Zadřený motor??
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Svym zpusobem jezdit muzes, vic posrat se to uz neda Tedy vyjma pripadu, ze se to kousne uplne a zlomi se ojnice, co by znicilo blok, ale ten budes stejne menit. Pochopitelne jezdit s tim silne NEDOPORUCUJU, maximalne tak kousek do servisu a nechat to tam s vedomim, ze budes menit polomotor. Me kdyz Supra zaklepala, tak jsem s tim taky 5 kilaku domu jeste odjel a po ceste ujel Golfu co se snazil zavodit.Enginedriver píše:A můžu s tím opatrně jezdit (jen do servisu) když budu pořád hlídat olej, když to jen klepe, nebo se to dodělá úplně?
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
- Enginedriver
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
No mně je divnejch pár věcí - proč nesvítilo vůbec mazání, jestli je to fakt zadřené když ten motor se jinak chová zcela OK co se týče ochoty jít do otáček, zvuku (krom toho cvakání), pravidelnosti běhu apod., a kam zmizel ten olej, když jsem to celý 2 měs po koupi pravidelně kontroloval a nikdy nezmizelo ani deci
Toyota Celica 1.8 VVT-i 2002
- Tequilla
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem měl dřív za to, že kontrolka mazání začne svítit, když je málo oleje. Ale chyba lávky, tady na fóru jsem se dozvěděl, že kontrolka svítí jen vlastně při poruše olejové pumpy...A kam se ten olej najednou ztratil, na to jsem doteď také nepřišel (nejspíš zůstal v CATu a spálil ho, protože z výfuku kouř nešel)
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
krutý
fakt koukám, že se zadřený 7 jaxi nějak podivně množej... a je to fakt divný a podezřelý, jak píše RosťoSK. jak může skoro nový auto -nový beru cca do 8 let starý mít takovjhle brutální problem? že pak všichni majitele 7g jsou jak magoři a musej furt kontrolovat olej? co je to za průser v elektrice, když vvti najednou jaksi z podivnýho důvodu nemá kontrolku na olej??? a rovnou 2 jako 3SGE??? oranžová se mi hlásí 7 let když chce celda dolejt litr 10w40 a to můžu v klidu jezdit tak ještě tejden. nikdy olej necheckuju, spolehám na 18 let starou dokonalou konstrukci 3SGE. navíc si 3SGE nestěžoval ani s olejem z lidlu 15W40... what a joke is vvti???
doufám že 8g celica bude teda vychytanější- tahle moucha 7g totiž neni moucha, ale infected masařka.
doufám že 8g celica bude teda vychytanější- tahle moucha 7g totiž neni moucha, ale infected masařka.
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
- czmk5
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
6 generace má oranžovou kontrolku na olej? Mě se akorát občas rozsvítila červená kontrolka oleje a to jsem hnedka vYpnul motor, mno a pak jsem zjistil že jsem neměl správně dotaženej olejovej filtr, díky tomu jsem přišel během 14 dnů o 3-4 litry oleje , tak pak radši všechno kontroluju
Toyota Celica 2.0 GT, T20, 1994
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Musim si v teto souvislosti postezovat na vsechny "tunery" co chteli pridavne pristroje kdyz jsem jeste provozoval tuning eshop. Pokazdy kdyz jsem nabizel jako vhodnou kombinaci pristroju na sloupek teplomer a tlakomer oleje, byl jsem odbyt, ze to nepotrebujou, ze lepsi je otackomer do 11ti tisic s indikaci razeni. Jak vidno, nejsou to zbytecny meraky.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
Lexus IS200
Lexus RX400h
- Enginedriver
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
controll
czmk5> nevim, jestli 6g ale 5g rozhodně... když jedeš třeba z pořádnýho kopce, nebo do krpálu, hladina oleje se změní, klesne... orange blikne jakmile zjistí, že se hladina oleje dostala pod optimum... pak zhasne, dále třeba bliká víc, a nakonec třeba svítí dlouho... a když svítí dlouho tak radši fofrem pro litřík mobil1. No v servisu mi to vždycky pak kontrolujou a vždycky slyšim to samý " no ještě tam olej je, dobrý, ale chce to něco dolejt
no a když budeš ignorovat tu oranžovou, tak se ti pak rozsvítí červená a to už musí bejt pilot ale opravdu idiot. v tomhle případě by to chtělo, aby se motor okamžitě zastavil... protože co si budem povídat, ignoranti se najdou vždycky a všude Myslim že 6g by to měla mít stejný... 2 olejničky orange s hladinou a rudá bez hladiny-suchá . je fakt bomba, že ta orange upozorňuje o dost napřed... člověk může bejt naprosto v klidu a to nemá prostě chybu.
u 8g bych si komunikaci auta s řidičem představoval asi takhle: kdyby docházel olej, jako u 5G tak by se z repráků ozvalo: " you stupid fuck, give me some oil! or im gonna kick your ass"
no a když budeš ignorovat tu oranžovou, tak se ti pak rozsvítí červená a to už musí bejt pilot ale opravdu idiot. v tomhle případě by to chtělo, aby se motor okamžitě zastavil... protože co si budem povídat, ignoranti se najdou vždycky a všude Myslim že 6g by to měla mít stejný... 2 olejničky orange s hladinou a rudá bez hladiny-suchá . je fakt bomba, že ta orange upozorňuje o dost napřed... člověk může bejt naprosto v klidu a to nemá prostě chybu.
u 8g bych si komunikaci auta s řidičem představoval asi takhle: kdyby docházel olej, jako u 5G tak by se z repráků ozvalo: " you stupid fuck, give me some oil! or im gonna kick your ass"
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
- Enginedriver
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Tak v Toyotě poradili jezdit dál, hlídat olej a prý se uvidí, jestli to je jen VVTi člen mělo by se to srovnat po cca 100 km....
Tak jsem jezdil, dneska jsem měl namířeno přímo do servisu že bychom to poslechli a tak, cestou auto ztratilo výkon, klepání se zhoršilo a 300 metrů před tím servisem rána jako blázen (ve 40kmh na trojku), chcíplo to a už nechytlo, kouknu do motoru, zastříikáno olejem, na spodním krytu kovový střepy jak něco prorazilo blok....
Takže už je v Toyotě (AC Duba) a zítra se to rozebere, následně objedná polomotor...
Tak jsem jezdil, dneska jsem měl namířeno přímo do servisu že bychom to poslechli a tak, cestou auto ztratilo výkon, klepání se zhoršilo a 300 metrů před tím servisem rána jako blázen (ve 40kmh na trojku), chcíplo to a už nechytlo, kouknu do motoru, zastříikáno olejem, na spodním krytu kovový střepy jak něco prorazilo blok....
Takže už je v Toyotě (AC Duba) a zítra se to rozebere, následně objedná polomotor...
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
v toyotě
makaj samý odborníci... koukám, jako kdyby mi řekli tohle do očí... ať s tim jezdim, nechám si to podepsat a pak ho umlátim kladivem popř si nechám zaplatit celý auto po dohodě s právníkem.
- Enginedriver
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to asi až tak nezpochybňoval, doporučil mi to člověk kterého tady přes forum asi znáte
Asi to má svojí logiku a někdo už to tady načal, pokud byl přidřenej samotnej motor, stejně bych se swapu nevyhnul....a když jsem si to tak srovnával v hlavě, tak bych asi nešel ani do výbrusu a opravy - u noýho motoru už je záruka že tuhle vadu mít nebude.... a za ten klid to myslím stojí...
Do Duby jsem to vezl už defacto s tim že se swap udělá.
Asi to má svojí logiku a někdo už to tady načal, pokud byl přidřenej samotnej motor, stejně bych se swapu nevyhnul....a když jsem si to tak srovnával v hlavě, tak bych asi nešel ani do výbrusu a opravy - u noýho motoru už je záruka že tuhle vadu mít nebude.... a za ten klid to myslím stojí...
Do Duby jsem to vezl už defacto s tim že se swap udělá.