Pazvuky u Yarisa

vše ohledně modelové řady Yaris
Canabik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Canabik »

Ja som tez kupoval auto v PPC a maximalna spokojnost a ocota.(asi som este nebol v ich servise vsak:) )Autogrand:kde to je prosim ta?alebo aj ten awf?
inak tie vrzgoty z vnutra auta mi v podstate nevadia,ale skor ma stve ten divny hrkavy zvuk od motora(pisal som o tom v 1. prispevku)...a som, si isty ze to je od motora...akoby bolo nieco uvolnene a ked motor bezi tak to hrka..hmmm :evil: ...peace
Tomas
Manager Týmu

Příspěvek od Tomas »

Canabik píše:Ja som tez kupoval auto v PPC a maximalna spokojnost a ocota.(asi som este nebol v ich servise vsak:) )Autogrand:kde to je prosim ta?alebo aj ten awf?
inak tie vrzgoty z vnutra auta mi v podstate nevadia,ale skor ma stve ten divny hrkavy zvuk od motora(pisal som o tom v 1. prispevku)...a som, si isty ze to je od motora...akoby bolo nieco uvolnene a ked motor bezi tak to hrka..hmmm :evil: ...peace
No v servise si asi este nebol :D Velmi dobre skusenosti mam s panom (Ing. Zajac), co pracuje v nahradnych dieloch. Vzdy bol max. ochotny a fakt je to odbornik na svojom mieste. Mne osobne vzdy vsetko co som potreboval objednal a na druhy den som to mal. O vedeni prijimacich technikov sa rozpisovat nebudem, chodia na tieto stranky, tak nech si ista osoba nadalej mysli, ze vyzrala vsetku mudrost ........... :D
Pozri si www.toyota.sk sekciu predajcovia. Auto grand prestahovali do BOAT-u, mam z toho depku, lebo je to suvisly komplex predajni a servisov v poradi Daewoo, Piago, Skoda, Seat, Toyota, VW a chysta sa Audi. Porovnanie vytazitelnosti servisov by som rad vedel.
AVF ma sidlo na Mierovej ul., priamo pod dialnicnym vyjazdom na Pristavny most.
Toyota Yaris, 1.0 VVTi, r.v.99
Honda Civic, sedan, 1.6 VTEC, r.v.2004
Karči
Člen Týmu

vrzání,hluk

Příspěvek od Karči »

Nedávno jsem měl takový problém taky-ozývalo se vrzání (jen na větších dírách)někde od 5-tých dveří nebo podvozku vzadu,tlumičů-no,nedalo se to dost dobře identifikovat.Žena začala vychylovat,nové auto,znáte to.... Zkrátka,nakonec se ukázalo,že za všechno může špína na karoserii přímo pod "dorazy" 5-tých dveří...
Kravina,ale dokáže znepříjemnit život...
1,0 dream 04´
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Uz som v inom topicu pisal, ze mi vrzga v jednom mieste palubovka. Miesto sa mi podarilo uspesne identifikovat. Lenze tento tyzden sa nam ochladilo a ked som sa dnes rano pobral do prace s Yarisom, myslel som, ze ma porazi. Cela palubovka v oblasti celneho skla vydavala pazvuky, praskance, skripance... Ked bude okolo -5, na co sa mam tesit? Po zahriati auta sa problem trochu ustali. Urcite to vsak budem riesit v servise. Mate podobne skusenosti?
Inak zacinam lutovat, ze som vobec nejakeho yarisa kupoval. Len pre porovnanie: kolega, co ma Fabiu junior z nejakych 200 litrov, pre mnohych hnilu fabiu, tak ten nepozna, co je to servis, co su to pazvuky atd...
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
Yarisak
Člen Týmu

Příspěvek od Yarisak »

