Rádio

vše ohledně modelové řady Yaris
jazzman
Člen Týmu

Rádio

Příspěvek od jazzman »

Zdravím všechny
Potřebuju poradit, co s rádiem v Yarisu 1.gen. Ani ne tak postup demontáže, ale spíš co je tam nejvhodnější. Chtěl bych dát dio auta rádio na CD, nebo něco co by mi CD/MP3 bralo. Nejsem zrovna nejnáročnější posluchač, takže bez zesáku, nové kabeláže a dalšího tuningu. Řeším dilema, jestli dát rádio za cenu dalších investic do redukčního rámečku a zásahu do ergonomie palubky, nebo jestli se dá na stávající rádio napíchnout changer. U toho changeru si nejsem jistý, jestli se bude dát ovládat ma rádiu. Další možnost je, koupit origo rádio na CD, ale to nevím jestli bych sehnal za slušný peníz. Zkoušel jsem něco najít tady na foru, ale dost linků nějak nefunguje. Auto mám 2 dny, tak omluvte moji nevědomost. Dík moc za rady.
jazzman
Člen Týmu

Příspěvek od jazzman »

Prosíííím.
KiciDevil
Navigátor

Příspěvek od KiciDevil »

viem ze sa da namontovat usb vstup do radia (bohuzial iba cez antenu), do ktoreho das usb kluc aj s mp3 a pocuvas. ak nie si narocny tak je to asi najlacnejsia moznost pre teba. informovat sa skus u predajcu toyota alebo zagoogli je tu aj diskusia na temu ipod http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=6317
3/07 Toyota Yaris 1.3 5D Terra (Black Mica)
garant
Člen Týmu

Příspěvek od garant »

Pokud nechceš moc investovat, tak nejjednoduší a asi i nejlevnější řešení pro Tebe bude, koupě normálního autorádia s CD a mp3 a jeho montáž do standartního DIN rámečku, který máš v Yarisu pod originál rádiem. Jediné co je potřeba dokoupit kromě rádia, je redukce na napájecí kabely mezi konektorem Toyota na standartní iso conector, který bude na rádiu. Moc to nestojí, montáž máš za hodinu hotovou a zbytek peněz vyměň u pumpy za benzin a hurá na výlet.

Redukci jsem kupoval zde:

Kód: Vybrat vše

http://obchod.nedis.cz/signys/signys?action=DETAIL&OID=000002167500100109
aczasa
Věčnej rejpal

google a ebay

Příspěvek od aczasa »

dají se sehnat jednoduché kabeláže, které do vstupu rádia pustí klidně cokoliv přez cinch (bohužel nutno ovládat zdroj zvuku samostatně) a existují i kabelové redukce pro připojení přímo USB flash paměti a ovládání z rádia. Zatím nemám ani s jedním přímou zkušenost, ale chystám se na USB/AUX kus, takže se rozhodně ozvu jak s tím zápolím.
Back in Czech.
Brenneker
Člen Týmu

Výmena rádia

Příspěvek od Brenneker »

Osobne Ti odporúčam vymeniť pôvodné rádio. Dá sa síce domontovať aj ISO rádioprehrávač do šuflíka pod originálnym, ale načo budeš voziť so sebou 2 rádiá :?:

S originálnym CD meničom a výmenou CD autorádia by som príliš nepočítal - pokiaľ ich nezoženieš za skutočne výhodnú cenu.

Ak budeš chcieť vymeniť vstavané autorádio za CD/MP3, budeš ešte potrebovať nový 2DIN rámik na prístrojovú dosku. Ten sa zháňa podľa toho, aký ročník je Tvoja Toyota a podľa výbavy / farby interiéru (cca 1500Sk). A samozrejme ISO konektor pre Toyotu, ale ten stál nejakých 400Sk. To je minimum.

Ak by som už menil autorádio, vymenil by som určite aj kabeláž k repro a reproduktory v prístrojovke a predných dverách. Za prídavok 3000Sk získaš úplne iný zvuk. Len treba dať pozor na to, že repro vo dverách musí mať malú hĺbku - tuším do 46mm a priemer 160mm. Do prístrojovky sa dá dať 10cm reproduktor.
jazzman
Člen Týmu

Příspěvek od jazzman »

Díky moc
Vypadá to, že budu jezdit se dvěma rádii :-(
Sem zvědavý, jak dlouho mi na tom sídlišti vydrží.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No,aspoň bude každý vidieť,že aj Hi-fi veža sa dá do yarisa namontovať :P
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Andrej
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andrej »

Jazzman, ak by si to original radio chcel vymenit, ja by som ho za rozumnu cenu kupil (nme sa pokazilo FM). Pripadne ak ma niekto iny na predaj - dajte vediet.
boborr
Člen Týmu

jasne

Příspěvek od boborr »

no tak ja ti odporucam dat si namontovat nove radio do ramceku pod originalnym, to uz bude nefunkcne ale bude ti fungovat palubny comp. nove radio aj repro , montaz ma stala 8500. v autorizovanom servise. a daj si aj nove repro, lebo povodne su trochu o nicom. hore ti treba priemer 10 cm, a do dveri ti treba 16 cm. a potom bude zvuk na urovni.
Matik
Navigátor

Příspěvek od Matik »

[quote="garant"]Pokud nechceš moc investovat, tak nejjednoduší a asi i nejlevnější řešení pro Tebe bude, koupě normálního autorádia s CD a mp3 a jeho montáž do standartního DIN rámečku, který máš v Yarisu pod originál rádiem.

Je tím myšleno to, kde je původně nějaký odkládací kastlík, po nínž je popelník a elektrická zásuvka? Vejde se to tam a co věšechno se musí vyndat? Byl jsem v nějaké provozovně, kde rádia montují a kroutili hlavama, jak je to obtížný a že to je na dlouho. Díky za info.
garant
Člen Týmu

Příspěvek od garant »

Takhle jsem to myslel:

Obrázek
Pivson
Člen Týmu

Příspěvek od Pivson »

Přesně tak namontovat :-)
Jen při koupi radia dát pozor na to, at se dá sundat dodatečnej rámeček v přední časti kolem radia. Jinak se to tam nevejde
denso
Navigátor

Re: Rádio

Příspěvek od denso »

jazzman píše:Zdravím všechny
Potřebuju poradit, co s rádiem v Yarisu 1.gen. Ani ne tak postup demontáže, ale spíš co je tam nejvhodnější. Chtěl bych dát dio auta rádio na CD, nebo něco co by mi CD/MP3 bralo. Nejsem zrovna nejnáročnější posluchač, takže bez zesáku, nové kabeláže a dalšího tuningu. Řeším dilema, jestli dát rádio za cenu dalších investic do redukčního rámečku a zásahu do ergonomie palubky, nebo jestli se dá na stávající rádio napíchnout changer. U toho changeru si nejsem jistý, jestli se bude dát ovládat ma rádiu. Další možnost je, koupit origo rádio na CD, ale to nevím jestli bych sehnal za slušný peníz. Zkoušel jsem něco najít tady na foru, ale dost linků nějak nefunguje. Auto mám 2 dny, tak omluvte moji nevědomost. Dík moc za rady.
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=7897
Toyota Yaris 998 r.v. 2001
Toyota Yaris 1,3 NG Terra Cool r.v. 2007
Toyota Yaris 1,8 T-Sport r.v. 2007
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Mozno sa to niekomu zijde.pre YARIS 2007
Nasiel som na nete video ako rozobrat stredny panel aby ste si tam dali ine radio ako z vyroby...
http://www.youtube.com/watch?v=nBTIJLk- ... re=related
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“