Avensis - Zkusenosti
-
- Člen Týmu
Avensis - Zkusenosti
Zdravim Vas Panove a Damy,
Chtel bych vas pozadat jestli by jste mohli zde pisnout vase zkusenosti s vozy Toyota Avensis modely 2000-2003 motorizace 1.8VVt-i a 2.0VVt-i
Rozhoduji nad koupi tohoto vozu nejspise 2.0VVt-i v provedeni combi.
Tak budu moct rad za vsechny rady nazory a zkusenosti.
Zatim sem zjistil pouze vadu u motoru 1.8VVt-i
Predem diky
Jimmy
Chtel bych vas pozadat jestli by jste mohli zde pisnout vase zkusenosti s vozy Toyota Avensis modely 2000-2003 motorizace 1.8VVt-i a 2.0VVt-i
Rozhoduji nad koupi tohoto vozu nejspise 2.0VVt-i v provedeni combi.
Tak budu moct rad za vsechny rady nazory a zkusenosti.
Zatim sem zjistil pouze vadu u motoru 1.8VVt-i
Predem diky
Jimmy
- Tequilla
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Já ti jen z vlastní zkušenosti potvrdím, že motor 1.8 nebrat...je to s něma poměrně loterie a pokud někde avensis s 1.8 stojí v bazaru a je na prodej, tak je velká pravděpodobnost, že je to právě kvůli tomu, že začal žrát olej (před prodejem se samozřejmě olej doleje po horní rysku). Navíc Avensis v kombíku je už trochu těžší auto a ten dvoulitr mu sedí víc (paradoxně můžeš mít i nižší spotřebu, protože 2.0 nebudeš muset tolik točit)
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP 
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova

- Karel Danda
- Řidič
No hoši, řádně tady poslední dobou haníte motory 1,8 ! Ale zapomínáte na to, že ty problémy s olejem mají motory VVT-i všech kubatur, jak už tady dříve někdo psal. Přečtěte si pořádně třeba Corolla fórum, tam si lidé stěžují i na 1,4 a 1,6. Takže tím, že se vyhneš 1,8 ještě nemusíš mít vystaráno, to by bylo moc jednoduché. Já osobně třeba nemůžu říct zatím o motoru 1,8 nic špatného. Já třeba mám od výměny k výměně úbytek na měrce 2-3 mm, což je pohoda, to jsem zatím u žádného auta neměl. Chtělo by to udělat serióznější statistiky z většího počtu aut, aby šel říct nějaký soud. A co se týče té spotřeby, že s dvoulitrem bude menší než s 1,8 , to je spíš jen zbožné přání mimo realitu. Jestli bude mít někdo s dvoulitrem menší spotřebu než 6,9 l/100 km na trase Chorvatsko tam a zpět jako já letos ( při běžné jízdě s klimou, žádný ekorun ), tak se mu hluboce pokloním . Co se výkonu týče, na toto auto jsou nedostatečné jen motory 1,6 . Ty větší už s autem nemají žádný problém, mluvím s vlastní zkušenosti. Pro mě je 1,8 ideální motorizace.
Avensis combi 1,8 VVT-i r.v.2002
- Tequilla
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Úplně všechny motory s VVTi samozřejmě problémem s olejem netrpí, to by byla trošku demagogie. Není motor jako motor, problémem (ovalita válců, chlazení pístů, atd.) trpí bloky motorů rodiny ZZ vyjma 2ZZ na vývoji kterého se podílela Yamaha. Tím pádem nám zbývají motory 1ZZ, 3ZZ a 4ZZ (obsahy 1.4l, 1.6l a 1.8l).Karel Danda píše:No hoši, řádně tady poslední dobou haníte motory 1,8 ! Ale zapomínáte na to, že ty problémy s olejem mají motory VVT-i všech kubatur, ...
jimmyhendrix se ptal na obsahy 1.8l a 2.0l s VVTi u avensise r.v. 2000-2003. Z toho jednoznačně vyplývá, že je ve hře motor 1ZZ-FE (1.8l) a 1AZ-FE (2.0l). No a pokud si nechce vybrat černého petra, tak motor 2.0 je jasná volba. Neříkám, že 1ZZ-FE je špatný natolik, že ho problém s úbytkem oleje 100% potká, ale na co zbytečně riskovat a pak dávat za výměnu bloku 60 tisíc?
Naposledy upravil(a) Tequilla dne čtv 14.08.2008, 21:32, celkem upraveno 1 x.
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP 

I přesto, že bere olej, je to dobrá volba
Asi mě budete mít za blázna
Ale to samé provedení mám, 1.8VVT-i, 2002, a je to bomba. Auťák je obrovský, hlavně vnitřně, a pohodlný koráb. Odvezu na co si vzpomenu. Nesmírně pohodlný. Cestování na dálku, paráda. Pro 4 členou rodinu skvělé. Motor krásně táhne se spotřebou, kterou mi stejně nikdo v okolí nevěří. Jejich problém. No a jestli sémo támo doleju trochu oleje, nyní se mi to ustálilo na 2dcl na 1000km, tak to je v poho. 1.8 je velice pružný a kultivovaný motor. S prům spotřebou jsem se ještě nedostal přes 8l/100km. A hlavně, šmejdi si ho nevšimnou protože neprovokuje a na díly to krást nemá smysl
. Je fakt, že ten olej mě ze začátku hodně dostal, taky proto jsem založil vlákno "Výrobní vada", ale kdybych znova vybíral a toto věděl, tak to stejně risknu znova. A nesouvisí s to s tím, že jsem magor a úchyl do toyoty

