Ohodnotte a poradte

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
cipis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cipis »

Levnější mají v Ges electronics:
http://www.ges.cz/?ipp=12&lang=cz&cur=C ... ES05100439

Sem to tam kupoval někdy začátkem roku, tak už si přesně nepamatuju, kterou jsem koupil, mají tam i větší http://www.ges.cz/?ipp=12&lang=cz&cur=C ... ES05100399

Výměna u mého auta není zrovna nejjednodušší, ale dá se to ...
Beaver píše:Mají svítít, taky mi nesvítí. Nejdou vytáhnout z palubky směrem dovnitř, takže musíš sundat tu část s tlačítkama a dostat se k tomu zezadu. Žárovka je tam tuším taková malá, s drátovýma vývodama, který jsou omotaný kolem plastové patice, co tam drží na bajonetovým zámku (alespoň v ovladači naklápění světel je taky taková). Nakoupím is jich pár do zásoby až se budu pohybovat kolem GME, tuším totiž, že to je přesně tahle:

http://www.gme.cz/cz/index.php?page=pro ... il=510-035
alternativně možná
http://www.gme.cz/cz/index.php?page=pro ... il=510-036

Nekoupíš ji ale s tou objímkou (leda v Toyotě, kde za ni chtějí přemrštěný peníze), takže potom musíš vzít pinzetu, starou žárovku z toho vymotat, nastrčit novou a zase zamotat vývody :)
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 92) 55kW 2E-E šedá (moje)
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 93) 55kW 2E-E červená (ségra)
IFA Multicar M25 sklopka (r.v. 84) 33kW, 2l diesel (moje)
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

tak sem to zkusil, poradil sem se i s "Jak na to". ale je to na me nejaky slozity, nemuzu ani za nic vycvaknout ten panel sroubovakem... bojim se ze neco poskodim, tak budu asi bez sviticich tlacitek
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
cipis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cipis »

No, nevím, jak je to na Corolle, ale na mém stačilo oddělat čudlíky z táhel na teplotu, ventilátor, ..., potom jsem odšrouboval 3 šrouby, co drží ten panýlek s táhlama a pak šel celý střední panel povytáhnout ven (musí se zabrat, drží to na pár zacvakysmech). Pak se dostaneš dozadu za ten panýlek s čudlíkama, odpojíš konektory a celý ten panýlek zezadu odšroubuješ (potřebuješ kraťoučký šroubovák). No a pak už je to v pohodě, už jsi skoro u těch bajonetů, co drží žárovičku.
Sem si celé roky myslel, že to svítit nemá, až poté, co jsem to měl komplet kuchlé, tak jsem našel žárovky.

Alliq píše:tak sem to zkusil, poradil sem se i s "Jak na to". ale je to na me nejaky slozity, nemuzu ani za nic vycvaknout ten panel sroubovakem... bojim se ze neco poskodim, tak budu asi bez sviticich tlacitek
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

ja zkusil vyndat ten bocni, kde je ta zadni mlhovka, ale nepovedlo se, do toho stredovyho s tahlama sem se radsi nepoustel...
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Ten panel vlevo jde normálně opatrně vypáčit, žádnou zradu tam nehledej.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Ten na levé straně má dole uprostřed takovej malej otvor, strčíš tam plochej šroubovák a zapáčíš (teď nevím na kterou stranu, ale to poznáš) a ono to vyskočí... ten prostřední musíš vytáhnout ty plastový pusuvníky, nejlíp vyndat rádio, dole povolit 2 šrouby, oddělat panel s popelníkem a zapalovačem (vyškubnout/vypáčit) a pak už jenom páčit ten vršek, kdyžtak ho chytnout v otvoru po rádiu a opatrně tahat no... nevím jestli to za tu práci stojí...
Holomek!
cipis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cipis »

