avenger píše:ST202 určitě není špatná ale když už máš ST tak má smysl spíše už rovnou ST205 aby si cítil tu změnu, jezdil jsem v předchozí generaci a auto jeden hezky, pohodlně a rychle převeze tam kam je třeba. Jen na ST202 bude hodně problém s aftermarket díly, na ebay nenajdeš skoro nic, alespoň ne US protože tam se dovážela pouze ST a GT4 (u 5. generace se dovážela do US verze GTS s 5S-FE kde většina dílů pasuje na evropskou verzi GT) takže pokud chceš rychlé a bezproblémové auto tak buď TS 7. generace a nebo čtyřkolku GT4 6. generace a budeš šťastný jako blecha
nemas tak uplne pravdu, dily sezenes vzdycky a na cokoli, i 6.gen byla v americe s 5S-FE , a dily z 5S-FE nepasuji na 3S-GE skoro zadne, o zadne jine dily skoro nejde - karosarske jsou stejne a podvozek vetsinou taky, s dilama problem neni , jen v neprebernem mnozstvi vybrat spravne, diky par rozdilum
rozdil muzu porovnat u 5.gen , je to nebe a dudy, mam 1,6 a bratr ted spravenou 2,0 ten rozdil je neskutecny, u 2,0 je citit ze by to chtelo trochu vic ale k tomu autu je ten motor akorat, vim ze 1,8 je silnejsi ale 2,0 je taky o trosku silnejsi a oproti turbu je zase lehci, zazil to Garfield co to je presedlat z 1,6 na 2,0 turbo, mohl by popovidat, je pravda ze 4x4 zase pekne sedi na asfaltu, ale diky "blbymu" turbu bych moc neriskoval
a supra je asi tak dvakrat nekde jinde ( taky ma 2x tolik koni )
No s tou suprou mas parvdu to uz je asi trosku auticko silnejsiho gusta! ja jsem zatim v nejsilnejsim aute jezdil Lexus SC430 nova a reku to zrychleni za skoro 6 vterim bylo neskutecny fakt bomba, akort ja mam 1.8 tak to byl hroznej rozdil!
Ja si myslim ze pokud kupovat novy auto tak proc zustavat u toho sameho jen se silnejsim motorem nema to asi moc smyl,kdyz muzu mit novy autak! Doufam ze vyberu spravne! Jo a asi si stanovim hranici ze nepujdu po autu ktery ma nad 200 to myslim v zakladu dal se uvidi
gabko24 píše:Len aby ta 7gen bola lepsia, ako je 6gen... iked je novsia, ale ten plastovy tvrdy interier stoji zaprd.. moj nazor odtoho je aj 5gen lepsia
Ale ale nerikej ze je lepsi 5 nez 7? nevim popravde jeste jsem v ni nesedel a nemel tu cest v ty novy ale moc rad bych chtel! nevis nahorou kdy jsou nejaky ty srazy rad bych dorazil aspon se dozvim vic a ono se lip povida a dozvida z oci do oci nez tady!
avenger píše:ST202 určitě není špatná ale když už máš ST tak má smysl spíše už rovnou ST205 aby si cítil tu změnu, jezdil jsem v předchozí generaci a auto jeden hezky, pohodlně a rychle převeze tam kam je třeba. Jen na ST202 bude hodně problém s aftermarket díly, na ebay nenajdeš skoro nic, alespoň ne US protože tam se dovážela pouze ST a GT4 (u 5. generace se dovážela do US verze GTS s 5S-FE kde většina dílů pasuje na evropskou verzi GT) takže pokud chceš rychlé a bezproblémové auto tak buď TS 7. generace a nebo čtyřkolku GT4 6. generace a budeš šťastný jako blecha
nemas tak uplne pravdu, dily sezenes vzdycky a na cokoli, i 6.gen byla v americe s 5S-FE , a dily z 5S-FE nepasuji na 3S-GE skoro zadne, o zadne jine dily skoro nejde - karosarske jsou stejne a podvozek vetsinou taky, s dilama problem neni , jen v neprebernem mnozstvi vybrat spravne, diky par rozdilum
rozdil muzu porovnat u 5.gen , je to nebe a dudy, mam 1,6 a bratr ted spravenou 2,0 ten rozdil je neskutecny, u 2,0 je citit ze by to chtelo trochu vic ale k tomu autu je ten motor akorat, vim ze 1,8 je silnejsi ale 2,0 je taky o trosku silnejsi a oproti turbu je zase lehci, zazil to Garfield co to je presedlat z 1,6 na 2,0 turbo, mohl by popovidat, je pravda ze 4x4 zase pekne sedi na asfaltu, ale diky "blbymu" turbu bych moc neriskoval
a supra je asi tak dvakrat nekde jinde ( taky ma 2x tolik koni )
třeba výfuková soustava, sání včetně klapky a podobné věci pasují na 3s-ge, navíc se běžně staví hybridy 5s-ge.. Spotřební díly ano ale sháněj něco do motoru 3S-GE a bude to stát hodně peněz za přijatelnou kvalitu (Anglie/Japonsko). S 5S-FE máš samozřejmě pravdu, byla i v 6. g, spletl jsem se
gabko24 píše:Len aby ta 7gen bola lepsia, ako je 6gen... iked je novsia, ale ten plastovy tvrdy interier stoji zaprd.. moj nazor odtoho je aj 5gen lepsia
Jízdní vlastnosti 7gen. jsou oproti 5. a 6. zcela někde jinde.
