Pazvuky u Yarisa
Osobne mi nestaci riesenie "volume audio sustavy" (ale to je kazdeho vec).
Ak vies ako, skus si nejake pazvuky odstranit sam. Mne sa to zatial podarilo - pisal som vyssie o hluku z palubovky a zatial sa zda, ze riesenie funguje.
Co sa tyka servisu, je to vzdy risk. Bral by som to ako poslednu moznost, keby som si uz fakt nevedel rady, ako hluk odstranit a islo by mi to na nervy.
Inak na hluk bezpecnostnych pasov a dveri by som servis este pustil. Horsie to byva s palubovkou. Jej demontaz a nasledna montaz je pomerne zlozita a prave tam vznika najvacsie riziko, ze sa ti palubovka rozdrnci este viac.
Ak vies ako, skus si nejake pazvuky odstranit sam. Mne sa to zatial podarilo - pisal som vyssie o hluku z palubovky a zatial sa zda, ze riesenie funguje.
Co sa tyka servisu, je to vzdy risk. Bral by som to ako poslednu moznost, keby som si uz fakt nevedel rady, ako hluk odstranit a islo by mi to na nervy.
Inak na hluk bezpecnostnych pasov a dveri by som servis este pustil. Horsie to byva s palubovkou. Jej demontaz a nasledna montaz je pomerne zlozita a prave tam vznika najvacsie riziko, ze sa ti palubovka rozdrnci este viac.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
Ja by som im to spomenul,zato nic nepytaju,a ked sa to bude zhorsovat aspon sa mas naco odvolat,ze si to uz hlasil skor....Hlava píše:Rád bych se zeptal na váš názor, radu. Brzy jdu na 2. garančku, mám pár drobností, které bych chtěl v servisu řešit a jednou z nich jsou právě "pazvuky"....
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Příšerný zvuk při přidání plynu
Ahoj všichni, mám nově yaríska z roku 2004, 1.3 VVTi a při přidání plynu z nízkých otáček se ozve hrozný zvuk někde z leva jako by od světla nebo tam někde. Je to jak když se rozdrnčí plechy. Jakmile auto přeleze přes patřičné otáčky, tak je klid.
Nevíte někdo co s tím? Celkem mě to zlobí a bejvalej majitel mi řekl, že o tom ví, že mu i v servisu Toyota řekli, že to je holt nemoc yarisů - různé vibrace a vrzání a tak...
Ale nechci se s tím smířít...
Nevíte někdo co s tím? Celkem mě to zlobí a bejvalej majitel mi řekl, že o tom ví, že mu i v servisu Toyota řekli, že to je holt nemoc yarisů - různé vibrace a vrzání a tak...
Ale nechci se s tím smířít...

-----------------------------josuk píše:ono se to podle popisu těžko radí...kdybys to nahrál na youtube tak možná..![]()
jestli je to u světla tak tam nic pohyblivýho není, to bude nějakej plech, čelní mřížka, utržený nárazník...budeš se muset podívat.
přinejhorším se doporučuje sundat kapotu a nechat se svézt na motoru..
No je mi jasne, ze podle popisu je to tezke

