Změna podsvícení budíků

vše ohledně modelové řady Celica
czmk5
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od czmk5 »

Tak já už jsem si je také objednal, i s těmi barvičkami na ručičky a ještě s tím měničem či co (to co bylo v příslušenství). Polsky neumím tak jsem zvědav jestli mi to dojde. Jinak jak jste teda vyřešili ty ostatní kontrolky?
Toyota Celica 2.0 GT, T20, 1994
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

czmk5 píše:Tak já už jsem si je také objednal, i s těmi barvičkami na ručičky a ještě s tím měničem či co (to co bylo v příslušenství). Polsky neumím tak jsem zvědav jestli mi to dojde. Jinak jak jste teda vyřešili ty ostatní kontrolky?
Tos udelal zbytecnost, protoze ty mas rucicky podsvicene zarovkama zvlast. A kazda kontrolka ma zvlast zarovku, takze to neres :wink:
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
petiss2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petiss2.0Gti »

ja_ma píše:
czmk5 píše:Tak já už jsem si je také objednal, i s těmi barvičkami na ručičky a ještě s tím měničem či co (to co bylo v příslušenství). Polsky neumím tak jsem zvědav jestli mi to dojde. Jinak jak jste teda vyřešili ty ostatní kontrolky?
Tos udelal zbytecnost, protoze ty mas rucicky podsvicene zarovkama zvlast. A kazda kontrolka ma zvlast zarovku, takze to neres :wink:
Ta barva je stejně červená jak jejich na budících, takže ti pak líp ladí ručičky k budíkům + je UV, takže když tam šikovně nacpeš UV neonek, tak to pak ve tmě krásně svítí (viz fotky od Celeraka). A indiglo se nijak nepodsvěcuje, takže nevím proč řešit žárovky, ty tam budou v podstatě zbytečný :)
ONDY
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ONDY »

ty budiky vypadaj dobre kdyby si to by taky chtel nekdo objednat tak mi dejte vedet ja bych si to vzal taky na 6 gen T20 diky
Naposledy upravil(a) ONDY dne úte 29.07.2008, 21:32, celkem upraveno 1 x.
ONDY
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ONDY »

:lol: :lol:
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

petiss2.0Gti píše:
ja_ma píše:
Ta barva je stejně červená jak jejich na budících, takže ti pak líp ladí ručičky k budíkům + je UV, takže když tam šikovně nacpeš UV neonek, tak to pak ve tmě krásně svítí (viz fotky od Celeraka). A indiglo se nijak nepodsvěcuje, takže nevím proč řešit žárovky, ty tam budou v podstatě zbytečný :)

Ale 6g to ma resene trochu jinak vis.. A ja nevim, me to co ma celer prijde uz jako moc velky cirkus... ale jinak hezke :wink:
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
czmk5
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od czmk5 »

Jen by mě ještě zajímalo jestli u toho půjde nastavovat intenzita svícení tak jak u starých budíků.
petiss2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petiss2.0Gti »

czmk5 píše:Jen by mě ještě zajímalo jestli u toho půjde nastavovat intenzita svícení tak jak u starých budíků.
Kysi říkal že mu to trochu jde, má 6g. Mě u 5.g to nefachčí, nevím estli to zkusit zapojit jinak, no možná. Ale nějak mě to netrápí :)

Jama: ahaaaaa, tak to pak jo ;)
Celerak2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Celerak2.0Gti »

ja_ma píše: Ale 6g to ma resene trochu jinak vis.. A ja nevim, me to co ma celer prijde uz jako moc velky cirkus... ale jinak hezke :wink:
nj, celer má cirkus.. :D:D ale vstupný pro ja_mu je zdarma :D :twisted: ve skutečnosti, a hlavně ve tmě, to vypadá jinak než fotka, a ty barvy k sobě pěkně ladí, ale když se to někomu nelíbí, tak co už.. hlavní je, že se to líbí mě, no ne? :D

btw, to podsviceni - kysi to zkouší taky nějak pořešit, bo origo nestačí.. :D
"Její největší problém je v tom, že se u nás nikdy oficiálně nedostala do prodeje. Byla to velká chyba…"
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
pegasss
Člen Týmu

Příspěvek od pegasss »

UZ JSTE TO NEKDO OBEDNAVAL TY POLSKY BUDIKY? DOJDOU V POHODE DO CR?
Obrázek
czmk5
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od czmk5 »

pegasss píše:UZ JSTE TO NEKDO OBEDNAVAL TY POLSKY BUDIKY? DOJDOU V POHODE DO CR?
Já jsem je objednával, ale ještě mi nedošli. už je to asi tak měsíc
Kotass
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kotass »

Mňo .. jelikož byla nuda (téměř) v Brně, tak jsem do toho trošku říznul .. výsledek za to asi nestojí, ale já se nevzdám a zkusím to ještě doladit .. :-)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Obrázek
Kotass
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kotass »

Tohle je mustr, tak nějak bych chtěl aby to vypadalo, s tím rusákem co je majitelem jsem v kontaktu a tvrdí, že vyměnil jenom žárovky za diody .. nicméně to by nejspíš neměl podsvícený modře ručičky a bíle písmena ..

Obrázek
Obrázek
ONDY
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ONDY »

ahoj ty budiky sou pekny a jak si to vyresil s tim posvicenim co si tam dal za diody.diky moc a tesim se na odpoved mej se cau
Kotass
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kotass »

Čaf, no hlavní budíky jsem jednoduše vyměnil - žárovky vytáhneš z patice a vyměníš za diodu s odporem na 12V, jenom musíš zkusit aby byla správně polarita pže u diody v jedné poloze svítí a v druhý ne.
U panelu na topení to bylo složitější, tam už se muselo pájet protože dioda s integrovaným odporem se tam nevešla, takže se tam napájely 3 ks bílých 5mm diod s odporem na bílý podsvícení a ještě jsem vyměnil i kontrolku signalizující aktivovaný přepínač na červený (to na fotkách není vidět).

Pořád je to světlo ale velmi mdlé a jde vidět pouze za uplné tmy, jinak ne. A taky je vidět, že je nerovnoměrně rozprostřené a některé části svítí víc a některé méně.

Tady jsem dostal návod na to, jak docílit lepšího výsledku, ale to už je složitější modifikace do který se může pustit jenom zkušenej elektrikář .. což já nejsem. :-)))

http://www.celica-club.ru/board/index.p ... opic=13031
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“