Nový majitel Yarise 2

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
sedmir
Člen Týmu

Nový majitel Yarise 2

Příspěvek od sedmir »

Tak jsem si ho včera přivezl domů a při pohledu do motorového prostoru jsem zjistil že nasávaný vzduch do filtru jde pouze takovou krátkou trubičkou kterou se vlastně musí nasávat teplý vzduch od motoru a to si myslím že není moc dobré řešení.Zabýval se tím tady někdo? Nemůžu nic najít.(myslím tím jak docílit aby se přiváděl vzduch studený)
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

máš na mysli nějaké náporové nasávání vpředu? To je perfektní do doby než začne pršet. :P

Jinak je to trochu složitější, protože teplý vzduch má větší objem...a může být chudší směs.. A o tuningu zrovna sání a vzduchových filtrů myslím, že najdeš dost. (i yaris je docela normální auto!!) :P
sedmir
Člen Týmu

Příspěvek od sedmir »

To vím že u jiných aut to řeší taky,ale mě zajímají případné zkušenosti právě s Yarisem. Motor 1,0.l
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

studený vzduch má menší objem, takže se ho do motoru natlačí víc (víc kyslíku) a spalovací motor má tedy vyšší účinnost, vyšší výkon. Zlepší se akcelerace. Bohužel stoupá spotřeba (lambda nahlásí hodně nespáleného kyslíku a ECU musí přidat bohatost směsi)

takže myslím obecně, že předělání nasávání někam pod světlo nemůže být složité, bohužel asi přijdeš o velikou výhodu yarise a to nízkou spotřebu..
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Určite sa nasávaním vzduchu zaoberali vývojári v toyote,neveríš snáď tomu že sacia trubka je iba dielom náhody.Ak ale chceš dosiahnuť zlepšenie v sacom potrubí kúp si športový filter v predajni Elit.Ja ho práve skúšam mám ho iba krátko ale vlastnosti motora sa zmenili k lepšiemu hned po namontovaní.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ja to beriem tak..-proste to auto je tak vyrobené a tak to asi má byť.(pokial to nerobí nejaké nešpecifikované problémy práve kôli "nevyriešenému?" potrubiu :lol: :lol:
Ale poradím Ti-nezaoberaj sa tým,čo tam je a ako je,jazdi si,vychutnávaj si to a pokial nebudeš niečo nienormálneho počuť alebo cítiť, kašli na to. :P :P
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
sedmir
Člen Týmu

Příspěvek od sedmir »

Díky všem za názory a asi opravdu nemá smysl řešit něco co zrovna při obsahu 1,0l nemá smysl.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“