prosím o radu corolla

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
adoks
Člen Týmu

prosím o radu corolla

Příspěvek od adoks »

Dobrý den prosím Vás o tuto radu dosluhu je mě škodovka(21rokú) a docela se mě zamlouvá corolla mám tento dotaz:Nechá se sehnat pěkná kolem 55000Kč. Chtěl bych 1,3 čtyř dvéřák. Jak je to s náhradníma dílama a jaká je spotřeba a čeho se mám vyvarovat. Omlouvám se za amatérské otázky, ale je to hrozné se rozhodnout.Beru všechny připomínky.A ještě jednou se omlouvám jsem tady první den.Teda jest-li mě vezmete mezi sebe? :(
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

taky jsem absolvoval tenhle přestup, měl jsem 130L, pak rapida 120 a nakonec rapida 136, po nem jsem si koupil moji Corollku, stala me 55.000,- a zatim bez problemu, jedine co jsem menil byl chladic za cca 3000,- a jinak bezne spotrebni veci jako olej, olejovy a vzduchovy filtr, atd. Dily ti sezene Idaho tady z fora za ceny nizsi nez jsou bezne, napr na chladici sem usetril cca 600,-
a vlastne jeste jsem menil oba silentbloky zadniho stabilizatoru kus 70,- kc :)
mrkni se u me v profilu do galerie, uvidis co jsem za tech 55 tisic poridil, ma to i i elektricky stresni okno/sibr, vsechny okynka v elektrice (na ty pozor u takhle staryho auta, cetl jsem ze se zadni, kdyz se malo pouzivaj zaseknou, a taky ze se mi to stalo, doted nefunguje, ale to je spis nedostatkem casu se na to podivat)
a pro tohle auto jsem se rozhodl kvuli motoru, hledal jsem do 1350ccm, kvuli pov. ruc. a s co nej vykonem, a nasel sem tuhle corollu s 65kW :) a spolehlivost a pate misto v testech TUV beru jako mily bonus ;)
a spotrebu jsem mel prvnich 4000km kolem 7 - 7,2 litru, po vymene vzduch filtru ji mam 6,1 litru, ale neber to uplne jako bernou minci, jezdim mimo mesto a ve meste temer vubec, takze kombinovana bude asi vyssi...
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
1.3 55kw
Manager Týmu

Příspěvek od 1.3 55kw »

Znám to v dnešní době je těžké si vybrat auto.Taky když jsem zháněl auto do 70.000,kč tak nebylo tak jednoduchý.První jsem si chtěl koupit 4x4 bo jsem do ncih ale a nakonec jsem skončil u tady toho autka.A můžu ti říct že jsem spokojený kromě páru blbostí co jsem vyměnil třeba též chladíče a okna.Jak to psal Alliq já jsem ho měl za 1800,kč přes známeho který je mechanik a on má slevu.Okna tam byl problém v tom že mi vyletěla kumička co těsní oknon a to jsem měl za 2800,kč.A co se týče spotřeby tak jsem to spočítal tak si to bere asi okolo v průmeru 5 litru/100km a to jezdím ve měste.Já má též 1,3 55kw až tady jsem přišel na to že ji ve verzi 65 kw ale můžu říct že je to takové malé žihadelko :D .Musím zaťukat na dřevo že od koupi bez problému.Jsem spokojen.A odkud jsi?Až vyměníš olej a filtry jak to poznáš i ve spotřebě.Uvidíš.
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

taky jsem chtel 4x4 nejlepe subaru impreza 1,6 ale kdyz sem zjistil kolik zere tak me presla chut... pak sem koukal na BMW 3 Compact 1,6 ale podobny problem, a navic drahy dily...
jeste dodam ze ten chladic je Nissens siroka verze, jinak sem koukal a nechaj se sehnat i nejake neznacky levneji...
a to okno staci rozebrat motorek a vycistit ho, problem je jak se nestahovalo, ze tam zatuhla vazelina a zadrhla ten motorek
jinak jezdim dost svizne a malokdy me uvidite dlouho ve zpetnem zrcatku, spis mi budete par vterin koukat na zadek :) a zkouseli jsme autiii na letisti proti 1,6 16V Astre 74kW a Corollka je rychlejsi ale je to spis o tom ze sem nemusel moc radit a na trojku dam 130km/h, Astra ma kratsi prevody, jinak papirovy zrychleni maj stejne... maximalka bude asi lepsi dosazitelna u Astry, ale o tu mi ani nejak nejde...
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Mám u skoro šestnáct let staré Corolly ještě stále původní výfuk. Ještě nějaké dotazy......? 8)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
lizzard
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lizzard »

Jimmi píše:Mám u skoro šestnáct let staré Corolly ještě stále původní výfuk. Ještě nějaké dotazy......? 8)
to znám akorát tej mej je 14 8)
http://lizzzard.rajce.idnes.cz/

Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
Odpovědět

Zpět na „Corolla“