moze byt, este som 7gen nejazdil... len ST205 a natu 7gen moze len kukat
no podla mna to az takzcela nekde jinde nebude
avenger píše:obecně vždy silnější verze generací se museli hodně točit oproti tomu slabší verze byly spíše na obyčejné použití co se týče praktičnosti a spotřeby, ale asi máme každý jiný pojem o to co znamená "jet jako střela" 140 koní má dnes kdejaký rodiný sedan a TDi, opravdu to na dnešní poměry nic závratného, kdo si myslí že 140 koní je skvělých ať se zkusí povozit v něčem 200+
No nechci tady někomu kazit náladu ale samozžejmě bylo to myšleno k těm 140 HP.Mám zkušenosti s jiným 140 koňovým autem a celda jede jako střela.A to trvdím i potom co jsem měl možnost řídit 350 HP.
to je pravda, v serii urcite, zvlast kdyz starsim je uz treba 15 let, ale pokud by se to zrepaslo a koupily treba lepsi tlumice tak to takovej rozdil nebude, zase s 5,6 generaci projedes vsude, 7 je od vyroby celkem tvrda a podvozek ma dobrej
me neber vazne- ja mam rad stary pekny oldtimery, na novy auta nejsem ( krome Lexusu IS-F )
avenger píše:obecně vždy silnější verze generací se museli hodně točit oproti tomu slabší verze byly spíše na obyčejné použití co se týče praktičnosti a spotřeby, ale asi máme každý jiný pojem o to co znamená "jet jako střela" 140 koní má dnes kdejaký rodiný sedan a TDi, opravdu to na dnešní poměry nic závratného, kdo si myslí že 140 koní je skvělých ať se zkusí povozit v něčem 200+
No nechci tady někomu kazit náladu ale samozžejmě bylo to myšleno k těm 140 HP.Mám zkušenosti s jiným 140 koňovým autem a celda jede jako střela.A to trvdím i potom co jsem měl možnost řídit 350 HP.
problém je v tom že té střele jak říkáš napráská na běžné klikaté silnici i obyčejné CR-X nebo silnější nafťák s kroutícím momentem v patřičných otáčkách, jel jsem na obou stranách a bohužel to není jen doměnka (jen na okraj jsem na straně japonských aut, tdi nefandím)
Jinač ten lexus je krásný, pavo máš dobrý vkus na auta, dá se sehnat i s manuálem a 2JZ ze supry a to musí bejt nádhera, hodně D1 drifterů si tyto vozy vybírá
Ale kolik váží crx????To má cca 800 kg a pokud potkáš 110 kw a nebo i 92 kw tak ti to nandá to je jasné.Ale ta jízda v crx a celica 7.gen. je o něčem jiném že.No nechme toho.Já jsem spokojen a hlavně spotřeba k výkonu je super.
tak cr-x je plechovka o tom žádná (jinak má kolem 1000kg), celica je vybavený a pohodlný cruiser na cesty, jen když už 7. generaci tak určitě TS kde je požitek mnohem lepší, protože motor je lazen yamahou agresivněji, ale zase na úkor spotřeby...kdo preferuje spíš klidné projíždění bude mu vyhovovat bohatě 1ZZ ale člověk který píše že mu jeho 1.8 motor nestačí tak by měl jít určitě do silnější verze, tady by tolik rozdílu nepoznal, takhle jsem to myslel, normálnímu člověku jako jsi ty to bohatě stačí