Celica 1.8VVTi - Odpor misto katalizatoru

vše ohledně modelové řady Celica
Amadeus
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

No tak toto vozítko za 300 je myslím velice dobrá cena.Teda nevím co tam je za turbo a ty asi taky ne,ale jen se tě zeptám,jestli jsi to kupoval v cr,nebo ee??
Obrázek
paskiller
Navigátor

Příspěvek od paskiller »

Supra není celica .) Původně jsem ani 7.gen nechtěl, mělo to být GT Four 6.gen ale ...teď jsem rád zato co mám :) :twisted:
A 300tis fakt není moc !!! Je to ta slabší verze, jelikož narvat na TS turbo ...no nevim, už tak to kolem 6000 otaček nedava takovej vykon, nemluvě o tom to točit až někde k 8tis chudak turbina ....
Karcoolka je koupena v CR upravena v Madarsku .... GO motoru + C2POWER a ty další věci ...někdy v dohlednu mám ještě zajet na slovensko a setkat se tam s tím mechanikem z Maďar- píchne to na PC a ještě trochu doladí, je to ještě nové a zajíždím to .)
Celica 1.8 Turbo Karcoolka
Corolla 1.4 VVTi
Celica 2.0 GT (129kW) rv95 Mazlik - prodana
CARINA II 2.0 16V - prodana
Amadeus
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

No tak moc pěkné.Ale kuna musíto být svezeníčko.Taky nad tím turbem hodně dlouho uvažuju ale nemám zbytečných 50 000 kč.Ale každopádně doufám že se někdy svezu.
Obrázek
paskiller
Navigátor

Příspěvek od paskiller »

To je jasný!!!! Rozhodně se svezeš!!!! Potřebuju aby mi někdo řek, jakej je tam trozdíl oproti sériovce!!!! Jinak pokud chceš turbo, tak těch 50 ti postačí jen na díly, když je dobře koupíš .)
Corolla 1.4 VVTi
Amadeus
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Ještě pro doplnění:

Step One:
Pull back the carpet by the fuse box on the passenger side to reveal the grey o2 sensor plug and unplug it.

Obrázek
Obrázek

Step Two:
Sever the Blue wire and bridge them back together using part (#2711356 PK5 1meg 1/4 W)

Obrázek
Obrázek

Step Three:
Splice the White wire (do not cut) and bridge it with the Blue wire using part (# 2721434 -- 1MFD Cap). Make sure you bridge the blue and white wire before the Resistor coming from the ECU.
Obrázek

Step Four:
Reconnect 02 sensor by pluging it in, then pull the ecu 15w fuse to reset it and you now have a Catalytic Bypass.

Obrázek

Following pictures thanks to

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
elviiis
Manager Týmu

Příspěvek od elviiis »

budu za rejpala sorry ale musím...

1. turbíně je jedno kolik otáčke točí motor takže určitě je vhodnější předělávat ts už kvůli volumetrice motoru jelikož turby by bralo pravděpodobně dřív a kroutící moment by tak byl ve větším spektru otáček a sahal by i do vyokých otáček a tudíž by i vzrostl výkon bez vyšších nároků na výdrž motor pokud by se zachoval kroutící moment na kterej maj vliv věci jež zvyšují zatížení motoru...

2. nelze u tvého motoru a takového setupu abys mel 230nm a 240ps abys dosáhl 240ps mněl bys přes 300nm

3. co se té lambdy týče tak když to turbili tak jak to vyřešili s jednotkou když ani nevyřadili záznam o katalisátoru... většinou se na turbení používá stand alone ecu která by pravděpodobně ani nic podobného jako oznamovat poruchu katu neuměla...

4. vlastnil jsem přemotorovanou předokolku docela jsem si ji pošpelil mněla taky něco okolo 250ps na 1180kg a není to ta ideální volba na drivení ale na dálnice apd bez chybky takže chápu jak si to užíváš a přeju hodně happy kilometrů...

5. jen pro tvoje porovnání moje cca 250ps předokolka , ale mohla mejt těch koní i třeba jen 220 neměl jsem to změřeno , zajela 0-100km/h za 5,2 a 0-250km/h za 26,5s (na běžných pneu)...
jedno videjko ale nic moc kvalita a seká se ale pro představu http://www.youtube.com/watch?v=Xxa36vQvRVw

6. aby sis nemyslel že ti to píšu jen tak abych tě nasral... píšu ti to proto že vlastně o té ůpravě na tvém voze nic nevíš a doporučuji zajet za někým kdo má s laděním toyoty tvého tipu skušenosti a může ti řici co je na voze špatně a odstranit to dříve než dojde k poškození motoru a nebo tě uklidní a řekne ti že je vše ok... asi bych ti doporučil kageki factory jelikož oni tuším jednu celicu osazovali kompresor kitem blitz...

neber to jako rejpaní nebo tak myslím to dobře...
Carlos Sainz limited 2468/5000
paskiller
Navigátor

Příspěvek od paskiller »

Díky, rozhodně to neberu jako utok nebo rejpání, sem rád že mi můžeš poradit!!! Příští týden jedu na brzdu, tak snad mi to trosku osvětlí.) Výsledky sem dám ať sou jakékoli))) Ty udaje jsem měl od předchozího majitele a vzhledem k tomu že pokaždé uvedl výkon jinak - tušil jsem že budu muset vše řešit sám .... No uvidíme jak to dopadne.) sem optimista )))
Corolla 1.4 VVTi
paskiller
Navigátor

Příspěvek od paskiller »

Tak jsem dnes hledal a hledal a nasel jsem nekolik celic s upravou C2 POWER a jejich vysledne hodnoty na brzde byly 240koniku a 226 kroutak ... no uvidim co mi to nameri pristi tyden ....
Tady je odkaz na to co tam mam http://www.c2design.hu/celica/GTst1_v1.2.pdf
Corolla 1.4 VVTi
elviiis
Manager Týmu

Příspěvek od elviiis »

nechápu jak dostali 240koní a 226nm... v jakejch otáčkách je ten výkon? takové parametry se podobají vysokootáčkovým atmo motorům každopádně ne turbům... ale pokud má to turbo nízkej plnící tlak a slouží k živení ve vysokých tak by to odpovídalo... a odpovídalo by to nustnosti neustálého řazení ale je dost možné že věděli co dělají a tato ůprava je tak udělaná proto aby dosáhli co nejvyššího výkonu při co nejnižším kroutícím moemntu aby moc netrápili motor převodovku apd...
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Elviis: nezapomínej že je to původní atmo motor. Zkrátka daš turbo a jedeš. I jednotka je jen pomocná. Žádná plně programovatelná. Motor má původně 142 psů,už tak je to nárůst hodně slušný. Se sériovými vnitřnostmi to bude asi tak hranice rozumné životnosti motoru. Jelikož nevím kam ukládat mužů Ti poslat nějaký materiál o konstrukci a vývoji 1zz-fe na mail.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
elviiis
Manager Týmu

Příspěvek od elviiis »

Libor: jo jo je mi to jasné právě proto mne zaráželo to že nezrušili tu kontrolku katu... vykon je právěže krásnej ale krouťák "hroznej" k tomu výkonu až se divím jak se jim to povedlo ale jak říkáš ten motor víc nesnese a oni se snažili docílit co možná max výkon při nízkém krouťáku aby to co nejméně trpělo...
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

No podle toho co k tomu motoru mám tak jsou tam lambdy dvě,jedna na svodech plus měřic egt nevím proč tam je. Teplota plynu přece není tak úplně směrodatna a druhá na výstupu z kat. Dál jsou na sacim potrubí váha vzduchu,dva snímace teploty vzduchu a dva tlaku(to není obvykle řešení),snímac polohy vačky,klapky a KH. Třeba to co nabízí na ten motor www.turbokits.com tak ty mají plně programovatelnou ecu AEM ale také i katalyzátor. Výkonové je to o málo výš. Cenově takřka srovnatelné. Ale to c2power na mě moc věrohodně nepůsobí. Nevím,třeba jim křivdim.
elviiis
Manager Týmu

Příspěvek od elviiis »

např evo má lamdy tuším 3 a jedna z nich bude pravděpodobně taky jen měřič egt podle mně je to též zbytečná věc ale pravděpodobně je to jeden z mnoha člunů rozsvěcující chek engine :D mno přijde mi při instalaci turbo kitu naprosto zbytečné zachováva tolik členů... nejlepší mi přijde stand alone ecu MAP senzor jedna lambda měření teploty vzduchu v sání , snímač polohy vačky a klapky , knock senzor a toď vše... Hlavně už v sérii pokud mají měření tlaku a tpeloty vzduchu tak tu váhu už mohli vypustit když potřebné ůdaje už motor dostává...
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Tím to auto prosímtě nijak nepomlouvám! Naopak,líbí se mi to a přeji majiteli mnoho šťastných km bez závady! Zkrátka mě zaráží vyřazení lambdy odporem. To se dá třeba krátkodobě aby motor nešel v nouzovém režimu. Ale lambda tam není jen kvůli emisím... Je to jedno z těch důležitých čidel které mají pak vliv na chod a výkon motoru. Jednotka pak vlastně dostane jen jakési lživé informace od pomocné a tomu se nějak přizpůsobí. Prostě to je jako vzít brýle špatně vidícimu. Na dálku pak třeba vidět bude ale na blízko ne. Zkrátka se mi to nelíbí,ale to je jen můj názor.
paskiller
Navigátor

Příspěvek od paskiller »

Zdravím, sem moc rád že ste se do toho pustili, alespoň se mi to zase trosku osvětlí. Jinak co vím tak je tam řídící jednotka greedy...
Corolla 1.4 VVTi
Odpovědět

Zpět na „Celica“