Naposledy upravil(a) Fikus dne čtv 07.06.2012, 21:47, celkem upraveno 1 x.
Ave 2002 - zlatá metal, liftback
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
A treba mas stesti vy nezadreli jste motor, a jak znam ceske obchodniky a dovozy vozu z ciziny , sance se razantne zvysuje.
Kdyby vam auto jako nam celda zrala 1 litr oleje na 1000 km tak optimisticky bys k toyotam nebyl - to vsak zbusobily majitele. To s tou spotrebou , mame Camry s 2,2, je to tezka velka mrcha a spotreba do 8 litru a mam celicu 1,6 - spotreba 7-8, porad stejna jizda u obou aut , tak nevim cemu neveris
( vsadim se ze vevnitr je Camry jeste vetsi korab - nevim proc je jich u nas tak malo, ale nejsou komby ) ale ani do jednoho auta olej lejt nemusim a to maji trosku vetsi kilometraze, takze novy motory at se dou zahrabat
Jinak proti Avensisum nic nemam, obzlast ten novy s D4D bych bral hned
Dalsi priklad spotreby nafty fabie komby 1,3 - spotreba 4,5 litru
fabie komby 1,9 - spotreba 5 litru ale nemusis se bact vyjet na silnice
moje volba rozodne 2,0
Kdyby vam auto jako nam celda zrala 1 litr oleje na 1000 km tak optimisticky bys k toyotam nebyl - to vsak zbusobily majitele. To s tou spotrebou , mame Camry s 2,2, je to tezka velka mrcha a spotreba do 8 litru a mam celicu 1,6 - spotreba 7-8, porad stejna jizda u obou aut , tak nevim cemu neveris

Jinak proti Avensisum nic nemam, obzlast ten novy s D4D bych bral hned
Dalsi priklad spotreby nafty fabie komby 1,3 - spotreba 4,5 litru
fabie komby 1,9 - spotreba 5 litru ale nemusis se bact vyjet na silnice
moje volba rozodne 2,0

Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Ja jsem udelal s dvoulitrem nejakych 7.1 litru na sto pres cele Nemecko az do Prahy pri rychlostech zlehynka pres 130 sice v noci, ale idealni podminky na economy run rozhodne nebyly. Kdyz si vezmu kolik je rozdil koniku, tak mi to prijde jako slusne.Karel Danda píše:Jestli bude mít někdo s dvoulitrem menší spotřebu než 6,9 l/100 km na trase Chorvatsko tam a zpět jako já letos ( při běžné jízdě s klimou, žádný ekorun ), tak se mu hluboce pokloním .
Toyota Avensis 2.0VVT-i T25
kuze + velka navi + xenony = zakladni vybava nenarocneho ridice
Camry u nas nejsou primarne proto, ze se u nas novejsi modely uz neprodavaly a nejnovejsi model se neprodava ani v sousednim Nemecku. Toyota Camry je auto vylucne konstruovane pro specificky americky trh v kategorii socialni full size, coz je trida aut, ktera v EU neexistuje.Pavo.B. píše:To s tou spotrebou , mame Camry s 2,2, je to tezka velka mrcha a spotreba do 8 litru a mam celicu 1,6 - spotreba 7-8, porad stejna jizda u obou aut , tak nevim cemu neveris( vsadim se ze vevnitr je Camry jeste vetsi korab - nevim proc je jich u nas tak malo, ale nejsou komby ) ale ani do jednoho auta olej lejt nemusim a to maji trosku vetsi kilometraze, takze novy motory at se dou zahrabat
![]()
Toyota Avensis 2.0VVT-i T25
2.0
Já mám zatím (klep klep) s Avoušem ve dvoulitru všechno v pohodě. Kupoval jsem ho s najetýma 178 tis. km a po dvou tisících šlape jako hodinky (nicméně pravidelný servis u Freye každých 15 tis.). Jediný, co mě celou dobu rozčiluje, je palubní počítač, který mi ukazuje dlouhodobou spotřebu 8,9l, ale reálně je o litr a něco nižší. Ideální auto na dálnici, když vás dožene nejrychlejší auto planety VW Passat (nebo jeho nevlastní sestra Octavia) a lepí se vám na nárazník, dokáže krásně zrychlit i do kopce. Do 3000 otáček je to lenoch, pak se probudí a krásně táhne.
Jinak teda vlastně jedno minus - vibrace do volantu v rychlostech kolem 120 km/h, ale řešilo se to tady někde v auditku, na vině bývají buď pneu nebo tyče řízení. Zatím jsem neřešil, uvidíme, co bude dělat na zimních.
Jinak teda vlastně jedno minus - vibrace do volantu v rychlostech kolem 120 km/h, ale řešilo se to tady někde v auditku, na vině bývají buď pneu nebo tyče řízení. Zatím jsem neřešil, uvidíme, co bude dělat na zimních.
Toyota Avensis 2.0, r.v. 2001, 110 kW
Toyota
Také bych Avensis koupil znova. I když je to možná pro někoho „zvrácené“, ale zkusil bych přeorientovat uvažování. Primárně bych předpokládal že olej žere a snažil bych se vyjednat cenu takovou, aby cena výměny polobloku + výhodná cena auta byla pořád ještě zajímavá vzhledem k autům Toyota i potenciálním konkurentům (mě se to podařilo).
A protože úbytek oleje až tak (zatím) velký nemá, dal jsem raději peníze do LPG.
A protože úbytek oleje až tak (zatím) velký nemá, dal jsem raději peníze do LPG.
TOYOTA Avensis 1,8 VVTi kombi, 6/2001
Zkusenost spotreba oleje Avensis 1,6 1999
Zdravim a pridavam sve zkusenosti:
Koupil jsem Avensis 1.6 rok vyroby 1999, ktery zral 1l oleje na 1000km, nechal jsem udelat v jednom servise v Ostrave (v pripade zajmu muzu dat kontakt muj email malvinxx@gmail.com) vymenu: pistnich krouzku, rozvodoveho remene, napinaci kladky, klinovych remenu, gufer v hlave, zabrouseni hlavy, olej + filtr to vse za 12800 coz si myslim je v pohode cena. Po vymene jsem motor prvnich 500km setril a pak uz byla na rade dovolena (rakousko, alpy - hochalpenstrase) 2000km a ted asi 1000km po mestech ceskych a hladina oleje se nehla. Takze v pripade, ze ma nekdo v Avensisu starsi benzinovy motor (nemsi byt VVT-I tam je vetsinou poskozen blok motoru a vymena pistnich krouzku by situaci asi dostatecne nezlepsila) muzou byt problemem vysoke spotreby spatne pistni krouzky, coz se v mem pripade potvrdilo, protoze v servisu mi potvrdili, ze pistni krouzky uz byly spatne. Samozrejme neni nutne na motoru menit vsechny vyse popsane veci ale kdyz uz je to rozebrane tak vyjde levneji udelat to hned nez to delat o pul roku pozdeji. Tot me zkusenosti.
Koupil jsem Avensis 1.6 rok vyroby 1999, ktery zral 1l oleje na 1000km, nechal jsem udelat v jednom servise v Ostrave (v pripade zajmu muzu dat kontakt muj email malvinxx@gmail.com) vymenu: pistnich krouzku, rozvodoveho remene, napinaci kladky, klinovych remenu, gufer v hlave, zabrouseni hlavy, olej + filtr to vse za 12800 coz si myslim je v pohode cena. Po vymene jsem motor prvnich 500km setril a pak uz byla na rade dovolena (rakousko, alpy - hochalpenstrase) 2000km a ted asi 1000km po mestech ceskych a hladina oleje se nehla. Takze v pripade, ze ma nekdo v Avensisu starsi benzinovy motor (nemsi byt VVT-I tam je vetsinou poskozen blok motoru a vymena pistnich krouzku by situaci asi dostatecne nezlepsila) muzou byt problemem vysoke spotreby spatne pistni krouzky, coz se v mem pripade potvrdilo, protoze v servisu mi potvrdili, ze pistni krouzky uz byly spatne. Samozrejme neni nutne na motoru menit vsechny vyse popsane veci ale kdyz uz je to rozebrane tak vyjde levneji udelat to hned nez to delat o pul roku pozdeji. Tot me zkusenosti.
Kia Ceed 1.6, 2010
old... Toyota Avensis 1.6, 1999
old... Mazda 121 1.3, 1991
old... Toyota Avensis 1.6, 1999
old... Mazda 121 1.3, 1991
Asi bych Vám doporučil dvoulitr. Měl jsem možnost vyzkoušet oba modely a zvolil jsem silnější motorizaci. V 1,8-ičce jsem se cítil úplně stejně jako ve své 14 let staré Carině s dvoulitrovým motorem (ne, že bych jí nemiloval, má 370 tis. a asi jí pro nedostatek poruch budu muset odstřelit). Dvoulitr mi prostě připadal o hodně tišší a pohodlnější. Určitě však bude rozdíl ve spotřebe, i když při rozumné jízdě ji udržíte i u 2 litru okolo 7 litrů. Dvoulitr také myslím nabízí širší výbavu. Záleží tedy na Vaší preferenci. Zdravím
Pavel Avensis SOL kombi 2.0 2002
žárovky
Ještě mě teda napadlo, že docela praskají žárovky (během měsíce už jsem dvakrát měnil v zadním světle). Možná jsem měl jen smůlu na vadný kusy. Někdo s podobnou zkušeností? 

Toyota Avensis 2.0, r.v. 2001, 110 kW