak jako zajedu tam, nechci aby mi zas vylítla ojnice někde kde se to nejmíň hodí... ale docela mě to prudí, zase to řešit, času nemám nazbyt.
Jinak ten olej je v souladu s manuálem.
Tak jako zajedu tam, nechci aby mi zas vylítla ojnice někde kde se to nejmíň hodí... ale docela mě to prudí, zase to řešit, času nemám nazbyt.
Jinak ten olej je v souladu s manuálem.
- lukas87
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim vsechny, sem tu novej ale mam stejnej problem taky mi to klape jak diesel ale pouze nez se motor zahreje, v lete sem ten problem nemel, v toyote mi rekli to samy. o ale pak mi jeden znamej rikal ze u me by to mohlo byt olejem je tam totiz po bejvalim majiteli 10w-60 a to je prej zbytecne predymenzovany jakej mate na to nazor????
- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Obecně se říká že přechod na nižší viskozitu problém není, opačně to problémy dělat může.lukas87 píše:No prave V ty toyote cernak mimochodm mi rekli ze mi ho ale nevimnej za kdyz je to zvikli na 10w-60 a dam tam jinej muze se to kousnout, coz se mi nezda teda jo ale radsi se este radim no
Z 10W-60 na 10W-40 nebo 5W-30 určitě neplechu neudělá, ten olej je řidší a naopak rychleji začne mazat.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Chytrému napověz..... http://www.autopress.cz/mazivarske-myty ... vych-oleju ono vlastě bude stat za přečtení celé http://www.autopress.cz/mazivarske-myty/