Prasklá žárovka v ovladači topení
Prasklá žárovka v ovladači topení
Čaute, chtěl bych se zeptat,jestli někdo z Vás nemá zkušenost s prasklou žárovkou v ovladači topení a ventilátoru.Je to Avensis 2002.Zajímalo by mě,jestl někdo neví, jak se k žárovce dostat.Jestli to nějak vydloubnout,nebo jak.Nerad bych tam něco zlomil,tak se raději ptám.
To schéma náhodou někdo neobjevil,co??
Zatím díky a čus
To schéma náhodou někdo neobjevil,co??
Zatím díky a čus
Toyota Avensis combi 2002 2.0 D4-D
schema
Jestli jde o el. schema , tak jsem nekde sosl je tam psane Avensis.corona.1997 , ale ja jsem podle toho prochazel elektriku na ave 2001 a myslim ze to sedi ( nesvitilo me osvetleni kufru) . Akorat teda ma to skoro 90Mb.
el. schema
Tak pro jistotu, nez zacne hromada lidi psat ze to chce, jsem to nahral na czshare:
link: http://czshare.com/342326/a2sl/Toyota.A ... 97.SIL.rar
tak sosejte
link: http://czshare.com/342326/a2sl/Toyota.A ... 97.SIL.rar
tak sosejte

- yenda
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
nedávno jsem to také řešil a bál jsem se do toho pustit abych něco nevylomil nebo tak ... řešilo se to tu: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... highlight=
Postupoval jsem přesně podle návodu, fakt se toho neboj
a zas to pěkně svítí...
nedávno jsem to také řešil a bál jsem se do toho pustit abych něco nevylomil nebo tak ... řešilo se to tu: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... highlight=
Postupoval jsem přesně podle návodu, fakt se toho neboj

Toyota Avensis sedan Sol 2.0 16V (94 kW) r.v. 2000
Ještě taková kontrolní otázka,ve faceliftu je to trochu jinak.otočné kolečko vyndat jde bez problému,okolo něj je ještě cca. 0.5 cm plast na kterém jsou napsaný teploty a tak.Normálně se trošku hybe,myslíte že to taky zkusit nějak vyškubnout?Podle mě se tam jinak nejde dostat ničím..Zatím dík
Toyota Avensis combi 2002 2.0 D4-D
Rovněž mi přestalo svítit podsvětlení ovládacího panelu topení, ventilátoru a směru ofuku (Toyota Avensis r.v. 2000) , takže jsem se podle zdejších rad pustil do výměny žárovek.
Pro následovníky pár postřehů a foto:
1) ovládací kolečka vytáhnout, použil jsem uváděné kombinačky v hadru a zatáhnout, sundat šly bez problémů, rovněž táhlo nasávání vzduchu

2) sundat středový panel, který je nacvaklý na 3 úchytech nahoře a 3 dole byl trošku problém (abych nic neurval), ale podařilo se. Osvědčilo se mi trošku jej přizvednout šroubovákem a následně tenonkým šroubováčkem vycvaknout packu panelu zaháklou na úchytu

3) v panelu jsou celkem 3 ks žárovek 12V 1,2 W, které jsou jen zasunuty u úchytech

4) nacvaknout zpět panel - bez problémů
5) nasadit zpět ovládací kolečka - bez problémů
6) opět to krásně svítí
Pro následovníky pár postřehů a foto:
1) ovládací kolečka vytáhnout, použil jsem uváděné kombinačky v hadru a zatáhnout, sundat šly bez problémů, rovněž táhlo nasávání vzduchu

2) sundat středový panel, který je nacvaklý na 3 úchytech nahoře a 3 dole byl trošku problém (abych nic neurval), ale podařilo se. Osvědčilo se mi trošku jej přizvednout šroubovákem a následně tenonkým šroubováčkem vycvaknout packu panelu zaháklou na úchytu

3) v panelu jsou celkem 3 ks žárovek 12V 1,2 W, které jsou jen zasunuty u úchytech

4) nacvaknout zpět panel - bez problémů
5) nasadit zpět ovládací kolečka - bez problémů
6) opět to krásně svítí

žárovky v ovladači topení
Poradíte mi prosím někdo jak rozebrat tento typ středního panelu - jestli taky vytažením ovladačů topení nebo vydloubnutím? Díky

Avensis Combi 2.0 D4D, 2000
Vypada uplne stejne jako ten muj.
Vem za spodni hranu a zkus ji k sobe pritahnout, dopredu a mirne nahoru. Pote se panel uvolni a nahore ho muzes tahem dalu vycvaknout.
Vem za spodni hranu a zkus ji k sobe pritahnout, dopredu a mirne nahoru. Pote se panel uvolni a nahore ho muzes tahem dalu vycvaknout.
Avensis combi wagon, 2.0 TD, 2C-TE, 1999, stříbrná metla - král je mrtev
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla