Corolla E12 vs. Focus

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
xluke79
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Corolla E12 vs. Focus

Příspěvek od xluke79 »

Zdravím Vás,
už podle názvu vlákna je asi jasný, že mám trošku dilema.
Je mi jasný, že tady každý doporučí Toyotu, ale teď jezdim rok a půl s Fordem a taky v pohodě.
Takže cena cca 200 000,-, rok min. 2002, najeto do 80 000 km.

Ještě by mě zajímalo, co si myslíte o tady tý 1.8 a týhle lehce upravený 1.6?

Dik za Vaše názory... :wink:
1.3 55kw
Manager Týmu

Re: Corolla E12 vs. Focus

Příspěvek od 1.3 55kw »

xluke79 píše:Zdravím Vás,
už podle názvu vlákna je asi jasný, že mám trošku dilema.
Je mi jasný, že tady každý doporučí Toyotu, ale teď jezdim rok a půl s Fordem a taky v pohodě.
Takže cena cca 200 000,-, rok min. 2002, najeto do 80 000 km.

Ještě by mě zajímalo, co si myslíte o tady tý 1.8 a týhle lehce upravený 1.6?

Dik za Vaše názory... :wink:
Hoj,já bych barl tu 1,8 ta se mi líbi víc.Pak dej vědět jak seš rozhodl.
xluke79
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xluke79 »

Copak o to, já jsem taky pro Turbo, ale je mi podezřelej ten počet km a výbava vs. cena, je to moc levný. Když se mrknu na mobile.de nebo autoscout, tak tyhle auta nejsou pod 10000 Eur a maj přes 100 000 km nalítáno. Servisku to nemá, takže toť otázka....
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

no obe tieto corolly maju vymenene predne masky a to TSko aj komplet zadok, mozno si to majitelia chceli dat do faceliftu, ale bol by som opatrny..

takisto mali oba motory trochu problem so spotrebou oleja teda ta 1.6 urcite ako to bolo u vvtli (1.8 tsport) by ti museli povedat fundovanejsi ludia ako som ja.

2002 je pre e12 zaciatkovy rok - je tam problem s vrzgajucou pristrojovkou, blbnucimi radiami ak to nema servisku, tak radsej hladaj dalej - starosti tam moze byt par..

ak chces urcite benzin, pozeral by som sa po roku 2003+ tam uz by mali byt muchy vychytanejsie. to auto ma rozv. retaz, takze mozes kludne brat aj nieco okolo 100000 km... ked tak sa pozri viacej na zapad v .de sa uz najde aj rok 2004 so serviskou vo vybave sol pod 10000 eur ;) (v trojdverovej verzi este aj za menej)

este su tu potom aj dieslove varianty

ak by si mal este nejake otazky, kludne sa ozvi

ps ta 1.8 nie je turbo ;)
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
xluke79
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xluke79 »

hanz píše:no obe tieto corolly maju vymenene predne masky a to TSko aj komplet zadok, mozno si to majitelia chceli dat do faceliftu, ale bol by som opatrny..

takisto mali oba motory trochu problem so spotrebou oleja teda ta 1.6 urcite ako to bolo u vvtli (1.8 tsport) by ti museli povedat fundovanejsi ludia ako som ja.
Tak to jsi mě moc nepotěšil, a já myslel, že právě ta 1.6 je super držák spolehlivej. Nebo je víc typů?
2002 je pre e12 zaciatkovy rok - je tam problem s vrzgajucou pristrojovkou, blbnucimi radiami ak to nema servisku, tak radsej hladaj dalej - starosti tam moze byt par..

ak chces urcite benzin, pozeral by som sa po roku 2003+ tam uz by mali byt muchy vychytanejsie. to auto ma rozv. retaz, takze mozes kludne brat aj nieco okolo 100000 km... ked tak sa pozri viacej na zapad v .de sa uz najde aj rok 2004 so serviskou vo vybave sol pod 10000 eur ;) (v trojdverovej verzi este aj za menej)

este su tu potom aj dieslove varianty
Naftu ne, teď mám Mondeo v dýzlu a všechen servis je kurevsky drahej. Sice to má zátah, i to jede rychle, ale už mam dost traktoru :D
ak by si mal este nejake otazky, kludne sa ozvi

ps ta 1.8 nie je turbo ;)
Aha, tak to pardon, asi zvyk od škodovkářů. Tam těch 141kW nevymačkaj snad ani s tím turbem.
Blbý je, že s tímhle výkonem ten motor asi dost dostává na prdel, ne?
PerryCZ
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PerryCZ »

1,6 jsou drzaky, ale az od roku 03+ jinak ty 1.8TS pokud se k tomu motoru budes chovat slusne (rvat ho studeny, jezdit na starej olej atd) tak nebude "dostavat na prdel" . myslim ze on toci az 8 nebo 9 tis rpm (nevim presne) a je na to stavenej akorad musis si dat fakt pozor aby si nekoupil tu starsi verzi kde ty mochy byli a dost velky co se tyce motoru. Sam sem to uz zazil pak me oprava stala ne male penize a skoro pulka polomotoru vymenena! Jo este dost lidi si stezuje ze to ma jen asi kolem 184Nm a ze na to auto je to malo ... Hodne zalezi taky na co to auto chces ... Jinac Ford co vim tak lidi tu v Prachaticich to docela dost prodavaj jelikos se loupe barva a odchazi prevodovka a naka cast motoru ale to nevim ktera a prevazne diesli....
Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

ta 1.6 bola drzak do roku 2000, kym to boli este klasicke motory a potom od roku 2003, kedy sa uz vychytali muchy aj motorom VVTi..

myslim ale, ze kazdy vyrobca ma po uvedeni noveho modelu na trh vacsiu ci mensiu kopu nedostatkov, ktore musi riesit. ta 1.6 nie je zly motor, ale pokial auto nema servisku nesiel by som do toho. tie motory sa opravovali v ramci zaruky, v nemecku maju potom este kulanz na 7 rokov.

co sa tyka nakladnosti prevadzky, vvtli (141 kw) nebude asi tiez najlacnejsi na provoz + vychytit dobry nehoneny kus z druhej ruky je asi tiez loteria. ja som pred rokom stal u tej istej dilemy a skoncil som nakoniec pri e12 diesel a zatial si nestazujem.
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
xluke79
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xluke79 »

Tak díky za rady a názory. Zkusím se poohlídnout po nějaký pěkný 1.6 2003-4 se serviskou, třeba budu mít štěstí na pěknej kousek.
los fazeros
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od los fazeros »

jeden pěknej je naprodej :lol: ale kombik 8)

http://www.sauto.cz/car_detail.php?filt ... id=6663392

pro členy klubu cena 235tis :wink:
xluke79
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xluke79 »

Ta je moc pěkná, ale už je zas o něco dražší, než bych chtěl do auta vrazit. Uvidíme, třeba se dohodnem, jestli jí ještě budeš mít, nejdřív se chci zajet podívat do Francie na dražbu. Známej tam odtud tahá docela pěkný kousky za rozumný peníze, tak uvidim... 8)
los fazeros
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od los fazeros »

ok,ja s tím nespěchám,já jen pokukuju po subaru....čtyřkolka je čtyřkolka 8)
1.3 55kw
Manager Týmu

Příspěvek od 1.3 55kw »

los fazeros píše:ok,ja s tím nespěchám,já jen pokukuju po subaru....čtyřkolka je čtyřkolka 8)
jak vidím taky další vyznavač čtyřkolek.A už víš jaký typ Subaru?Mě se líbí Impreza nebo Forester.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“