Svíčky jsou stejné. Asi se jim to nechtělo rozepisovat tak to tam hodily jako jeden modelIng_Mazi píše:Nemůžu tam najít svůj motor![]()
Mám 1.3 XLi na motoru napsáno 4EFE DOHC 55kw ale ten tam nevidím, je tam jen 65kw verze a pro ni K16RU.....takže?
Jaké svíčky
Takže teď zase já to samé. Odkaz na globaldenso mi bohužel nechodí, třeba je to jen přechodné, a nic jiného se mi vygooglit nepovedlo.
Základní otázka zní: Denso nebo NGK........?
NGK se dá obecně sehnat kolem 120/ks, Denso tak za 90/ks. Je mezi nimi rozdíl? Má to smysl řešit?
Pak nevím, jestli např. L2 BKR6EYA je to samé jako pouhé BKR6EYA, což se také objevuje. Doufám, že obě výkonové verze 65kW a 55kW používají stejné svíčky, že se to neliší nějakým faking jemným parametrem v základním značení neuváděným. Atd. Kdo ví, kdo odpoví.....?

NGK se dá obecně sehnat kolem 120/ks, Denso tak za 90/ks. Je mezi nimi rozdíl? Má to smysl řešit?
Pak nevím, jestli např. L2 BKR6EYA je to samé jako pouhé BKR6EYA, což se také objevuje. Doufám, že obě výkonové verze 65kW a 55kW používají stejné svíčky, že se to neliší nějakým faking jemným parametrem v základním značení neuváděným. Atd. Kdo ví, kdo odpoví.....?
- Lubomir Klinkáček
 - Řidič

- lemra79
 - Navigátor
 - Kontaktovat uživatele:

myslim, ze svicky BRISK nejsou spatna volba, alfa a omega je spis zvolit vhodny typ. Pripada mi, ze v tom sami maji tak trochu bordel a v jejich zdrojich uvadeji rozdilne typy svicek pro stejne auto. Tak jsem jim napsal a pro moji corollu 1,3 rv 98 je pry vhodna BRISK Extra DR17LDC-1. Tak ze az budu menit, vyzkousim je tam, at si rika kdo chce, co chce 

corolla 3D, 1.3 63 KW, r.v. 1998, 165 000 km

Základní odpověď zní: DensoJimmi píše:Takže teď zase já to samé. Odkaz na globaldenso mi bohužel nechodí, třeba je to jen přechodné, a nic jiného se mi vygooglit nepovedlo.
Stačí kouknout na stránky Denso do záložky History:
1949 - Establishment of Nippondenso Co., Ltd. having been separated from Toyota Motor Co., Ltd. with ¥15 million capital.
Toyota je stále největším akcionářem Densa, Toyota Motor Corporation vlastní cca 24,75% Densa a Toyota Industries Corporation dalších 8,52% (dva největší akcionáři).
No a poslední fakt je ten, že pokud zajdeš do autorizovaného servisu Toyota a koupíš tam "originál" svíčky, filtry apod. vždy budeš mít v červené krabičce s nápisem Toyota Genuine Parts výrobek firmy Denso.
Svíčka "L2 BKR6EYA" neexistuje resp. to L2 tam přidává prodejce ND asi kvůli lepší identifikaci, stejně jako u svíček Denso "L1" (předpokládám, že to máš z Dicompracing).
Dobře, tak Denso. Ty tam ostatně teď asi také jsou a mají najeto nejméně 70.000 km (proto je také chci preventivně už vyměnit).
Zbývá rozluštit ono K16R-U (pravděpodobná varianta) nebo K20R-U (pravděpodobně chybná varianta). Máte někdo konkrétně tyto svíčky ve svém motoru....?
Jinak to L1 L2 si tam dává více prodejců, asi to bude něco od dovozce....

Zbývá rozluštit ono K16R-U (pravděpodobná varianta) nebo K20R-U (pravděpodobně chybná varianta). Máte někdo konkrétně tyto svíčky ve svém motoru....?
Jednoznačně K16R-U, mám je ve své Corollce (1.3 65kW) resp. dávám je tam posledních 7 let a vybaloval jsem je vždy z červené krabičky Toyota Genuine PartsJimmi píše:Dobře, tak Denso. Ty tam ostatně teď asi také jsou a mají najeto nejméně 70.000 km (proto je také chci preventivně už vyměnit).
V autorizovaném servisu mají kód 90919-01176 a loni stály 128,- Kč s DPH (C+K Brno).
To L1 a L2 mají zřejmě všichni prodejci, kteří mají katalog od JC Auto (http://www.jcauto.pl/cz/).
- Beaver
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

V Supře mám platinové NGK, v Corolle klasické Denso, tak si vyberJimmi píše:...Základní otázka zní: Denso nebo NGK........?
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz

Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz