oprava kastle + nástřik + ložiska do zadních kol E9

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
baki
Člen Týmu

oprava kastle + nástřik + ložiska do zadních kol E9

Příspěvek od baki »

Zdar toyotníci, poslední dobou přemejšlím, že bych - když mi ta moje holka tak dobře slouží - nechal udělat komplet renovaci kastle (něco klempířiny, nějaký vyvaření + kitování a komplet novou barvu) + nástřik spodku a dutin - nemáte nějaký dobrý tipy kde a za kolik? (nejlíp okolí brna nebo pardubic, ale kdybyste věděli o někom fakt šikovným a ne moc drahým třeba i z větší dálky, rád si zajedu).
... dotaz č. 2 - začínaj mi trochu víc hučet ložiska v zadních kolech - takže jakou byste doporučovali značku (resp. nevíte, co tam dávala toyo jako prvovýrobu?) a máte představu na kolik taková výměna vyjde?
díky moc za odpovědi a rady
čus baki
čtyřkolka Corolla E9 1,6i 4A-FE 105 koníků v kombajnu s uzávěrkou
Badger
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Badger »

Jsem z Pardubic a vim o nekom kdo by ti tohle kompletne udelal, ale nevim jakou si predstavujes cenu, ptz tohle vsechno nebude vubec levne!!! Kdyztak mi posli SZ nebo email nebo ICQ :wink:
Toyota Corolla 1,3 16V 65kW, rv.1994, Výbava: 4x el. okna, posilovač, alarm s dálkou, střešní okno se solárem
Úpravy:komplet čirá optika, xenony, upravený exteriér, komplet úprava motoru, alu 17" s 205/40 ZR 17, hudba atd...
baki
Člen Týmu

Příspěvek od baki »

to Badger: dikas, pisnul jsem SZ
to Idaho a dalsi :) : netusite, jestli Idaho ve svy dilne pod Tremsinem dela i klempirinu a lakovani?
Xroh
Člen Týmu

Příspěvek od Xroh »

Ložisko v zadku mámtaky jedno špatný, stálo mě 2000,- celá sada na výměnu. Značka Koyo made in Japan. Ještě sem ho tam nedával ale prej je k tomu potřeba momentovej klíč. Plechařinu mi bude dělat člověk co mi ho doporučil kámoš že dělá dobře. Je to asi 60 km od Pardubic
Badger
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Badger »

neni problem, delame primo v Pce plecharinu i lakovani :wink:
Toyota Corolla 1,3 16V 65kW, rv.1994, Výbava: 4x el. okna, posilovač, alarm s dálkou, střešní okno se solárem
Úpravy:komplet čirá optika, xenony, upravený exteriér, komplet úprava motoru, alu 17" s 205/40 ZR 17, hudba atd...
baki
Člen Týmu

Příspěvek od baki »

to Xroh: 2000,- za sadu (sada = ložisko na jednu stranu + těsnění,... nebo ložiska na obě strany + těsnění,...) - není to nějak moc? je to sice japonsko, takže asi i kvalita, ale např. Idaho má ložisko (nevím jestli dokonce ne sadu) něco málo přes 600,- a měl by to být orig. díl (http://www.dicompracing.com/nd/detail.php?id=H22000). Jinak k montáži asi momenťák potřeba bude, což by asi nebyl takovej problém, ale spíš bude potíž, jak dostat ven starý a dobře tam zalisovat nový (počítám, že se to bude muset asi dost nahřát) - nemá někdo nějakej dobrej osvědčenej způsob, jak na to?
to Badger: díky moc, až to bude aktuálnější, určitě se ozvu (nehodil bys mi třeba do SZ tvůj mobil?); včera jsem brouzdal po netu a koukal jsem, že přední blatníky jsou za celkem rozumnej peníz, takže ty bych asi ani neopravoval a dal tam komplet novej plech. No a to samý asi i v případě prahů a zadních lemů (mimochodem, mohl byste mi sím někdo napsat, jak jsou zadní lemy přidělaný ke zbytku blatníku (blatník totiž na první pohled vypadá jako jeden kus, tak nevím jestli, ty lemy tam jsou nějak dovařený a překitovaný či co)
díky moc
čus baki
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

sakra vy to máte levný, u mě origo díl od toyoty za asi 8000, Idaho snad sežene pod 4000 ... a to je levé zadní ložisko (Carina E).
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Rozlišujte pouhé ložisko a ložisko i s nábojem. To je velký rozdíl v ceně, ale i v pracnosti montáže (komplet náboj je vzadu na čtyřech šroubech).
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Jimmi píše:Rozlišujte pouhé ložisko a ložisko i s nábojem. To je velký rozdíl v ceně, ale i v pracnosti montáže (komplet náboj je vzadu na čtyřech šroubech).
To bylo na mě, děkuji, už mi to taky došlo :lol: :roll:
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Xroh
Člen Týmu

Příspěvek od Xroh »

2000,- jsem dal za sadu na jedno zadní kolo. Kupoval jsem to od mjauto.cz. Že to má Idaho levnější je možný, já o něm v tu dobu ještě nevěděl.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: oprava kastle + nástřik + ložiska do zadních kol E9

Příspěvek od Idaho »

baki píše:Zdar toyotníci, poslední dobou přemejšlím, že bych - když mi ta moje holka tak dobře slouží - nechal udělat komplet renovaci kastle (něco klempířiny, nějaký vyvaření + kitování a komplet novou barvu) + nástřik spodku a dutin - nemáte nějaký dobrý tipy kde a za kolik? (nejlíp okolí brna nebo pardubic, ale kdybyste věděli o někom fakt šikovným a ne moc drahým třeba i z větší dálky, rád si zajedu).
... dotaz č. 2 - začínaj mi trochu víc hučet ložiska v zadních kolech - takže jakou byste doporučovali značku (resp. nevíte, co tam dávala toyo jako prvovýrobu?) a máte představu na kolik taková výměna vyjde?
díky moc za odpovědi a rady
čus baki
hod mi bližší info o aute do SZ nebo volej na 602474765 ( po 15hod ) anejak se domluvíme.
Ad dílna, momentálne tammám rozhozenou naftovou wapku a jeden motor ze supry takže není místo, jinak klepířinu nedelám ale mám tu ve vsi cloveka jemuž ji sveřuju ( co neumím do toho s enevrtám ) a je mooc šikovnej a i rozumne levnej, zvládne i stříknout. mohl bych to zařídit u nej.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“