Bavila jsem se byvalym majitelem a prej mu to delalo taky a toyote servisu mu s tim nijak nebyli schopni pomoci.
Zkousela jsem i pri nastartovanem aute si vlezt pod haupnu a tahat za plynove lanko a nic, motor slape jako hodinky a nikde zadny pazvuk.
Asi opravdu budu muset svezt mechanika na motoru, jinak fakt nevim jak to najit. Nebo jeste treba na zvedaku to zkusit proturovat, zda se to neobjevi...
Vychádzam z tvojho popisu, takže bude to len úvaha, možno blbosť:
Pazvuk sa objavuje pri nízkych otáčkach. Takže práve vtedy, keď dochádza k najväčším vibráciam od bloku motora. Vibrácie sa musia teda prenášať od motora na nejakú časť v jeho blízkosti, ktorá pravdepodobne nie je dobre upevnená a naráža do karosérie (príp. do inej plechovej časti). Skús si otvoriť kapotu (vypnutý motor) a pomykaj so súčasťami okolo bloku motora. Možno naďabíš na niečo uvolnené, čo naráža na inú časť a hluk takto zreprodukuješ. Nezabudni sa pozrieť aj zospodu. Ak to vytvára až taký hlasný hluk, nemôže to byť len nejaká plastová hadička.
Avšak ako už písal josuk, z popisu sa ťažko hluk zaraďuje. Možno ide o niečo vo vnútri motora. Chcelo by to zvukovú ukážku.
Ešte k servisu : Servis sa všeobecne snaží hluky upratať pod koberec podobnými vyjadreniami, ako píšeš. Hluk sa totiž často krát ťažko identifikuje. Netreba sa nechať odradiť. Parazitné hluky sú rovanká závada, ako korózia, chyba elektroniky a pod... Elektroniku napichnú na diagnostiku, na koróziu zákazník ukáže prstom, ale hluk - ten najskôr treba nájsť, a to chce trpezlivosť, dobré ucho a niekedy kus šťastia.
Pazvuk sa objavuje pri nízkych otáčkach. Takže práve vtedy, keď dochádza k najväčším vibráciam od bloku motora. Vibrácie sa musia teda prenášať od motora na nejakú časť v jeho blízkosti, ktorá pravdepodobne nie je dobre upevnená a naráža do karosérie (príp. do inej plechovej časti). Skús si otvoriť kapotu (vypnutý motor) a pomykaj so súčasťami okolo bloku motora. Možno naďabíš na niečo uvolnené, čo naráža na inú časť a hluk takto zreprodukuješ. Nezabudni sa pozrieť aj zospodu. Ak to vytvára až taký hlasný hluk, nemôže to byť len nejaká plastová hadička.
Avšak ako už písal josuk, z popisu sa ťažko hluk zaraďuje. Možno ide o niečo vo vnútri motora. Chcelo by to zvukovú ukážku.
Ešte k servisu : Servis sa všeobecne snaží hluky upratať pod koberec podobnými vyjadreniami, ako píšeš. Hluk sa totiž často krát ťažko identifikuje. Netreba sa nechať odradiť. Parazitné hluky sú rovanká závada, ako korózia, chyba elektroniky a pod... Elektroniku napichnú na diagnostiku, na koróziu zákazník ukáže prstom, ale hluk - ten najskôr treba nájsť, a to chce trpezlivosť, dobré ucho a niekedy kus šťastia.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
Tak jsem na pazvuky upozornil na 2. garančce, údajně zkoumali, ale nic nenašli. Je pravda, že autíčko na normální silnici "nehlučí", takže se to dá jen těžko identifikovat. Těžko po servisu můžu chtít, aby jeli do centra Prahy a zkoušeli to na kostkách. Bylo mi řečeno, že pazvuky jsou slabinou všech Yarisů. Pravda je, že jsem s autem zatím neměl vlastně žadný technický problém. Pazvuky a odfláknuté (podle mě) dílenské zpracování interiéru mě štvou, ale člověk s tím nic nenadělá a autíčko je v zásadě SUPER
! Mouchy má dnes asi skoro každý výrobek. Výrobce vlastně moc nechce, abychom si něco koupili a to nám, bez problémů, vydrželo příliš dlouho ... 

Yaris NG 1.3, Terra Cool+nejake blbosti navic
Klasika odpoved ze servisu. Imho clovicek, co mi to prodaval rikal, ze se svezl jeste s jednim jarousem a ten delal ten samej zvuk. Taky ho to prej stvalo, hledal, servis zkousel a nic nenasel.
Motor slape jako hodinky, auto jezdi suprove, mam 1.3 a ted jsem najela na plnou nadrz 700 km, takze se spotrebou a zivosti jsem spokojena moc moc. No snad to nebude nic vazneho. A ten mechanik co k nemu jedu je fakt moc dobrej, tak treba to najdeme
Ten zvuk mi drasa nervy. Moje druhe auto - o 6 let starsi Cordobe nic takoveho nepredvadi
Pravda, te zase skripou desne brzdy, ale tam vim, ze ty zadni bubny by jaksi potrebovaly vymenit..ehm 
Motor slape jako hodinky, auto jezdi suprove, mam 1.3 a ted jsem najela na plnou nadrz 700 km, takze se spotrebou a zivosti jsem spokojena moc moc. No snad to nebude nic vazneho. A ten mechanik co k nemu jedu je fakt moc dobrej, tak treba to najdeme

Ten zvuk mi drasa nervy. Moje druhe auto - o 6 let starsi Cordobe nic takoveho nepredvadi

Tak po dnesni navsteve u kamarada mechanika jsme bez uspechu.
Zkouseli jsme zda to nedela zamek kapoty, pak ta vzpera o kterou se kapota pri otevreni opre, pak rachtaly srouby u chladice, takze zaizolovat a prd, dale pri poklepani drnecely blatniky - opet odizolovano a nic nic. Zvuk stale pritomen, beze zmeny. Kamarad cele auto prolezl i zespoda, tukali jsme, kroutili, tahali za kdeco a nikde nic
Jsem z toho docela nastvana, nebot mi ten zvuk dost silne vadi, takze uvazuju, ze auto poslu nekam ze skaly...opravdu, oproti yarisovi je moje stara cordoba uplny tichoslapek.
Navic jeste jsme zjistili, ze pri hodne nizkych otackach a spatnemu prevodovemu stupni se ozve klapani ventilu - dela vam to taky??

