deni sviceni

nová modelová řada - nástupce Corolly
Plextor
Věčnej rejpal

deni sviceni

Příspěvek od Plextor »

už jste o tom někdo přemejšlel, jake a kam umistit, koukal jsem na netu a moc vyběr v homologovanych neni a na Aurise taky moc mista aby to trochu vypadalo neni mate nejaky napad ????
http://www.stualarm.cz/kategorie/autopr ... vetla-drl/
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Normalni svetlaTi nevyhovuji? :)
Nebo se Ti zdaji zbytecne?
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

tak přídavná LEDková mají výhody, např. menší spotřeba, větší životnost, šetření hlavních světel a žárovek v nich.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Ano, ja tomu rozumim...ovsem...kolik das za pridavne svetla...dejme tomu radove 3-5tis...kolik zarovek do svetel normalnich koupis za 3-5tis??
A ze to min zere...tak ano, bude to alternator zatezovat o 100w mene...poznas to nejak na spotrebe??

Navic u nas v CR to moc lidi nepraktikuje a tudiz v beznem provozu budes auto, ktere je mene videt, takze ktere je primo na rane...nereknu, kdyby ten pasek LED byl primo ve svetle...tak ani nepipnu a tleskam...ale takto?? :roll:
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Já to poslední dobou pozoruju docela často...
Jinak abys to nepochopil špatně, nejsem nějakej skalní zastánce tohoto, jen jsem vyjmenoval výhody, které si dokážu představit. :)

LEDky přímo do reflektoru by byla paráda - jako to mají nové Audiny že? :-)
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Presne tak, to je podle mne jedine rozumne reseni :)
ninja
Navigátor

Příspěvek od ninja »

Auta s pridavnym svetlem pro denni sviceni potkavam stale casteji. Bohuzel malo kdy to maji zapojene i na zadni a sviti tim az do uplne tmy, takze rano/k veceru nejsou skoro vubec videt.
Previa '98 GL, automat & LPG
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Jen chci upresnit, ja to nemyslel tak, ze to lidi nemaji...

Myslel jsem to tak, ze je nebezpecne, kdyz jede 5 aut za sebou pres krizovatku a 4 z nich sviti normalnima nebo xenonama...a jedno z nich sviti tema dennima...to auto proste lehce prehlidnes...
xmirekp
Věčnej rejpal

kabel pro denni sviceni toyota auris

Příspěvek od xmirekp »

ahoj nevite nahodou kde najit kabel, v kterem je napeti az po otoceni klicku? nebo po nastartovani? je to zapotrebi pro montaz a zapojeni LED diod, sviceni,, jsou tak tri kabely, jeden na minis, baterka, druhy na parkovacky ale ten treti nevim kde bych nasel takovy kabel, poradi nekdo??? Diky Mirek
deto
Navigátor

Příspěvek od deto »

ninja píše:Auta s pridavnym svetlem pro denni sviceni potkavam stale casteji. Bohuzel malo kdy to maji zapojene i na zadni a sviti tim az do uplne tmy, takze rano/k veceru nejsou skoro vubec videt.
Pokial viem, ziaden predpis nepredpisuje, aby pri dennych svetlach ti svietili aj zadne obrysovky.
Skoda Octavia Tour II 1,6MPI 75kW 06/2011
Toyota Corolla E15 1,4VVTi 71kW 12/2008
dusan49
Člen Týmu

Příspěvek od dusan49 »

Pripojenie tretieho vodiča na parkovacie svetlá spôsobí to, že po zapnutí parkovacích svetiel zhasnú svetlá na denné svietenie.

Kód: Vybrat vše

http://img143.imageshack.us/i/led20drlschema.jpg/
TOYOTA AURIS 1,6 Valvematic 6MM Luna, VSC+TRC, čierna 11/2010
xmirekp
Věčnej rejpal

LEDKY namontovany :)

Příspěvek od xmirekp »

tak svetla namontovana vypada to docela pekna byl to boj, puvodne jsem to chtel resit jinak az bude cas hodim nejake foto :) ale porad nevim kam mam dat ten kabel,, co je nanem napeti az po startu,,proste po zapnuti zapalovani,,, ach jo :)
dusan49
Člen Týmu

Příspěvek od dusan49 »

Skús hľadať v poistkovej skrini v motorovom priestore. Pozri rozmiestnenie poistiek str.459 (aspoň v SK manuáli je to tak). Bez meracieho prístroja sa však neobídeš. Treba pomerať napätia pri vypnutom a pri zapnutom zapalovaní.
TOYOTA AURIS 1,6 Valvematic 6MM Luna, VSC+TRC, čierna 11/2010
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

dusan49 píše:Skús hľadať v poistkovej skrini v motorovom priestore. Pozri rozmiestnenie poistiek str.459 (aspoň v SK manuáli je to tak). Bez meracieho prístroja sa však neobídeš. Treba pomerať napätia pri vypnutom a pri zapnutom zapalovaní.
ahoj diky merak si koupim tak za dva dny, a neco vymyslim oni by to v toyote udelali,, auto je v zaruce ale chteji za to 1500 a to je sakra moc na to aby zapojili jeden kablik, to same chteli za parkovaci senzory asi 12000 a mam je za 400 a sam,,, a funguji paradne,, skoda ze nekdo uz tohle nemotoval by mohl vedet presne jaka pojistka to je,, kde je stava :)
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD

Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť

Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi

Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
kthoma
Člen Týmu

Příspěvek od kthoma »

xmirekp píše:
dusan49 píše:Skús hľadať v poistkovej skrini v motorovom priestore. Pozri rozmiestnenie poistiek str.459 (aspoň v SK manuáli je to tak). Bez meracieho prístroja sa však neobídeš. Treba pomerať napätia pri vypnutom a pri zapnutom zapalovaní.
ahoj diky merak si koupim tak za dva dny, a neco vymyslim oni by to v toyote udelali,, auto je v zaruce ale chteji za to 1500 a to je sakra moc na to aby zapojili jeden kablik, to same chteli za parkovaci senzory asi 12000 a mam je za 400 a sam,,, a funguji paradne,, skoda ze nekdo uz tohle nemotoval by mohl vedet presne jaka pojistka to je,, kde je stava :)
Ahoj, nafotil jsem to mobilem. Mám to připojené na ten černý kabel.
Obrázek
SUBARU OUTBACK 2.0D Active MY11
TOYOTA AURIS 1,33 6MM Tera, VSC+TRC, 2010
Odpovědět

Zpět na „Auris“