Jenže ty kabely atd. by to dělaly pokaždé při vysokých otáčkách, mně to dělá jen při vysokých otáčkách a zároveň naplno sešlápnutém plynu. Pokud plyn uvolním a držím to třeba v 6000, tak to jede! (Jo, libor12 mi zmínil vůli na klapce ve spojení se špinavými čidly v těle klapky... - otestuju)Beaver píše:Hm, tak diagnostika by vadnej snímač ukázala... sice teda jen pokud by byl zkratovanej nebo odpojenej, ale v zásadě by se pokazit neměl
Pokud máš garáž, počkej si na vlhké počasí, zavři se tam a koukni pod kapotu. Nech zhasnuto... Kde se ti ztrácí proud pak vidíš zcela zřetelně, neboť z míst kde kabely probíjí to efektně jiskří
Carina E 4A-FE - "kuckání" za jízdy
- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
P.S. Ještě k té diagnostice:
Vadný a rozpojený snímač je typicky snadno zjistitelná závada (i pro tu diagnostiku). Pokud však čidlo ukazuje občas mimo, je to těžší oříšek. Pokud by právě v krajním režimu skákalo na druhý konec rozsahu měření, jednalo by se sice o málo pravděpodobnou situaci, leč tu nejhůře identifikovatelnou. Nicméně algoritmy zjišťování vadných čidel v automobilech neznám a na průmyslová čidla si tvořím vlastní
Vadný a rozpojený snímač je typicky snadno zjistitelná závada (i pro tu diagnostiku). Pokud však čidlo ukazuje občas mimo, je to těžší oříšek. Pokud by právě v krajním režimu skákalo na druhý konec rozsahu měření, jednalo by se sice o málo pravděpodobnou situaci, leč tu nejhůře identifikovatelnou. Nicméně algoritmy zjišťování vadných čidel v automobilech neznám a na průmyslová čidla si tvořím vlastní

- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak zatím předběžné zjištění, uvidím, jak se to bude chovat dál: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 5484#85484
Prostě to samo od sebe přestalo
Prostě to samo od sebe přestalo

- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Se to leklo 

Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Jak na diagnostiku
Zdravim a zadam o vysvetleni jak nalozit s tabulkou kodu k diagnostice. Je mi jasne, ze se dratkem spoji ty piny a pak otoci klickem zapalovani... a dale mi to uz moc jasne neni. Je to tak, ze kontrolka motoru blikne treba 13x a urci tim chybu s kodem 13, nebo je k diagnostice potreba nejaky extra pristroj k odecteni chyby? Predem diky za odpoved. Nikdy jsem to nedelal takze pardon za pripadne hloupe dotazy.
Kia Ceed 1.6, 2010
old... Toyota Avensis 1.6, 1999
old... Mazda 121 1.3, 1991
Tak uz vim jak se veci maji, v pripade meho avensise je diagnosticky konektor uvnitr vozu pod volantem a ne v motorovem prostoru (stejny motor 4a-fe jako carina). Jedna se o typ konektoru obd2 takze ten ma podrobnejsi vypis zavad (3 mistne kody), nicmene me to po otoceni klickem ukazuje cca 1-2V ale zadne signaly, zadne zmeny proudu... takze jsem podle diagnostiky nezjistil nic. Kontrolka sviti porad a problem s cukanim je z toho co jsem cetl oproti jinym jezdcum minimalni a hlavne se vyskytuje po uplnem sundani nohy z plynu, tzn. kdyz jede clovek na 2jku 30-40km/h a sunda nohu z plynu tak to parkrat lehce cukne a je klid, jindy to nedela vic me stve ta kontrolka protoze nevim jestli je to problem stim cukanim nebo nejaky jiny, takze asi budu muset navstivit servis at me napichnou na jejich PC...
Kia Ceed 1.6, 2010
No prave pred tim nez zacala svitit kontrolka "check engine" bylo to bez cukani ale ted uz to je celkem zretelne a navic jsem si vsiml ze mi zacina kolisat volnobeh, takze myslim ze by mohla byt chyba v klapce nebo nejakem snimaci klapky apod... No stejne to budu muset dat asi do servisu. Diagnostiku se mi provest nepodarilo protoze mi to ukazuje stale 1-2V bez nejakych vykyvy - signalu...
Kia Ceed 1.6, 2010
- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
A co takhle vyměnit svíčky?malvin píše:No prave pred tim nez zacala svitit kontrolka "check engine" bylo to bez cukani ale ted uz to je celkem zretelne a navic jsem si vsiml ze mi zacina kolisat volnobeh, takze myslim ze by mohla byt chyba v klapce nebo nejakem snimaci klapky apod... No stejne to budu muset dat asi do servisu. Diagnostiku se mi provest nepodarilo protoze mi to ukazuje stale 1-2V bez nejakych vykyvy - signalu...

No to právě není pravda. Když mi takhle cukal žigulík, nechal jsem seřídit karbec od člověka, co to fakt uměl, a jelo to jak namazaný. Corolla mi cuká jen malinko, ale tam karbec neníMarty píše:...tak to co píšeš o cukání, to je normální. Když jedeš na 1 nebo 2 40kmh a sundáš rychle nohu z plynu tak to cukne vždycky... ...a dělá to každý auto...

- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No, když vezmu co se stane, když pustím plyn ...
uzavře se klapka, přestane se dodávat palivo a motor má tendenci klesnout k volnoběhu - nějak se to projevit přece musí?
Mně se třeba moje cukání projevovalo společně se zablikáním ekonoměru - tj. objevil se podtlak v sání. Tak si to i představuju, že něco podobného se stane při prudkém puštění plynu.
Nebo ne?
uzavře se klapka, přestane se dodávat palivo a motor má tendenci klesnout k volnoběhu - nějak se to projevit přece musí?
Mně se třeba moje cukání projevovalo společně se zablikáním ekonoměru - tj. objevil se podtlak v sání. Tak si to i představuju, že něco podobného se stane při prudkém puštění plynu.
Nebo ne?
Jen upresnim ze v posledni dobe me to zacina lehce cukat i pri plynule jizde do 2300ot., kdyby to bylo jen pri sundani nohy z plynu tak bych to jeste skousnul ale takhle to dam na diagnozu a pak dam vedet co se naslo. Jinak vypada ze bude prset tak rano jeste zkusim v garazi tu fintu v temne komore jak tady nekdo psal jestli nemam nejake probijeni v motoru.
Kia Ceed 1.6, 2010