Zadřený motor??

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Enginedriver
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Enginedriver »

Aaaaha tak to sorry za blbé vyjádření, samozřejmě tam půjde tentýž motor 1ZZFE :D
Toyota Celica 1.8 VVT-i 2002
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

avenger píše:pokud vím číslo kastle a motoru má být identické
víš špatne :) viz výše :) neznám auto u kterého by číslo kastle bylo shodné s číslem motoru :) ( ani v origo stavu ) - jedná se o dva samostatné identifikátory. Jak už tu bylo zmíneno číslo motoru se již neeviduje ( ale nutno to "papírově" ošetřit, duležitý je již jen kod ( typ ) motoru.
RasťoSK
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RasťoSK »

Chlapi - vôbec by nemal problém - ja by som tam kľudne flákol 2ZZ-GE (keby boli bežne k dostaniu - že ano :roll: ) a capol by som tam z 1ZZ-FE plastový kryt z hlavy s veeeľkým nápisom VVT-i... :lol: Nakoľko sa na emiskách merajú motory v pomerne nízkych otáčkach (emisie sú pri cca 2500 ot/min rovnaké ako u 1ZZ - robil emisku spolu s chalanom s TS Celicou a emiskár sám len nechápavo krútil hlavou), nikdy nikto - a by som povedal ani zarytý toyoťák nezistí, že tam je 2ZZ-GE - teda pokiaľ by to majiteľ nevytočil do otáčok, kde 1ZZ-FE akosi končí a zapína sa "lift"... :lol:
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Naprosto s tebou souhlasím. Málokdy se na technické najde člověk co zná jiná auta než koncern VW. Já mám papírově motor 2T 1.6 a ve skutečnosti tam byl 22R 2.4. :D Motory jsou úplně jiné ale on jen viděl na čele motorů přendany štítek a to mu stačilo k tomu že typ souhlasí. :D buďme rádi za takové stk. :D :D
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Enginedriver
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Spíš by mě zajímalo co mi na STK řeknou na ty xenony. Četl jsem, že jejich použití je podmíněno automatický regulace sklonu světel a jejich ostřikovači....
Enginedriver
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Tak motor je venku a nic dalšího poškozené není.

Prý klika je KO a ojnice šla ven a prolítla blokem.

Příčina bude zřejmá až po rozebrání samotného motoru.
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Příčina je ovalita válců a kompletní spotřebování oleje. Motor se přestal mazat a začal klepat (dokud tam ještě olej nějakej byl). Potom ti poradili, ať s tím jezdíš dál. To jsi hloupě udělal, takže se to zhoršovalo až do okamžiku, kdy se to zakouslo a došlo k rozlomení ojnice. Ta následně prorazila blok a dokončila dílo zkázy (ačkoliv ten blok byl v podstatě po smrti už v momentě když to začalo klepat). Doporučoval bych ještě když už to mají rozebraný, aby ti zkontrolovali uložení vačkových hřídelí, protože pokud to nemazalo, může být přidřená i ta. Klikovka je samozřejmě taky zničená, vybrousily se do ní rýhy a patrně se i zkřivila. Potřebuješ polomotor.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Enginedriver
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Jojo, s polomotorem počítám.... na jednu stranu jsem rád. Bude klid a to je k nezaplacení :)

Technik mi dneska tvrdil, že pokud by se skutečně prokázala ta výrobní vada, udělaj vše pro uplatnění reklamace abych případně měl menší náklady...ale osobně bych to viděl spíš na sladký řečičky, protože u 6 let starýho auta bez servisly těžko kdo co uzná :!:

Nu což, už jsem se s tím nějak vyrovnal, akorát mě štve že to v tom servisu nabírá dost zpoždění :(

Jo a příčině, ještě by to prý mohl být prasklý pístní kroužek, prý i to tam měli, byť u RAVky a s jiným motorem...
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Mohl by, ale nebude.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Enginedriver
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Já teda nejsem žádnej expert, ale zase se mi nezdá, že po dobu 3-4 měsíců ten motor z hlediska spotřeby oleje byl OK a nikdy neubylo....

a pak najednou po tý výměně zmizelo 2,5 litru (najednou = ani ne 1000 km). A to tam bylo pod horní ryskou. A vana proražená nebyla, shodou okolností ten den jsem dostal nějakou ránu na podvozek asi, pak mě napadlo že by to mohla být příčina, ale v noci mu to stálo před domem a žádná louže se po dolití nekonala.
Naposledy upravil(a) Enginedriver dne úte 26.08.2008, 16:18, celkem upraveno 1 x.
Amadeus
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