To se pozná, až když pojede v noci. Můžu ti říct, že to je setsakramentský rozdíl. Já měl v háji i žárovku pro osvětlení šoupátek, tak o to to bylo výraznější.
Rampa89 píše:... nevím jestli to za tu práci stojí...
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

cipis píše:To se pozná, až když pojede v noci. Můžu ti říct, že to je setsakramentský rozdíl. Já měl v háji i žárovku pro osvětlení šoupátek, tak o to to bylo výraznější.
Rampa89 píše:... nevím jestli to za tu práci stojí...
No to je jasný, že se to pozná :) , ale je s tím docela trápení. A vyměnit žárovku topení na corolle je ještě větší sranda, když chceš vytáhnout tu patici s ní, tak musíš mít prsty jako tyčinky (panel musíš rozdělat stejně tak). Ty 2 tlačítka (vyhřívání zadního okna a trojúhelník) si myslím že nejsou tak akutní, protože hned vedle nich sídlí autorádio a tak se dá zorientovat podle něj. S těma mlhovkama je to už horší, ale zase na druhou stranu, já je zapínám většinou poslepu.
Holomek!
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

zitra zkusim aspon se dostat k ty zarovce vypinace mlhovky, na to vyhrivani okna je to moc prace, vse sundavat, to preziju bez toho, dneska sem menil zarovku podsviceni pristrojovky u palivomeru, to bylo taky docela harakiri to vymotat z pod volantu, budiky sem tam nechal, ale ten kryt dostat sem se bal ze se ulomi neco...
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

takze se mi povedlo dostat se dovnitr, vycvaknul sem vypinac, ale netusim kudy do nej...
a hned mam jednu otazku... narazil sem tam na jeden nezapojeny bily konektor cca 2x1 cm s asi 6 vodicema, k cemu je?
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Na tom vypínači by měl být jakoby zapuštěnej šroubek - což je ta žárovička, tím otočíš a vytřepeš to ven.

Ten konektor, jestli nemáš, tak je od elektrických zrcátek. Bohužel ale, i když sem si myslel opak, tak kabeláž je sice pod palubní deskou, ale až do dveří nevede.... končí to dole v pojistkové skříni. Sám sem si je chtěl předělat, ale nakonec se mi nechtěly natahovat kabely, tak sem se na to zatím vyprdl.
Holomek!
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

tak sem to zvladnul, a zarovicka sviti, stala me 19,- a je to ta sama co tam byla aspon na prvni pohled...
dodalo mi to odvahy a asi se zitra vrhnu na tu v tlacitku pro vyhrivani zadniho okna...
takze jestli je nekdo ochotny mi napsat detailni postup, budu mu vdecny...

a vsimnul sem si ze jak budikach tak u tich tlacitek, sou na zarovkach takovy modry sprcky, to je original nebo si nejaky predchozi majitel tunil??? ale svetlo do modra neni, tak nevim...
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Originál...

Jak sem psal, vyndáš autorádio, můžeš ještě vypáčit ten uplně spodní kastlík - opatrně šroubovákem směrem od řadící páky, pak povolíš 2 šroubky pod ovládáním topení (po stranách v rožcích), vytáhneš plast co je v něm popelník a zapalovač (asi 4 plastový úchyty) - ten kastlík tam ale zůstane, je totiž přišroubovanej ke kostře palubky, pak povytahuješ ty plastový posuvníky (sou jenom nasunutý na kovových konících) a můžeš vesele páčit ten vrchní panel s tlačítkama, výdechama ventilace a hodinama. To můžeš buď páčit od toho rádia nebo opatrně šroubovákama po obvodu páčit....
Holomek!
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

safra to zni uz moc slozite, tak do toho nejdu... stejne dik moc...
cipis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cipis »

Neboj se toho:
http://www.cipis.net/~cipis/auto/P2152281.JPG
http://www.cipis.net/~cipis/auto/P2152282.JPG

A teď nevím, kde mám ten pytlík se zbytkem žároviček ...
Alliq píše:safra to zni uz moc slozite, tak do toho nejdu... stejne dik moc...
Odpovědět

Zpět na „Corolla“