Zkouseli jsme zda to nedela zamek kapoty, pak ta vzpera o kterou se kapota pri otevreni opre, pak rachtaly srouby u chladice, takze zaizolovat a prd, dale pri poklepani drnecely blatniky - opet odizolovano a nic nic. Zvuk stale pritomen, beze zmeny. Kamarad cele auto prolezl i zespoda, tukali jsme, kroutili, tahali za kdeco a nikde nic

Jsem z toho docela nastvana, nebot mi ten zvuk dost silne vadi, takze uvazuju, ze auto poslu nekam ze skaly...opravdu, oproti yarisovi je moje stara cordoba uplny tichoslapek.
Navic jeste jsme zjistili, ze pri hodne nizkych otackach a spatnemu prevodovemu stupni se ozve klapani ventilu - dela vam to taky??

Silentbloky jsou v poradku, ty jsme kontrolovali taky. Najeto to ma kolem 145 tisic km a bourane to nebylo. Imho ten pazvuk se vyloudi nekde kolem 1500 otacek, jakmile to preleze, tak je klid.
Je celkem volne razeni, zkouseli jsme i jestli to neni neco od radicky, taky nic...
Ventily zatim moc neresim, necham na tom udelat vymenu oleje a zkusim tam nalejt nejake olejove aditivum, mam nejake dobre reference na jakysi vyrobek BiShop...
Spis me sejri ten strasnej zvuk...no uvidime, v nedeli mu to vezu na dyl s tim, ze si s tim klidne muze tejden popojizdet a zkoumat.
Dle jeho slov takovyto pazvuk nikdy na zadnem aute resit nemusel. Tohle prej slysi prvne
Je celkem volne razeni, zkouseli jsme i jestli to neni neco od radicky, taky nic...
Ventily zatim moc neresim, necham na tom udelat vymenu oleje a zkusim tam nalejt nejake olejove aditivum, mam nejake dobre reference na jakysi vyrobek BiShop...
Spis me sejri ten strasnej zvuk...no uvidime, v nedeli mu to vezu na dyl s tim, ze si s tim klidne muze tejden popojizdet a zkoumat.
Dle jeho slov takovyto pazvuk nikdy na zadnem aute resit nemusel. Tohle prej slysi prvne

http://www.opelclubrenbau.cz/e107_plugi ... p?60485.40Mummisek píše:Ventily zatim moc neresim, necham na tom udelat vymenu oleje a zkusim tam nalejt nejake olejove aditivum, mam nejake dobre reference na jakysi vyrobek BiShop...
třeba tohlecto je vlákno (má celkem 8 stránek), kde doporučuju čerpat hlavně z příspěvků VáclavaGT, Ypera ale i dalších, v podstatě o tom co tito pánové psali a píší nepolemizuju, je to pro mě prostě fakt!

Je 1) možnost, si bud sehnat informace a starat se o auto víceméně sám, a servisům přesně a jasně říct co CHCI a co NECHCI a jakým způsobem udělat a nebo 2) nechat všecko na servisu včetně rozhodování... a pak jen zaplatit..
motory VVTi zaslouží dobré a kvalitní oleje a včasné výměny...ale o tom je jinde napsáno dost.
Zdravim vsechny, tak tridenni patrani nikam nevede. Technik jezdil dokonce na motoru, zkousel pridratovat vic vyfuk, proste kde se dalo, tam to prolezl a nic se nenaslo. Dle jeho slov super auticko s jednim neduhem.
Zvuk nejde slyset pri hrajicim radiu.
Takze jsem rozhodnuta auto poslat do sveta.
Je to 2004, 1.3VVT-i, ma to klimu, ABS, predni elektricka okna, defend lock, posilovac, radio s cd, 5-dveri a ted je to po vymene oleje. Najeto necelych 150 tisic.
Zvuk nejde slyset pri hrajicim radiu.
Takze jsem rozhodnuta auto poslat do sveta.
Je to 2004, 1.3VVT-i, ma to klimu, ABS, predni elektricka okna, defend lock, posilovac, radio s cd, 5-dveri a ted je to po vymene oleje. Najeto necelych 150 tisic.