Toyota Corolla 1.3 XLi 16V,55 kw

vše ohledně modelové řady Corolla
pajec
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Toyota Corolla 1.3 XLi 16V,55 kw

Příspěvek od pajec »

Zdravím všechny Toyoťáky, jsem tady nový a chci se stát majitelem výše uvedené Corolly r.v.1996, najeto 130 000 km. Cena je 65 000,- a toho se právě týká můj dotaz. Je ta cena adekvátní? Jinak jsem se na ni dnes byl podívat a vypadá opravdu zachovale (samozřejmě nejsem automechanik), takže to posuzuju laicky. :wink: Stávající majitel mi říkal, že jí dovezl z Německa a jezdil s ní rok a půl bez závad. Na projížďce se mi zdálo všechno v pořádku. Tak jsem se chtěl ještě zeptat na co bych si měl dávat ještě pozor při koupi???
Corolla E10 1,3 XLi 16V, 55kW, 4E-FE, r.v. 1996
peta
Manager Týmu

Re: Toyota Corolla 1.3 XLi 16V,55 kw

Příspěvek od peta »

pajec píše:Zdravím všechny Toyoťáky, jsem tady nový a chci se stát majitelem výše uvedené Corolly r.v.1996, najeto 130 000 km. Cena je 65 000,- a toho se právě týká můj dotaz. Je ta cena adekvátní? Jinak jsem se na ni dnes byl podívat a vypadá opravdu zachovale (samozřejmě nejsem automechanik), takže to posuzuju laicky. :wink: Stávající majitel mi říkal, že jí dovezl z Německa a jezdil s ní rok a půl bez závad. Na projížďce se mi zdálo všechno v pořádku. Tak jsem se chtěl ještě zeptat na co bych si měl dávat ještě pozor při koupi???
Za 65 je to drahe. Tyhle auta se prodavaji tak za 45-50. Pokud to auto chces, zkus ho jestli slevi na 45. Za 65 bys mohl mit tak o 2 roky mladsi auto.
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Cena je dobrá, pokud má opravdu ty kilometry. Najede totiž v pohodě půl mega 8)
Důležitá je spotřeba oleje, olejová vana musí být suchá, stav ložisek....
Výfuk by u podobného stáří měl být ještě původní.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
pajec
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajec »

Dal jsem do svého foto alba fotku te Corollky.
enikybeniky
Řidič

Příspěvek od enikybeniky »

Jimmi píše:Cena je dobrá, pokud má opravdu ty kilometry. Najede totiž v pohodě půl mega 8)
Důležitá je spotřeba oleje, olejová vana musí být suchá, stav ložisek....
Výfuk by u podobného stáří měl být ještě původní.
Spotřeba oleje motorem se dá poznat podle olejové vany? Dalo by se vyfotit, na které konkrétní místo bych se měl zaměřit? Mám totiž taky možnost koupit pěknou E10-ku, majitel mi říkal, že není schopen říct, jestli brala olej, protože ho teď měnili a neví, jestli něco ubylo na rysce. Ale prej "asi olej brala". Hm, asi.... Kdyby mi poslal fotky a já je sem hodil, bylo by to super. Mám to za ní přes celou republiku, tak než se trmácet zbytečně...
již ex - Toyota Corolla E9 1.3i hatchback, r.v. 89, podívá se holka až do Angoly.... :(
Peugeot 406 sedan, 1.8 16V, r.v. 96, 81 kW, 110 HP
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

Podle toho, jak vypadá na fotce je ta cena dobrá, fakt je, že záleží na tom oleji, ale to už tu všechno bylo řečeno, tak ať se kup vydaří :wink: :)
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila :-D

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

enikybeniky píše:Spotřeba oleje motorem se dá poznat podle olejové vany? Dalo by se vyfotit, na které konkrétní místo bych se měl zaměřit? Mám totiž taky možnost koupit pěknou E10-ku, majitel mi říkal, že není schopen říct, jestli brala olej, protože ho teď měnili a neví, jestli něco ubylo na rysce. Ale prej "asi olej brala". Hm, asi.... Kdyby mi poslal fotky a já je sem hodil, bylo by to super. Mám to za ní přes celou republiku, tak než se trmácet zbytečně...
Pokud majitel nechce říct, nebo říká "asi olej brala" ... tak honem rychle ruce pryč. Aspoň to by bylo moje řešení ať je jak chce krásná.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
manasek
Věčnej rejpal

Příspěvek od manasek »

