Jimmi píše:Takže citujeme:
- malý objem zavazadelníku
- vysoké ceny originálních náhradních dílů
- nepříliš pohodlná přední sedadla
- únik chladící kapaliny
- nepravidelný účinek brzd
- vrzání plastů uvnitř vozu
- předčasná koroze výfukového potrubí
- předčasně opotřebená spojka
- nízká kapacita akumulátoru
Malý objem kufru Corolla rozhodně má, nevešlo se mi tam víc jak složený gauč z IKEA (akorát rozpojené rámy od sebe), konferenční stoleček, nějaké tašky s věcma, pes,... Je pravdou, že piano už by se mi k tomu nevešlo, takže uznávám, že je kufr vysloveně malý.
Vysoké ceny náhradních dílů jsou jednoznačné - pokud nakupujete přímo originální díly od Toyoty. Z druhovýroby se vám lehce může stát, že budou brzdové destičky levnější než pro Fóbii.
Sedadla nejsou moc pohodná pro lidi z AAA - já jsem u E10 měl taky sedadlo nepohodlný, dokud jsem si neseřídil sklon, výšku sedáku pod nohama, bederní opěrku a vzdálenost od volantu, potom už to bylo fajn
Chladící kapalina mi možná trošku mizí, možná to bude tak deci na deset tisíc km, je to kritická závada, já vím....
Brzdy brzdí nepravidelně, s tím ze jen souhlasit - šlápnu trochu, brzdí trochu, šlápnu pořádně, brzdí pořádně. Ve srovnání s Golfem IV, kdy se lehce dotknete pedálu a proletíte sklem je to nepravidelný účinek jako hrom a proto dávám opět bod dolů.
Vrzání plastů v autě pravda trochu mám, nejvíc když jedu po polní cestě s půlmetrovýma dírama a kroutí se celá kastle.
Výfukové potrubí koroduje značně, po 14ti letech provozu se v něm udělala dírka a motor dostal lehce sportovní zvuk, je to svině nespolehlivá.
Spojka je u mé E10 zralá na výměnu, po cca 150ti tisících kilometrech ji bývala majitelka svěřila do péče svému otci, který se poté s autem rozjížděl asi týden jako se škodovkou a spojku značně ojel. Jezdím s ní skoro dalších 10 tisíc... zatím drží, ale nutno dodate, že kdž nevydrž zacházení škodovkáře, tak je to jasná vada vedoucí k předčasnému opotřebení !!!
Nízká kapacita akumulátoru je vůbec nejhorší vada v tomto seznamu a doporučuju dávat na to pozor ! Když totiž nějakej dement dá v AAA auto do auta 40 Ah baterku, je to jednoznačně důvod odepsat celý auto. Co na tom, že baterka se dá vyměnit a že její kapacita v originále je více než dostatečná.
Závěr - kupte si Fábii, ta je mnohem lepší, zvláště pak od profesionálů z AAA.