avensis 1.8..rok 2005 problem s elektronikou.
avensis 1.8..rok 2005 problem s elektronikou.
Zdravim vsechny priznivce toyot...POtreboval bych poradit, mam takovy zahadny problem na toyote avensis 1.8 combi rok 2005. Kdyz nastartuji a motor uz bezi je vse ok ....ale kdyz zapnu svetla, tak se mi hned roznou kontrolky ABS , VSC ,TRC a po celou dobu sviti,az do te doby, kdy vypnu motor i svetla a znovu to natocim bez svetel ,tak to nesviti...Takze ma otazka je, co ma za spojitost svetla a kontrolky ABS,VSC a TRC pokud svetla neroznu je vsechno v poradku...Dobiji to 14 voltu coz jsem uz kontroloval, vycistil jsem kontakty a je to porad stejne...mozna kolisani napeti nebo cidlo ABS??....fakt uz nevim..DIKY ZA KAZDOU RADU ....
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
To je možná už spíš pro autoelektrikáře. Vypadá to na nějakej problém někde na desce přístrojů, možná někde chyba v uzemnění. Je trochu podobný případům co můžeš vidět občas na silnici, kdy maník zabrzdí a svítí jako vánoční stromeček zpátečkama, mlhovkama apod. Případně odbočuje a blinkr blinká stylem blinkr-brzda-blinkr. Zpravidla to dělají problémy s ukostřením a tohle vypadá nápadně podobně.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Re: avensis 1.8..rok 2005 problem s elektronikou.
Mas entetricky schema? Mrknem na to, jestli tam neni nejaka spojitost. Bez schemy je to vestba s koule.sip24 píše:Zdravim vsechny priznivce toyot...POtreboval bych poradit, mam takovy zahadny problem na toyote avensis 1.8 combi rok 2005. Kdyz nastartuji a motor uz bezi je vse ok ....ale kdyz zapnu svetla, tak se mi hned roznou kontrolky ABS , VSC ,TRC a po celou dobu sviti,az do te doby, kdy vypnu motor i svetla a znovu to natocim bez svetel ,tak to nesviti...Takze ma otazka je, co ma za spojitost svetla a kontrolky ABS,VSC a TRC pokud svetla neroznu je vsechno v poradku...Dobiji to 14 voltu coz jsem uz kontroloval, vycistil jsem kontakty a je to porad stejne...mozna kolisani napeti nebo cidlo ABS??....fakt uz nevim..DIKY ZA KAZDOU RADU ....
Avensis combi wagon, 2.0 TD, 2C-TE, 1999, stříbrná metla - král je mrtev
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
Promin ale zase nejsem takovy znalec...muzes mi prosim te vysvetlit co je to to schema nebo kde ho sehnat....vazne nevim...diky moc .A stim ukostrenim jsem mnel stejny problem na oplu omega,svitilo taky abs,trc a blbl teplomer.Ale ne ,jak jsem rozl svetla. Rozinalo se to kdy chtelo..jednalo se o ukostreni na motoru...a taky pocituji nekdy takove pulzovani v brzdovem pedalu ,kdyz jdu na brzdy,ale to jen kdyz se roznou ty vsechny kontrolky,jinak ne...je to divne..mrknu na to ukostreni.
TAk jsem omrkl ty ukostreni, jel jsem od baterky dolu. 2 ukostreni na motoru, dve ukostreni na levem blatniku ,jedno na pravem a jedno za motorem vice jsem jich nenasel.Zapl jsem spinacku a pak svetla a zese se rozli ty kontrolky...kura uz si nevim rady
.. Skusim zajet na diagnostiku mozna tam neco najdou
...Jo a nemuze to byt ten senzor ABS???

Kostrou to nebude. Pokud se ti rozinaji kontrolky v palubni desce pri rozsviceni svetel, tak bych to spis videl na nejakej kratas bud v kabelazi k desce pristroju nebo primo na ni. Anebo to muze byt nejaka kombinace, ktera znamena nejakou zavadu. To je ale malo pravdepodobne. Jak jsem rekl, bez elektrickyho schematu je to vestba s kavove sedliny.sip24 píše:TAk jsem omrkl ty ukostreni, jel jsem od baterky dolu. 2 ukostreni na motoru, dve ukostreni na levem blatniku ,jedno na pravem a jedno za motorem vice jsem jich nenasel.Zapl jsem spinacku a pak svetla a zese se rozli ty kontrolky...kura uz si nevim rady.. Skusim zajet na diagnostiku mozna tam neco najdou
...Jo a nemuze to byt ten senzor ABS???

Avensis combi wagon, 2.0 TD, 2C-TE, 1999, stříbrná metla - král je mrtev
Zajímavá chyba ABS, VSC a TRC
Tak jsem si namaontoval do zadních koncových světel LED diodové žárovky, které fungují jako dvouvláknové a narazil jsem na zajímavý problém. Žárovky svítily při zapnutí světel tak jak mají a při sešlápnutí brzdy ještě víc, opět tak jak mají. Problém nastal jakmile jsem se rozjel. Na přístrojovce se ihned rozsvítili kontrolky ABS, VSC a TRC. Pokud jsem nechal vypnutá světla a nešlapal na brzdu, tak se nerozsvítili. Vrátil jsem zpět původní žárovky a vše je zase OK. Evidentně elektronika špatně vyhodnotila nesmírně malý odběr LED žárovek a viděla v tom chybu. Zkoušel jsem dokonce prudký rozjezd a brzdění a systémy ABS, VSC i TRC byly skutečně mimo provoz.