Carina E 4A-FE - "kuckání" za jízdy

vše ohledně modelové řady Carina
becvys
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od becvys »

Tak to dej urcite vedet jak dopadnes na ty diagnostice. U nas v Toyote sem se na to ptal 1500kc bez dph tak sem pak narazil na uzivatele Idaho a dost veci snim probral. Mam take zalozene tema ohledne cukani a nejen ja. Ve tme sem jeste Carinku nemel , tak zatim nemohu vyloucit ani kabely jestli neprobijeji i kdyz by jejich stav tomu taky nasvedcoval. Tak pak pisni , diky 8)
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Jimmi píše:Tobě u toho cukání bliká ekonoměr......? No pak máš někde asi díru v sání nebo zanesenou klapku nebo něco podobného.
Dost cenná poznámka, díky! Klapku se chystám rozebrat a vyčistit už dlouho, ale nemám kde. Každopádně když jsem jen sundal potrubí od airboxu a podíval se na klapku, tak je to zevnitř značně zasrané od asi spalin a oleje... prostě je tu husté černé mastné.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
skrat
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skrat »

malvin - tak ako si dopadol na diagnostike? alebo si este nebol? ako tak citam tento thread, asi si idem popozerat hadicu sania od vzduch.filtra ku klapke + zbezne skontrolovat kable a koncovky kablov co vedu ku klapke...
Carina 1,6 '97 GLi liftback
malvin
Člen Týmu

Příspěvek od malvin »

Tak Panove jsem po diagnostice ale nejsem z toho chytrejsi, vyctene zavady:
P0340 - porucha obvodu snimace polohy vackoveho hridele
P1605 Porucha jednotky pro regulaci klepani
P0170 Nespravna funkce pripravy smesi
Tak at ted si vyberte, zacal jsem tim ze jsem nechal vymenit palivovy filtr ale dnes mi uz opet blikla kontrolka motoru takze cekam ze co nevidet to zase zacne sviti. Poradte co by jste udelali vy?
Kia Ceed 1.6, 2010
old... Toyota Avensis 1.6, 1999
old... Mazda 121 1.3, 1991
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

zkusil bych prostříknout kontaktolem konektor čidla vačky (je to myslím hallův snímač, podle kterého jednotka pozná ve které fázi jsou písty - aby se palivo nevstřikovalo i během výfuku), protože to asi nepomůže zjistil bych si kde a za kolik nové.
pak by se vidělo, otázka je jestli jsou všechny ty chyby stále aktuální...
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

mou odpoved v SZ máš, sem ji znovu psát nebudu , i ta sem se při kontrole zapotil :)

jak tu píšou zkontrolovat kontakty - to předpokládám že ti udeli již při nejaké prohlídce, pokud ne, zkus to ale pochybuji že to pomuž e, závada je tolik specifická že pokud by to bylo kontaktem delalo by to i v jiných situacích.

Viz SZ - ja tipuji čidlo polohy klapka až poté halluv snímač.
malvin
Člen Týmu

Příspěvek od malvin »

No napad to spatny neni, akorat nevim kde bych to tak mohl hledat. Pokud to jde popis mi kde to byva na motoru umistene, dik
Kia Ceed 1.6, 2010
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

čidlo polohy klapky je přímo na klapce - jdou do nej konektry, Halluv snmač bude v makovici nebo u řemenice kliky..
malvin
Člen Týmu

Nastaveni cidla klapky

Příspěvek od malvin »

Zdravim, od Idaha jsem dostal dobrou cenu na senzor skrtici klapky takze se chystam to vymenit ale nastava problem jelikoz je senzor skrtici klapky nutne po vymene kalibrovat, coz pry neni moc slozite (resetovani spojenim dratku na konektoru apod.) Vite nekdo jak to je u motoru 1,6 4a-fe?
Kia Ceed 1.6, 2010
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastaveni cidla klapky

Příspěvek od Idaho »

malvin píše:Zdravim, od Idaha jsem dostal dobrou cenu na senzor skrtici klapky takze se chystam to vymenit ale nastava problem jelikoz je senzor skrtici klapky nutne po vymene kalibrovat, coz pry neni moc slozite (resetovani spojenim dratku na konektoru apod.) Vite nekdo jak to je u motoru 1,6 4a-fe?
jen upřesním informace je nepodložená a pochází ode mne - u nekolika "jablek" se mi stalo že po rozebrní klapky si musela ecu kalibrovat cidlo - což se delalo jistou sekvencí ukonu. bohužel nevím jak je to toyot, u supry sem cidlo z klapky nikdy nesundaval klapek s cidlem mam furu vždy sem to řesil výmenou kus za kus.

