Olejový filtr
Olejový filtr
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jaký typ olejového filtru patří do toyoty corlly, rok výroby 1991, a teké jaký olej. Díky
chtěl bych se zeptat jaký typ olejového filtru patří do toyoty corlly, rok výroby 1991, a teké jaký olej. Díky
-
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Jj, stačí jít do oblíbeného obchodu s ND a prodavači určitě poradí.
Olejové filtry stojí tak lehce nad 100 Kč, olej mi včera měnil známý, dal tam nějaký valvoline 10W40, tuším to bylo po 120 Kč/litr.
Olejové filtry stojí tak lehce nad 100 Kč, olej mi včera měnil známý, dal tam nějaký valvoline 10W40, tuším to bylo po 120 Kč/litr.
josuk píše:jestli ho chceš do motoru tak taky napiš do jakého![]()
jinak značka filtru i oleje víceméně fuk, na filtry jsou tabulky, a olej no nejpíš 10W-40, jeslti to žere olej tak hustší, pokud to má specifikaci např. A3/B3 tak nic nezkazíš, na reklamu a na značku nekoukej!
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 92) 55kW 2E-E šedá (moje)
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 93) 55kW 2E-E červená (ségra)
IFA Multicar M25 sklopka (r.v. 84) 33kW, 2l diesel (moje)
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 93) 55kW 2E-E červená (ségra)
IFA Multicar M25 sklopka (r.v. 84) 33kW, 2l diesel (moje)
josuk píše:jestli ho chceš do motoru tak taky napiš do jakého![]()
jinak značka filtru i oleje víceméně fuk...
Rozhodně není pravda, že je jedno, jaký filtr nebo olej tam dáš! Je velký rozdíl mezi pochybnými filtry typu Starline apod. jiných a kvalitních od renomovaných výrobců, např. Mann, Champion a další. To platí i o olejích. Když projedeš fórum, určitě tady najdeš dostatek informací.
Toyota Avensis 1.6 + LPG 81 kw 4A-FE '98
znacku Valvoline mi doporucili tady na foru, a na jejich strankach maji Mazaci program, kde se zadaji parametra auta a ono to napise doporuceny olej z jejich sortimentu, proto jsem volil MaxLife, ktery je pro motory co maj natoceno pres 100.000 km, a o filtrech sem slysel ze je idealni volit nejaky stred z nabidky, to byl Fram
Starline nedoporucuju, stejne tak si myslim ze nema cenu do podobneho auta strkat nejaky xkrat drazsi...

Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
taky jsem jednou koupil nejakej filtr - lec kvalita byla velice spatna - uvnitr byly kulicky od svaru , a proc kupovat nejakou znacku kdyz nejlevnejsi origo filtry ma Idaho - myslim ze pod stovku za kus , olej to je druha - ted jsem mel Mogul a dobry, ted zkusim BP ,ten jsme meli u jinyho auta a tam se osvedcil
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
tak honit Idaha kvuli filtru za 100,- si myslim ze je skoda... to jedne kdyz tam chci neco drazsiho nebo vic veci...
a s tim Mogulem mam spatny zkusenosti, urcite zalezi na typu, me se neosvedcil ve starym aute 15W40 s cenou kolem 100,- za litr, motor se tocil jak kdyby to bylo naposled... pak sem hodil Castrol GTX taky 15W40, ktery sem sehnal za 150,- za litr a motor sel az k cervenemu poli, ale jak rikam muze jit jen o ten jeden konkretni typ Mogulu...
a s tim Mogulem mam spatny zkusenosti, urcite zalezi na typu, me se neosvedcil ve starym aute 15W40 s cenou kolem 100,- za litr, motor se tocil jak kdyby to bylo naposled... pak sem hodil Castrol GTX taky 15W40, ktery sem sehnal za 150,- za litr a motor sel az k cervenemu poli, ale jak rikam muze jit jen o ten jeden konkretni typ Mogulu...
to Alliq:
Proti oleji Valvoline rozhodně nic nemám a s čistým svědomím bych ho i doporučil. Měl jsem na mysli oleje Starline a jim podobné. Já osobně jsme při posledních 2 výměnách oleje dal Castrol, ani ne kvůli tomu, že ho tam lili při min. výměnách v Toyotě, ale že jsem ho koupil za hodně slušnou cenu. Jinak Castrol patří podle mě do dražších olejů. Dá se koupit i levnější ve shodné kvalitě.
Proti oleji Valvoline rozhodně nic nemám a s čistým svědomím bych ho i doporučil. Měl jsem na mysli oleje Starline a jim podobné. Já osobně jsme při posledních 2 výměnách oleje dal Castrol, ani ne kvůli tomu, že ho tam lili při min. výměnách v Toyotě, ale že jsem ho koupil za hodně slušnou cenu. Jinak Castrol patří podle mě do dražších olejů. Dá se koupit i levnější ve shodné kvalitě.
Toyota Avensis 1.6 + LPG 81 kw 4A-FE '98
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
jo honit kvuli stovce to asi cenu nema - mame doma tri auta - takze kdyz koupim 6 filtru tak za rok jsou pryc no , kdyby se koupil u Idaha i dobrej olej Motul tak uz se to vyplatiAlliq píše:tak honit Idaha kvuli filtru za 100,- si myslim ze je skoda... to jedne kdyz tam chci neco drazsiho nebo vic veci...
taky jsem jednou mel filtr MANN a ten byl dobrej
jinak jelikoz se blizi zima a jelikoz mam toyotacky motory z let 90-94 rad , tak radim 10W-40

je důležité měnit olej hlavně včas (naftaky tak po 8tis.km a benziny max. do 15tis. klidně už po 10tis.) a pak je skoro jedno i ten filtr Starline. Ten Champion bude tak o 20kč dražší, takže o tom to asi neni.Smith píše: Rozhodně není pravda, že je jedno, jaký filtr nebo olej tam dáš! Je velký rozdíl mezi pochybnými filtry typu Starline apod. jiných a kvalitních od renomovaných výrobců, např. Mann, Champion a další. To platí i o olejích. Když projedeš fórum, určitě tady najdeš dostatek informací.
Jedno jaký olej dá není, psal jsem specifikaci A3/B3, ale může být i nižší, hlavně at nedává tzv. "plnou syntetiku" 5W nebo 0W, to pro jeho motor z roku 1991 není i když reklama trvdí něco jiného!! Jsme ve střední evropě a ne za polárním kruhem.
Kdo chce může si připlatit za značku

tak podle e-shopu AutoKelly stoji na mou corollu Starline 77,- Champion 157,- a Mann 230,- Fram tam maji za 140,- ja platil necelych 130,- jinak z nabidky AutoKelly bych rekl ze krome toho Starline je to jedno, ten bych fakt nedoporucoval, kdyz vidim jaky bazmek je vzduchac co sem tam koupil na mou Rollku, ale mel sem v planu dat na zimu kvalitnejsi, tak to zas tak moc nevadi...
- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Dovolte mi poněkud troufalý dotaz: podle čeho posuzujete kvalitu olejového filtru?
Jinak já zkoušel Castrol GTX, Mogul, Shell Helix Ultra, Total Quartz 7000. Vše 10W-40 polosyntetika. Skončil jsem u Totalu, protože ho mám za přátelských 75Kč/litr.
Nijak je porovnat nemůžu, protože jsem nesledoval ani nepozoroval žádné příznaky 
Rozhodně asi žádné z nich nejsou špatné, protože čiré nezůstávají (=vážou nečistoty). A motor s nimi jede hladce, takže dva hlavní požadavky splňují. Čistí a mažou

Jinak já zkoušel Castrol GTX, Mogul, Shell Helix Ultra, Total Quartz 7000. Vše 10W-40 polosyntetika. Skončil jsem u Totalu, protože ho mám za přátelských 75Kč/litr.

Rozhodně asi žádné z nich nejsou špatné, protože čiré nezůstávají (=vážou nečistoty). A motor s nimi jede hladce, takže dva hlavní požadavky splňují. Čistí a mažou

- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
podle zpracovani , kvality napr. tesneni a tak, jak jsem psal v jednom levnem italskem smejdu byly ocelove kulicky ze svareni nachytane uvnitr filtru - to mi do auta opravdu nesmeloMarty píše:Dovolte mi poněkud troufalý dotaz: podle čeho posuzujete kvalitu olejového filtru?![]()
tady je odkaz na jeden mensi testik na Corolle v anglictine