Proplach motoru??

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Kaon
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Proplach motoru??

Příspěvek od Kaon »

Ahoj lidi, chci se zeptat, mate nekdo zkusenost s proplachem motoru? jaky to ma ucinek? jake jsou nejlepsi pripravky na to a tak?...par znamych mi to poradilo, tak se na to chci zeptat... :)
Corolla (E10) 1,6 16v GLI 84 kW
lizzard
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Proplach motoru??

Příspěvek od lizzard »

Kaon píše:Ahoj lidi, chci se zeptat, mate nekdo zkusenost s proplachem motoru? jaky to ma ucinek? jake jsou nejlepsi pripravky na to a tak?...par znamych mi to poradilo, tak se na to chci zeptat... :)
a co přesně bys rád propláchnul? :?:
http://lizzzard.rajce.idnes.cz/

Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
Kaon
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kaon »

No pry se to naleje do oleje pred jeho vymenou, necha se to bezet asi tak ctvrt hodky a ma to rozpustit vsechny usazeniny a nanosy v motoru a snad i trochu povolit pripeceny kruhy....pak se vymeni olej a motor by se mel trochu sklidnit se spotrebou jak oleje tak benzinu.... :)
Corolla (E10) 1,6 16v GLI 84 kW
telekocar
Navigátor

Příspěvek od telekocar »

abych sa priznal este som sa s tym nestretol .. moze na tom nieco byt ale asi zazraky necakaj . .
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

čištění motoru se dělá přece stříkáním vody do sání. :lol:
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

lizzard píše:a co přesně bys rád propláchnul? :?:
telekocar píše:abych sa priznal este som sa s tym nestretol .. moze na tom nieco byt ale asi zazraky necakaj . .
Marty píše:čištění motoru se dělá přece stříkáním vody do sání. :lol:
koukám, že tady se toho moc o proplachu motoru nedozvíš :shock:

než aby něco smolil sám, doporučím ti: mrkni na net! a co se týká olejů :wink: jsou podle mě nejlepší fora o opelech - proč asi ?? (vectraweb, opelclubrenbau.. :wink: ) jinak ty auta jsou v podstatě stejný až jsem překvapenej... :D
RasťoSK
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RasťoSK »

Žiadne svinstvá do toyoťáckych motorov nelej - žiadne "superprípravky" na čistenie motora!!! - teda ak nechceš o pár mesiacov meniť motor.
Na voľnobehu motor nie je poriadne mazaný - až pri zábere... :wink:
Ak chceš ten motor "prečistiť", tak kúp 5W olej a pri najbližšej výmene ho tam nalej - samo s výmenou filtra. Najazdi s ním tisíc-dvetisíc km a vymeň ho za 10, alebo 15W - podľa toho čo používaš teraz. Rátaj ale s tým že akékoľvek takéto "čistenie" Ti môže u staršieho motora spôsobiť viac škody ako osohu - ono tie usadeniny a nečistoty fungujú čiastočne ako kvalitné tesnenie proti žraniu oleja... :wink:
U toyotových motorov platí že ak pravidelne a v kratších ako predpísaných intervaloch meníš olej (každých 7-8 tisíc km) a používaš stále rovnaký druh oleja od rovnakého výrobcu, tak sa Ti motor v pohode dožije pol milióna km - moja Kačenka mala viac ako pol milióna km a šlapala ako hodinky...
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

No tak s čím mohu tak nějak souhlasit je to co napsal marty, ač to zní jako sranda, dělává se to už dlouhá léta a ikdyž sám sem se do toho nepustil a ani to neplánuju, tak takzvané odkarbonování motoru pomocí šplíchání vody do sání je stará, známá věc. Sice je to docela nedůvěryhodný zdroj, ale taky tam o tom píšou... Musí se po tom každopádně vyměnit olej.

Každej si to ale dělá na svoji zodpovědnost :wink:

S Rasťem ale souhlasím víc...

No ale s josukem nesouhlasím teda skoro vůbec :D opel a stejný auto? Proboha! Zrovna teď jednoho budeme (v opravdu blízké rodině) posílat do světa a víme svoje...
Holomek!
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

Rampa89 píše:opel a stejný auto? Proboha! Zrovna teď jednoho budeme (v opravdu blízké rodině) posílat do světa a víme svoje...
třeba taková 1,6 od opelu je známá tím že žere olej i nová :wink: proto to lidi trápí a na fóru je toho potom o oleji mnohem víc než tady :D
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

to zrani oleje 1.6 u Oplu muzu potvrdit, kamos ma Vectru 1.6 a ta mu zere celkem hodne olej, ale on je kun ze tam dava plnou syntetiku a neda si rict, ze kdyz by tam dal polo, nebo mineral, ze by to bylo lepsi...
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
PerryCZ
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Proplach motoru??

Příspěvek od PerryCZ »

Kaon píše:Ahoj lidi, chci se zeptat, mate nekdo zkusenost s proplachem motoru? jaky to ma ucinek? jake jsou nejlepsi pripravky na to a tak?...par znamych mi to poradilo, tak se na to chci zeptat... :)
Ja nevim, ale ty si rikal ze ti to zere pomerne dost. Tak myslim ze tyhle srapaticky co jsou spise na skodu ti vubec nepomuzou!!! Daval jsem ti kontakt na toho mechanika? Kontaktoval si ho?
Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
Sobala Jan
Člen Týmu

Příspěvek od Sobala Jan »

Mně žrala E10 1.6 4AFE asi 0,5 l/1000Km a pomohla až výměna pistnich kroužku a gufer ventilu.Někdo přede mnou zapek stírací tak dobře,že se při výměně musely rozlamovat aby šly ven.Od výměny vše O.K.
Ty rady na uvolnění kroužku a vyčištění motoru mi pomohly vyčistit akorat peněženku.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Bych řekl, že ta metoda voda do sání asi na pístní kroužky nějak extra velkej efekt mít nebude, ale možná se pletu. Jde spíš o to, že je nejlevnější.
Holomek!
olstrane
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olstrane »

Tak abych to tady trochu rozčísnul :roll: výrobky na čištění motoru jsou dobrý možná jen pro diesely, tam se to zas.... celkem dost. U benzínu jsem to dělal (ne teda u toy) ale efekt žádný, dalo by se to přirovnat jako když se jezdí na mogul a pak se tam naleje nějaký ten ze super olejů, který ovšem má v sobě složky rozpouštějící bordel a pak se motor díky tomu může i zadřít. :idea: Podle slov kámoše mechanika tak aby to fungovalo muselo by se s tim aspoň chvíli jet v návodu je asi běh motoru 10 min(= efekt 0) :idea: :wink:
Toyota Avensis Terra 2.0 VVT-i ´01
Land Cruiser FJ 40 na mě čeká v USA

ex-Toyota Corolla E10 4E-FE ´95
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Corolla“