Takže nevíme že se kalibrovat musí spíše se ptáme zda ano ci ne a pokud nao tak jak .. al etřeba plasím zbytečne.. máte nekdo manuálek ??
malvin
Člen Týmu

Příspěvek od malvin »

Diky Idahovi za upresneni situace... Nuze mate nekdo zkusenost, manual...?
Kia Ceed 1.6, 2010
malvin
Člen Týmu

Opraveno!

Příspěvek od malvin »

Takze zvada cukani za jizdy opravena, zasilam male shrnuti.

Vyse jsem psal ze muj avensis s motorem 4A-FE zacal cukat pri otackach mezi 2000 - 2500 a ze se pri tom rozsvecovala kontrolka motoru, nasledne byla udelana diagnostika primo v toyote s vysledkem:
P0340 - porucha obvodu snimace polohy vackoveho hridele
P1605 Porucha jednotky pro regulaci klepani
P0170 Nespravna funkce pripravy smesi

Pri diskusich tady na toyote a hlavne s Idahem jsme se doholi ze to muze byt 1) senzor skrtici klapky, 2) senzor polohy vackoveho hridele - Halluv senzor, 3) lambda sonda

Vyse uvedene zavady jsou vsechny v pripade opravy pres 2000 takze nejdrive jsem zacal menit "drobnosti" ktere by to mohly byt taky.
1) Palivovy filtr
2) Vsechny tenke hadicky okolo sani na motoru - stava se ze muzou byt sterele a motor pak prisava vzduch
4) vsechny konekory jsem odpojil prostriknul a znovu zapojil
3) Vycistena skrtici klapka - byva od oleje a nemusi pak dovirat
4) Vymeneny svicky
5) Vymeneny zapalovaci kabely
6) Vymenen palec rozdelovace a vicko rozdelovace
7) Zmereny emise - byly v pohode takze lambdu jsem jako zavadu vyloucil

po tom vsem problem s cukanim stale pokracoval, mel jsem podezreni na senzor polohy vackoveho hridele (byl uveden v moznych pricinach na diagnostice), odmontoval jsem cely rozdelovac z motoru (je to pohodicka drzi to jen dva srouby) a pokusil se to rozebrat to se mi moc nepodarilo ale kdyz jsem to dal z5 do motoru tak to zacalo cukat jeste vic nez pred tim takze jsem zacal tusit ze jsem na spravne ceste.

7) Shaneni rozdelovace
Na rozdelovaci se nedela repase a novy stoji u toyoty 10000CZK! Druhovyrobce jsem nenasel a napsal jsem na nekolik vrakovist.
Vrakoviste Hradesin 5000,-
Vrakoviste Kutnohorska 3800,-
Na dalsich vrakovistich ho vubec nemeli protoze se to pry celkem kazi (neni to denso ale bosch protoze avensis byly delane v GB)
Nakonec mi primo v Toyote TrendCar v Novem Jicine dali tip na borce ktery by to mohl mit jako starsi dil, a skutecne borec mi to nabidnul za 2000,- ja jej okamzite koupil a namontoval. Po nastartovani kontrolka motoru okamzite zhasla a ja si zase uzivam plavnou jizdu v Avensisu.

Treba muj popis nekomu pomuze kazdopadne bych timto chtel podekovat Idahovi za pomoc
Kia Ceed 1.6, 2010
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Řešil jsem totéž teď u rozdělovace u motoru 4a-ge. Bohužel jsem rozdělovač nesehnal takže jsem si poradil následovně: V obchodě s elektrosoučástkami jsem zakoupil dva hallovy snímace po 150kč/ks. Do těla rozdělovace v středu původní civky jsem vyvrtal otvory a osadil snímace. Funkce 100%. Ještě odpor civky hallova snímace musí být 180ohmu. Šlo by to ještě řešit několika dalšími způsoby,ale tento byl nejlevnější.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Odpovědět

Zpět na „Carina“