zatékání do kufru-liftback 2002

vše ohledně modelové řady Avensis
jarmil
Řidič

Příspěvek od jarmil »

Karel Danda píše:Já měl po větším dešti taky loužičky v obou postranních kapsách v kufru. Po delším bádání jsem vysledoval, že voda jde nejspíš po vnitřní straně blatníků jakoby od posledních postranních okének (kombi). Jenže k přetěsnění okének je třeba sundat celý postranní tapecírunk a při této představě jsem na to rezignoval a zvolil jsem jednodušší řešení - v nejnižším bodě kapes jsem vyvrtal díry o průměru zhruba 3,5 mm, ošetřil barvou a od té doby mám v kapsách sucho. Má to i další výhodu - ty prostory jsou alespoň minimálně odvětrány. Ne nadarmo existuje anténářské pravidlo - nejlepší těsnění je díra !
Taktak. Taky jsem vrtnul dve dirky do kapes, nakym vrtakem, co byl po ruce. Nic jsem neosetroval. Nema to smysl, kdyz voda vytece, tak to zas tak honem nezkoroduje :lol:
Resil jsem takhle uz i svou starou dobrou 120 GLXi. Skoda 120 se proste utesnit nedala.

Ted je v aute sucho a je klid. Do deste bud holiny anebo hanojky :) Vse ostatni je spatne.
Avensis combi wagon, 2.0 TD, 2C-TE, 1999, stříbrná metla - král je mrtev
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
tupolev160
Člen Týmu

Příspěvek od tupolev160 »

Komu teče na pravé straně, nebo se mu koupe zvedák vevodě, si muže u dělat maly tes těsnosti své ho vozu (T22). Vemte si petku s vodou a nalijte ji nad nárazník asi v místě kde jeuložený zvedák. Podud vam voda za čne zaplavovat zvedákovou kapsu, tak tam obvykle teče takovým ventilem který pravděpodobně slouží k odvetraní vozu. Nouzovým řešením, a nejméně vhodným ,je přelepení škvíry mezi nárazníkem a karoserií.
antoda
Člen Týmu

Příspěvek od antoda »

Po téměř ročním zkoumání a testování jsem dospěl k závěru, že mi tam teče levým zadním světlem. Dnes jsem jej tedy vyndal, očistil, odmastil a spoj mezi parabolou a překrytem jsem přetěsnil silikonem, to samé jsem udělal i s dosedací plochou světlomet/karoserie. Světlem tedy nemá kudy. První test v myčce dopadl nadějně. Nakolik se to osvědčilo ale ukáže až čas a první děštík.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“