Ja mam Yarisa asi 3 mesiace. Ked rano nastartujem (alebo po dlhsej dobe statia) a motor ide na volnobeh, vybracie od studeneho motora sa prenasaju na karoseriu a niekde na spolujazdcovej strane hore sa zacnu ozvyvat zvuky z rezonancie vnutornych dielov. Ked zaradim rychlost a pridam plyn, ten zvuk sa strati. Ozvyva sa to len pri volnobehu so studenym motorom. Mate to aj vy?
Toyota Yaris 1.0, Base Cool, VSC + TRC
ligeo
Člen Týmu

Příspěvek od ligeo »

borland píše:Uz som v inom topicu pisal, ze mi vrzga v jednom mieste palubovka. Miesto sa mi podarilo uspesne identifikovat. Lenze tento tyzden sa nam ochladilo a ked som sa dnes rano pobral do prace s Yarisom, myslel som, ze ma porazi. Cela palubovka v oblasti celneho skla vydavala pazvuky, praskance, skripance... Ked bude okolo -5, na co sa mam tesit? Po zahriati auta sa problem trochu ustali. Urcite to vsak budem riesit v servise. Mate podobne skusenosti?
Inak zacinam lutovat, ze som vobec nejakeho yarisa kupoval. Len pre porovnanie: kolega, co ma Fabiu junior z nejakych 200 litrov, pre mnohych hnilu fabiu, tak ten nepozna, co je to servis, co su to pazvuky atd...
Ano, uplne stejne zkusenosti mam i ja..Za studena je z palubni desky slyset jemne pukani a praskani.. Po zkusenostech z predeslou generaci yarise ale uz nedovolim jakemukoliv servisu rozdelavat palubovku, nebot to bylo pak jenom horsi.. A to jsem byl prodejcem pri nakupu NG ujisten, ze tyto problemy uz nikdy resit nebudu..
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

Je jasné, že co se týká vibrací motoru je nejlepší asi šestiválec :D , bohužel se asi do yarisů dávat nebude. Čím méně válců na klikové hřídeli, tím větší problém s celkovým vyvážením a s vibracemi. Tím spíš v poměrně nestandardním režimu jako je chod studeného motoru.

Souhlasím s Vámi, že jakékoliv nežádoucí vibrace v autě jsou k vzteku, zvlášt když si člověk pořídí toyotu. Na druhou stranu mám zkušenost, že nejlépe si to auto doladí člověk sám. Jakmile mi skončila záruka nebojím se na auto sáhnout a doladit - (např. vibrující okénko u řidiče .. byl tam špatně nacvaknutý jeden plast a musel to udělat servis.. !)
V hobby obchodech se najde spousta různých oboustranných pásek a suchých zipů, kterými se proti vibracím dá s úspěchem zasáhnout, koneckonců dělá to i toyota, jen se podívejte, kde všude máte nalepené takové gumové kvádříky.. :wink:

Trochu Vás "lituju", že to máte v záruce, poněvadž ty dohady se servisy stojí akorát čas a nervy. Já bych se dneska nebál si pomoct sám a nesvěřil bych to (kromě těžkých a špinavých oprav) žádnému učedníkovi v servisu, i když Vám slečna v recepci uvaří kafíčko. :D
Hodně zdaru.
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Peny a rozne izolacne pasky su v kazdom aute.Su to tzv docasne riesenia, alebo DQI-ako sa hovori u nas v Peugeote. Problem je ten, ze mne to puka kdesi pod palubovkou a tam sa nedostanem bez toho, aby mi ju dali von.

