Hučení při rozjezdu
Hučení při rozjezdu
Zdravím, chtěl jsem se zeptat, když se rozjíždím ( zpátečka, 1 rychl. stupeň ), tak slyším silné hučení ( přeřve to i rádio ) jakoby od kola ( nebo od převodovky ) težko to popsat.Nevíte co to může dělat? Děkuji
Dělá to při studeném i zahřátém motoru.
Dělá to při studeném i zahřátém motoru.
Re: Hučení při rozjezdu
Ja ti asi neporadím,ale dobré by bolo napísať,čo máš za motor a rok výroby aby mohli aj hneď reagovať iní...(že by prevodovka-niektoré ložisko??-ak Ti to robí len pri rozjazde). Robí to aj keď sa pustíš z kopca ?(bez plynu a bez zaradenej rýchlosti)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Skutočne to môže mať veľa príčin. V každom prípade to nie je normálny jav a treba to riešiť. Myslím, že aj keby si zistil príčinu, sám to asi nespravíš. Takže návšteva servisu je len otázka času. A čím skôr, tým lepšie.
Možno to vypadá blbo, že ti odporúčame servis a nevieme poradiť, ale hluky sa veľmi ťažko cez fórum opisujú a tým pádom ešte ťažšie riešia.
Možno to vypadá blbo, že ti odporúčame servis a nevieme poradiť, ale hluky sa veľmi ťažko cez fórum opisujú a tým pádom ešte ťažšie riešia.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
jestli to dělá hlavně při zatočených kolech, tak to bude nejspíš homokinetický kloub v kole. Neni tam porušená gumová manžeta? Zkus případně zvednout auto, jednou rukou přidržet poloosu a zahýbat kolem - neměla by tam být vůle..
(u duby nevím, byl jsem u emila freye a v tschucho a práce nebyla tak drahá... díly jsou někdy zbytečně drahý, to jo!)
edit: zapomněl jsem na ložisko! taky možnost.
(u duby nevím, byl jsem u emila freye a v tschucho a práce nebyla tak drahá... díly jsou někdy zbytečně drahý, to jo!)
edit: zapomněl jsem na ložisko! taky možnost.
Ale ty píšeš,že robí to keď sa rozbiehaš a dokonca aj pri cúvaní..Ja som to bral taK,že volantom až tak moc nehýbeš pri rozbehu-čiže zaradíš jednotku,rozbehneš sa-hučí to a ked už preradíš na dvojku,je ticho???...Pozri sa, v záruke to už asi určite nemáš,tak sa skús popýtať,či by v tvojom okolí nevedeli poradiť aspoň človeka,kto by to vedel spraviť-nemusíš hneď ísť do toyoty
. Mal by to byť technický problém,takže na diagnostiku nemusíš ísť,no naozaj je pravda,že treba počuť a vyskúšať na vlastné "uši".Je to takto ťažko 

Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Servo...

Robí ti to teda tým pádom aj pri otáčaní volantom na "sucho"(na mieste).Teoreticky by to malo "hučať"stále-teda aj pri dvojke.Lenže keď sa už pohneš,už to možno nepočuješ kôli hluku kolies,motora..a tak...
Nie som mechanik, ale si myslím,že by tam nič iného nemalo byť,čo by mohlo hučať...

Robí ti to teda tým pádom aj pri otáčaní volantom na "sucho"(na mieste).Teoreticky by to malo "hučať"stále-teda aj pri dvojke.Lenže keď sa už pohneš,už to možno nepočuješ kôli hluku kolies,motora..a tak...
Nie som mechanik, ale si myslím,že by tam nič iného nemalo byť,čo by mohlo hučať...
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid