stelovani svetel
-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
stelovani svetel
prosim o radu kde se stelujou predni svetla na corole e9 svitej mi hodne nahoru dik za nejakou odpoved
ex:corolla e9 1,6 16v
akt:corolla e9 1,6 GTI
akt:corolla e9 1,6 GTI
- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: stelovani svetel
Buď vlevo dole pod volantem nebo na středovém panelu u madla ručky.plamen píše:prosim o radu kde se stelujou predni svetla na corole e9 svitej mi hodne nahoru dik za nejakou odpoved
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
V tom případě se seřizujou šroubkama 

Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Re: stelovani svetel
plamen píše:prosim o radu kde se stelujou predni svetla na corole e9 svitej mi hodne nahoru dik za nejakou odpoved
Jestli funguje štelování světel z kabiny a furt svítí moc nahoru,tak nechat seřídit světla v servusu.
Každopádně bych řekl,že máš unavený zadní pružiny a nebo jsi mněnil přední a zední ne.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Díval ses proč ti to nastavování od sedadel nefunguje? Máš ty světla vůbec teda el. nastavitelný (tzn. zapojený konektory) nebo tam máš jenom blbej kontakt někde cestou/pojistka?
Sám mám s jedním světlem problém. Minulej týden sem dělal nástřik podvozku, měl sem při něm světla a vlastně i blatníky s nárazníkem dole. Když sem to kompletoval, tak sem si všiml, že mám ten konektor od toho nastavování u řidiče pěkně zoxidovanej a tak se mi plynule sklápí jenom spolujezdcovo světlo a řidičovo jenom asi na 3 polohy z 5.
Sám mám s jedním světlem problém. Minulej týden sem dělal nástřik podvozku, měl sem při něm světla a vlastně i blatníky s nárazníkem dole. Když sem to kompletoval, tak sem si všiml, že mám ten konektor od toho nastavování u řidiče pěkně zoxidovanej a tak se mi plynule sklápí jenom spolujezdcovo světlo a řidičovo jenom asi na 3 polohy z 5.
Holomek!
- FRANCOTIRADOR
- Člen Týmu
K tomuto tj. nastavení světlometů u E9 od řidiče / problémy s TK jsem objevil asi 3 založená témata - tak jsem si namátkou vybral tohle.
Z Vašich příspěvků jsem se dozvěděl že některé vyráběné E9 nemají přesněji nikdy neměly "horizontální polohování" ani u řidiče ani na světlometech. Pokud polohování mají (ovládací kolečko na středovém panelu vpravo od rukojeti ruční brzdy), tak buď blbne nebo jako mě nefunguje vůbec. Předpoklad pro zprovoznění polohování od řidiče je el. motorek uvnitř světlometu, který vyklápí parabolu. Toto není můj příklad - po ohledání světlometů (pro jistotu obou neb jeden je Toyota, druhý Depo) zubařským zrcátkem, jediné co hýbe parabolou jsou stavěcí šrouby pro základní nastavení geometrie světel viz. http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pi ... ic_id=2843 . Šrouby 1 i 2 byly natolik zatuhlé, že se mi nepodařilo zjistit kterým se parabola natáčí do stran a kterým výškově. Popravdě se mi je ani moc nechtělo rozštelovat neb nevlastním manuál a netuším pod jakým úhlem mají být světlomety sklopeny. Nemáte někdo obrázek (s kótami) jak má vypadat obrazec promítnutý na stěnu?
Taktéž, by mě zajímaly Vaše zkušenosti s TK. Jestliže je pravdou, že některé typy E9tek žádné polohování (redukci hmotnosti zavazadlového prostoru) neměly (a byly tak homologovány), pak by se teoreticky
dalo problémům s TK vyhnout demontáží polohovacího kolečka a zaslepením středového tunelu.
Z Vašich příspěvků jsem se dozvěděl že některé vyráběné E9 nemají přesněji nikdy neměly "horizontální polohování" ani u řidiče ani na světlometech. Pokud polohování mají (ovládací kolečko na středovém panelu vpravo od rukojeti ruční brzdy), tak buď blbne nebo jako mě nefunguje vůbec. Předpoklad pro zprovoznění polohování od řidiče je el. motorek uvnitř světlometu, který vyklápí parabolu. Toto není můj příklad - po ohledání světlometů (pro jistotu obou neb jeden je Toyota, druhý Depo) zubařským zrcátkem, jediné co hýbe parabolou jsou stavěcí šrouby pro základní nastavení geometrie světel viz. http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pi ... ic_id=2843 . Šrouby 1 i 2 byly natolik zatuhlé, že se mi nepodařilo zjistit kterým se parabola natáčí do stran a kterým výškově. Popravdě se mi je ani moc nechtělo rozštelovat neb nevlastním manuál a netuším pod jakým úhlem mají být světlomety sklopeny. Nemáte někdo obrázek (s kótami) jak má vypadat obrazec promítnutý na stěnu?
Taktéž, by mě zajímaly Vaše zkušenosti s TK. Jestliže je pravdou, že některé typy E9tek žádné polohování (redukci hmotnosti zavazadlového prostoru) neměly (a byly tak homologovány), pak by se teoreticky

- TOYOTA Corolla E9 1.3 XLi Liftback EE90 r.v. 92
- YAMAHA XT600e 4PTA r.v. 02
- OPEL Astra F 1.4i Hatchback C14NZ r.v. 92