Inak priklanam sa k prispevku vyssie. Jeden chlapik raz prisiel so svojou C3 co servisu, ze mu palubovka vydava pazvuky. Tak mu to rozobrali. Ked si pre auto prisiel, servisaci mu dali do ruky igelitku vselijakych pien a pasok, ktore poodlepovali pri rozoberani palubky. Servisaci akosi netusili, na co tam tie peny su. No a po tejto navsteve mu zacal len ten pravy koncert v aute...
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Drnčanie s predu som vyriešil na mojom Yariskovi jednoducho,sú tam po stranách dva gumové dorazy ktoré utlmia kapotu pri zabuchnutí.Majú vyrezaný závit a pootočil som ich smerom hore a kapota v zavretej polohe sa utesnila a prestala drnčať.Nehovorím že to je univerzálna oprava ale drnčanie sa prenášalo až do interieru a dlho som nevedel odkial.Vyriešil som to potom za pár sekúnd.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

A keby si hodil foto??-čo si vlastne a ako pootočil? -nieže pootočím s niečím uplne mimo hry :oops: :oops:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Neviem prečo ale foto mi nejde vložiť na forum.Je to ale jednoduché tie gumky sú vedla svetiel a podopierajú rohy kapoty.Treba ich mierne pootočiť smerom dohora aby bola kapota silnejšie pritlačená a nemohla na zámku drnčať.
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Pazvuky v mojom prípade pochádzajú celkom určite od plastových dielov vo vnútri kabíny. Za pomoci kolegov sa nám podarilo lokalizovať zdroj hluku - ide o miesto spojenia svetlo-šedého obloženia A-stĺpika a palubnej dosky na strane spolujazdca. Pazvuk vychádza kdesi spod palubovky.

Našťastie sa k tomuto miestu dá dostať. Využil som skúsenosti z kauzy chýbajúceho filtra - ak sa vyberie spodná odkladacia skrinka na strane spolujazdca, vznikne tam pomerne veľký otvor a dá sa dostať zospodu až k rohu palubnej dosky. Prístup je komplikovaný a namáhavý, ale aspoň že sa tam dá dostať a nemusí sa rozoberať palubovka.

Momentálne skúšam pchať vymedzovacie peny všade, kde sa v danej oblasti dá. Problém je, že sa tam nedá pozrieť, treba sa orientovať po hmate. Zatiaľ som hluk neodstránil, pracujem na tom celý víkend. Chce to vopchať penu na to správne miesto. Uvidím zajtra.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Milan SE píše:Neviem prečo ale foto mi nejde vložiť na forum.Je to ale jednoduché tie gumky sú vedla svetiel a podopierajú rohy kapoty.Treba ich mierne pootočiť smerom dohora aby bola kapota silnejšie pritlačená a nemohla na zámku drnčať.
Aha-tak sa na to potom pozriem :wink:

Inak -čo sa týka tých fotiek do budúcna - je s tým problém,pretože "Ukažto.com" je v prd... a ako ich sem vložiť ?- skus to tu prečítať - nemal by byť problém-vyskúšaj môj "návod"
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... ght=#86304
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

borland píše:...Cela palubovka v oblasti celneho skla vydavala pazvuky, praskance, skripance... Ked bude okolo -5, na co sa mam tesit? Po zahriati auta sa problem trochu ustali. Urcite to vsak budem riesit v servise. Mate podobne skusenosti? ....
aj ja mam podobne pazvuky ked je chladnejsie.
ale nelutujem ze nemam Fobiu. :D
ako pise Josuk,take veci asi bude lepsie riesit samostatne,svojpomocne.
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Hlava
Člen Týmu

Příspěvek od Hlava »

Rád bych se zeptal na váš názor, radu. Brzy jdu na 2. garančku, mám pár drobností, které bych chtěl v servisu řešit a jednou z nich jsou právě "pazvuky". Když jedu po pěkné silnici je vše ok, ale hodně toho najezdím ve městě a na kočičích hlavách se pravidelně rozeznívá koncert - palubovka, pohyblivá uchycení bezpečnostních pásů, ve dveřích také něco povrzává, ... Má cenu řešit to v servisu, nebo mám spíše volit stejné řešení jako do teď - vohulit volume audio soustavy :D ?
Yaris NG 1.3, Terra Cool+nejake blbosti navic
Odpovědět

Zpět na „Yaris“