dvojka sama zrychluje?
dvojka sama zrychluje?
mam problem, novy ave, d4d 2,2, dam prvy stupen, hned druhy, na druhom dam dolu nohu z plynu aby som vysiel z parkoviska, zrazu auto vypali ako keby som pridal plyn, za chvilu sa ukludni /stale nemam nohu na plyne/ a na 1000otacok plynule ide cca 30km/hod. Je to normalne?, robi to aj u inych?, inak je to dost neprijemne, ak nechcem zrychlit a vystreli to celkom prudko, skoro som oskrel suseda:-((. teraz si uz davam bacha, noha na brzde.
Re: dvojka sama zrychluje?
Dělá mi to taky (avensis 2.0, benzin), je to imho tím, že Avensis udržuje určitou dobu (do zahřátí motoru) vyšší než minimální otáčky. Pak to dopadá tak, že dvojka "zrychluje". Mám naprosto stejnou zkušenost, když vyjíždím z parkoviště, mám hned prudkou pravou zatáčku a to je vzrůšoBaro píše:mam problem, novy ave, d4d 2,2, dam prvy stupen, hned druhy, na druhom dam dolu nohu z plynu aby som vysiel z parkoviska, zrazu auto vypali ako keby som pridal plyn, za chvilu sa ukludni /stale nemam nohu na plyne/ a na 1000otacok plynule ide cca 30km/hod. Je to normalne?, robi to aj u inych?, inak je to dost neprijemne, ak nechcem zrychlit a vystreli to celkom prudko, skoro som oskrel suseda:-((. teraz si uz davam bacha, noha na brzde.

Toyota Avensis 2.0, r.v. 2001, 110 kW
- ArnieGT
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tenhle samý problém jsem měl u moji nové Cariny, je to problem v lanku plynu, buď jak umývali motorový prostor tak se tam asi někde dostala voda a pak to lanko v tom bovdenu drhne a nechce se vracet, já to promazal WD a pohoda, ale už to pomalu zase začíná dělat, takže koupím nové lanko na plyn s bovdemem a bude po prdeli,...
Taky jsem nad tím dlouho kolaboroval,....

Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
Mně to teda dělá jen u studenýho motoru, jinak ne, tak nevím..ArnieGT píše:Tenhle samý problém jsem měl u moji nové Cariny, je to problem v lanku plynu, buď jak umývali motorový prostor tak se tam asi někde dostala voda a pak to lanko v tom bovdenu drhne a nechce se vracet, já to promazal WD a pohoda, ale už to pomalu zase začíná dělat, takže koupím nové lanko na plyn s bovdemem a bude po prdeli,...![]()

- ArnieGT
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Hmm byl jsi rychlejší v odpovědi,..no je možné že u Avensisu to bude něco jak říkáš,....dawidos píše:Mně to teda dělá jen u studenýho motoru, jinak ne, tak nevím..ArnieGT píše:Tenhle samý problém jsem měl u moji nové Cariny, je to problem v lanku plynu, buď jak umývali motorový prostor tak se tam asi někde dostala voda a pak to lanko v tom bovdenu drhne a nechce se vracet, já to promazal WD a pohoda, ale už to pomalu zase začíná dělat, takže koupím nové lanko na plyn s bovdemem a bude po prdeli,...![]()

No to víš, večer, v televizi houby, tak sedím na netu a rozumujuArnieGT píše:Hmm byl jsi rychlejší v odpovědi,..no je možné že u Avensisu to bude něco jak říkáš,....dawidos píše:Mně to teda dělá jen u studenýho motoru, jinak ne, tak nevím..ArnieGT píše:Tenhle samý problém jsem měl u moji nové Cariny, je to problem v lanku plynu, buď jak umývali motorový prostor tak se tam asi někde dostala voda a pak to lanko v tom bovdenu drhne a nechce se vracet, já to promazal WD a pohoda, ale už to pomalu zase začíná dělat, takže koupím nové lanko na plyn s bovdemem a bude po prdeli,...![]()
Taky jsem nad tím dlouho kolaboroval,....i když se mi zdá šílenost aby auto samo bralo do plynu aniž by jsi se ho dotknul,...

Jiz Ave model 99 nemel lanko, ale elektro plynovy pedal. Tedy potenciometr pod pedalem a draty do ridici jednotky. Studeny motor vyrovnava otacky. Muj vuz treba dela to, ze jedu dejme tomu na 1000 otacek na jednotku, dvojku, prijedu do krizovatky, zastavuju - porad 1000 otacek, a jakmile stojim uplne, vymacnuta spojka nebo neutral - to je jedno, auto zvysi otacky na 1200. Je to o zvyku.
Avensis combi wagon, 2.0 TD, 2C-TE, 1999, stříbrná metla - král je mrtev
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
Já jsem s toho byl trochu překvapený u Starleta. Taky jel za studena na dvojku jako splašený. Tam ale není otáčkoměr, tak nevím kolik si za studena přidá otáček. Asi jsem si na to zvyknul, protože u Avika už mi to ani nepřijde. Ono Avik se taky dříve uklidní a stáhne otáčky. U Starleta to trvalo kilák, možná i déle, než sklidnil hormon.
Toyota Avensis 2.0 D-4D kombi
Toyota Starlet 1.5D
Toyota Starlet 1.5D
- ArnieGT
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Protože 1 je aby se auto pohlo a ne na jízduZabijak píše:Proč nejedte na první rychlost do doby než vyjedete z parkoviště ?

to zrychlovani znam, mel jsem Carinu II motor 3S-FE, za studena si proste sam pridal, poprve me to sice prekvapilo ale pak uz jsem si na to zvyk. Delal to kdyz jsem ho koupil, i kdyz jsem ho prodaval (najeto 200000)
pri pomale jizde tam necpat hned dvojku, studenymu motoru otacky do 3500 nevadi, (podle manualu k mymu Matrixu za studena nemam prekracovat 7000ot. )
nebo kdyz uz tam dvojku mam tak to bud zkorigovat brzdou nebo vyslapnutim spojky
pri pomale jizde tam necpat hned dvojku, studenymu motoru otacky do 3500 nevadi, (podle manualu k mymu Matrixu za studena nemam prekracovat 7000ot. )
nebo kdyz uz tam dvojku mam tak to bud zkorigovat brzdou nebo vyslapnutim spojky
Berta
Toyota Corolla Matrix XRS (2ZZ-GE)
Toyota Auris MC15 5HB 1.6 Valvematic. Active Trend+
Toyota Corolla Matrix XRS (2ZZ-GE)
Toyota Auris MC15 5HB 1.6 Valvematic. Active Trend+
Re: dvojka sama zrychluje?
Mne to robi tiez na Corolle, tiez len za studena. No take razantne to nie je, ale da sa to citit, no 75 koni nie je 150 zejo... + kroutak je trosku iny...Baro píše:mam problem, novy ave, d4d 2,2, dam prvy stupen, hned druhy, na druhom dam dolu nohu z plynu aby som vysiel z parkoviska, zrazu auto vypali ako keby som pridal plyn, za chvilu sa ukludni /stale nemam nohu na plyne/ a na 1000otacok plynule ide cca 30km/hod. Je to normalne?, robi to aj u inych?, inak je to dost neprijemne, ak nechcem zrychlit a vystreli to celkom prudko, skoro som oskrel suseda:-((. teraz si uz davam bacha, noha na brzde.

Toyota Auris TS Hybrid 2016