No počkat takže ty víš nebo jsi věděl že máš přidřený motor a oni ti řekli že máš jezdit dál????No tak to bych asi s nima jednal trochu jinak ne.A ještě pokud jse poznat že máš přidžený motor,taky už se v tom mohlo hrabat a nemusela kleknout klika a blok atd??By se mohl udělat přebrus kliky a válců a výměna pístů atd a byl by klid ne.
Můj hlavní dotaz je prostě v tom co je vlastně špatné.Válce nebo písty???Pokud písty tak nedají se koupit nové které jsou ok a vyměnit a tím zamezit zadření motoru a nebo jsou špatné válce a tam je možnost udělat přebroušení válců a nechat udělat nové písty na daný rozměr????
Není to náhodou možnost jak předejít zadření???
Obrázek
sfyklg
Řidič

Příspěvek od sfyklg »

Jak píše Beaver - zadřené to bylo proto, že to nemělo olej. Olej to nemělo proto, že motor měl výrobní vadu. A pokud máme klepající = prakticky zadřenej motor s výrobní vadou spůsobující chlastání oleje je jedno jestli se s tím jezdí nebo ne, protože je to stejně na novej polomotor. Pochybuji, že by to zachránil přebrus kliky, výbrus válců (pokud by vůbec bylo kam brousit) a nové písty, kroužky a šály. Takže od fáze, kdy to zaklepalo už bylo vymalováno.
Naposledy upravil(a) sfyklg dne úte 26.08.2008, 16:24, celkem upraveno 1 x.
Enginedriver
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Amadeus píše:No počkat takže ty víš nebo jsi věděl že máš přidřený motor a oni ti řekli že máš jezdit dál????No tak to bych asi s nima jednal trochu jinak ne.A ještě pokud jse poznat že máš přidžený motor,taky už se v tom mohlo hrabat a nemusela kleknout klika a blok atd??By se mohl udělat přebrus kliky a válců a výměna pístů atd a byl by klid ne.
Můj hlavní dotaz je prostě v tom co je vlastně špatné.Válce nebo písty???Pokud písty tak nedají se koupit nové které jsou ok a vyměnit a tím zamezit zadření motoru a nebo jsou špatné válce a tam je možnost udělat přebroušení válců a nechat udělat nové písty na daný rozměr????
Není to náhodou možnost jak předejít zadření???
Mně nejdřív nepřišlo že je zadřený, choval se úplně OK, až na to klepání. Ani to ale nebyly nijak drastický zvuky.... řekli mi že možná je to jen přidřený vvti člen a že mám hlídat olej a do 100 km by se to mělo spravit, pokud to bylo jen to.... v opačným případě by se stejnak motor měnil.... tak jsem si to druhý den namířil do servisu (z kolovrat do motola - skoro přes celou prahu), ke konci cesty se to začlo dost brutálně s*át a 300 metrů před cílem to kleklo totálně...

Jako zda by stačil ten přebrus jak píšeš je otázka, ale já bych do toho asi nešel.... ta výrobní vada se týkala válců, nevim na kolik by jejich přebroušní a výroba nových pístů přišla, ale nemyslim že bych v konečným důsledku získal nějak výrazně nižší cenu... a záruka opět žádná a nevim jak moc technologicky náročný by to bylo udělat.

Prostě ten nový polomotor není levný, ale není zas nějak extrémně astronomicky drahý a budu mít záruku že výrobní vadu už mít nebude... A tenhle klid a nebát se při každým vytočení "že se něco zas po*ere" má taky svojí cenu...

Takže v konečným důsledku jsem taky trochu rád, na novej motor se těšim a vzhledem k tomu že si chci auto nechat ještě asi 3 - 4 roky, myslím, že to nejsou vyhozený peníze...
Enginedriver
Řidič
Kontaktovat uživatele:

sfyklg píše:Jak píše Beaver - zadřené to bylo proto, že to nemělo olej. Olej to nemělo proto, že motor měl výrobní vadu. A pokud máme klepající = prakticky zadřenej motor s výrobní vadou spůsobující chlastání oleje je jedno jestli se s tím jezdí nebo ne, protože je to stejně na novej polomotor. Pochybuji, že by to zachránil přebrus kliky, výbrus válců (pokud by vůbec bylo kam brousit) a nové písty, kroužky a šály. Takže od fáze, kdy to zaklepalo už bylo vymalováno.
Asi tak....jen mě mrzí že se to nedalo nějak predikovat....ta blbě udělaná kontrolka oleje a tak, vlastně první věc co mě upozornila, že něco není ok, bylo až to klepání...
Amadeus
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

No nevím jaké máte firmy u vás v okolí prahy ale my tady máme super firmu,která ti udělá přebrus válců a vyrobí ti nové písty a myslím že by to mohlo vyjít do cca 8-10 000 kč podle informací co už se dělalo.Ale je to jen otázka,zdali by to vyřešilo tuto závadu.A ještě dotaz,jak poznám jestli mám orig. blok nebo už měněný???Asi nijak co když nemám servisní knížku.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“