HELE CHLAPI,KDYZ MAM TU OLEJOVOU VANU OPRAVDU CELOU HODNE ZEBLITOU ,TAK CO JE V PYTLI???DA SE TO OPRAVIT ,NEBO JE TO MOC NAKLADNY???
PROC RUCE PRYC??DIKY
enikybeniky
Řidič

Příspěvek od enikybeniky »

Marty píše:Pokud majitel nechce říct, nebo říká "asi olej brala" ... tak honem rychle ruce pryč. Aspoň to by bylo moje řešení ať je jak chce krásná.
Rozumim, ale jinak je to fakt krasavice, E10 s klimou, v elektrice... škoda jí. Jinak cena taky 65.
již ex - Toyota Corolla E9 1.3i hatchback, r.v. 89, podívá se holka až do Angoly.... :(
Peugeot 406 sedan, 1.8 16V, r.v. 96, 81 kW, 110 HP
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

aby to pak nedopadlo jako Maziho peripetie s autem :)
v tomhle jsem rad, za svoje auto, zatim jediny vetsi problem byl chladic, a jinak zadna velka investice... teda az na plechace a zimaky :)
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Nezapomeňte, že toyota patří mezi nejspolehlivější vozy a to se týká (pro majitele novějších aut možná trošku proti srsti) zejména dřívějších aut. Samozřejmě, můžete narazit na špatnej kousek, ale pořád je tu menší šance, než třeba u jiných značek.

Spotřeba oleje je taky závislá od způsobu jízdy. Dřív sem si myslel, že mi taky trochu bere, ale bylo to většinou tím, že sem ji docela pravidelně vytáčel kolem 5t. ot a poslední dobou kdy počasí a nálada způsobuje, že normálně jezdím do 3 tisíc, tak se ryska ani nehne. Poteklá olejová vana se dá opravit přetěsněním, musí se shodit a nanést nový lepidlo a zase dát zpátky.

65 tisíc není málo, ale hodně záleží na stavu, asi bych se víc než kolik žere oleje zajímal, jestli nekouří z výfuku modře, nebo nějak všelijak - hlavně po zahřátí - tak bych si hlavu moc nelámal, a soustředil bych se na karoserii, jestli není někde už zpravovaná a jestli nerezaví - pak co nejrychleji provézt preventivní nátěr (u E10 kór).
Holomek!
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Ruce pryč proto, že když chlastá olej (otázka je ještě kolik...), tak
1. více se znečišťuje výfukové potrubí, katalyzátor, lambda
2. spotřeba oleje se může jen zhoršovat, sama od sebe se těžko zlepší
3. příčin spotřeby oleje může být víc - buď to přímo teče (to je vidět okem), nebo to kouří - černá/modročerná barva zplodin/očouzené okolí koncovky výfuku (pak to tedy žere přímo motor - skrz pístní kroužky, gufera ventilů, ....)

Každopádně při spotřebě oleje to chce nějaký zásah do motoru a jak se rozebírá, chce to už toho povyměňovat víc. Jak se totiž staré ojeté díly nespasují přesně tak jak byly (a to nejde), tak to zcela jistě zkrátí jejich další životnost.
A kompletní generálka motoru je 15-30 tisíc...

Já osobně bych si na tohle dával opravdu pozor, auto co žralo olej už jsem měl a další bych si opravdu nepořídil. Ale to je můj názor, někdo má třeba jiný...
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Jezevcik
Navigátor

Příspěvek od Jezevcik »

Za 65 tisíc je to drahé.Kor,když je to 3 D verze,která není moc praktická.Reálná cena je tak do padesáti.
Toyota Verso 1,8 Valvematic, r. v. 2011
Toyota Corolla Liftback E11, 1,4 16 V, r. v. 1997
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Za 60 jsem koupil svoji 1.6 s el. vybavou a 5ti dverma. Sice mam na aute nejakou korozi, ale 65 za 3dv 1.3 je opravdu trochu moc.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
pajec
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajec »

Jezevcik píše:Za 65 tisíc je to drahé.Kor,když je to 3 D verze,která není moc praktická.Reálná cena je tak do padesáti.
No 3D verze mi ani tak nevadí, protože jsme zatím sami s přítelkyní a potomky nechystáme. :wink: Jinak ten majitel mi říkal, že ta cena je i díky těm kolům taková jaká je. Tak jsem se díval na net kolik asi tak vyjdou...a kdybych vlastně koupil tu corollku na plecháčích tak by mě to vyšlo na cca těch 50tis. jak říkáš. No a v budoucnu bych stejně nějaké kola kupoval takže by to byla asi stejná investice. V pondělí si pro ní nejspíš pojedu tak pak dám vědět jak jsem pořídil. Jinak díky všem za rady.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“