Corolla LPG
Corolla LPG
Uvažuji o to pořídit si do me Corolly (poslední model) LPG-sekvenční vstřikování. Máte někdo nějaké zkušenosti? jaký systém? Je dobrá ta ochrana Flashlube? Atd. uvažuji o zařízení Tartarini. Mám motor 1,4VVt-i
Samozřejmě to Tartarini být nemusí. Co jsem tak vyčetl a obeslal tak na našem trhu se používají systémy Lovtec (díly Polsko), který je sice nejlevnější, ale prý kvalita není příliš stabilní - takže ten jsem vyloučil a dále jsou italské systémy BRC, Tartarini , Holanský AG - které by měli být kvalitou naprosto srovnatelné a kvalitní a samozřejmě i některé další systémy. Jelikož budu montovat v Hradci Králové udělal jsem si tu průzkum a jelikož zrovna firma Tartarini má zde přímého dovozce, zdá se mě jejich jednání a cenová nabídka nejlepší. Za 30.000Kč vč DPH dostanu nejnovější sekvenkční systém, toroidní nádrž, měřák stavu LPG na přístrojovku, obal na rezervu. Jaký systém se zamlouvá Tobě? U LPG si ale nejsem jistý, jestli bude fungovat systém variabilního časování...nevíte někdo? Až to namontuju, pokusím se sem psát zkušenosti.
tak dneska jsem byl v té firmě Jkproduct. Byl jsem docela překvapený jejich přístupem, ukázali mě komplet servisní dílny a zodpověděli veškeré dotazy. Jak kolega říkal o tom poškození motoru...tak podle nich naopak LPG je k motoru šetrnější a měl by najet dvojnásobek než na benzin (LPG má oktanové číslo přes 100), ošetření ventilů se provádí systémem Flash Lube, i když říkal, že do Toyoty a Hondy to nutné není neboť mají skvěle ošetřené ventily na rozdíl od třeba Fordu a podobných sr...k (říkal doslova).snímač spotřeby LPG se napojí přímo na ten original pal.počítač a variabilní bude fungovat uplně stejně jako u benzinu. Ve středu jdu na montáž, takže pak zas napíšu. Cena je skutečně 30.000Kč komplet...a mají u nich LPG za 15,50Kč/l
Asi se v názorech shodujeme. Nechtěl jsem tě nijak ovlivňovat a tak jsem se ptal neutrálně. Taky jsem si dělal průzkum a došel jsem ke stejnému názoru. Jen doufám, že našim VVTičkám to nakonec neuškodí. To víš, že všichni prodejci a mechanici LPG si to nebudou hanět a tak vykládají jak je LPG pro motory bezvadný. Byl bych rád kdyby jsi mě sdělil první zkušenosti, protože já (jestli se nakonec odvážím) jsem objednán až na srpen.
Corolla E11 Hatchback, 1,4 VVTi, 2000
Teoreticky by VVT-i nemělo být problémem. Toyota oficiálně povoluje montáž LPG pro motor 3.0 V6 VVT-i (1MZ-FE) montovaný do Toyoty Camry v letech 2003-2006. U toho motoru jsou jiné ventily a sedla ventilů:
"The LPG-compatible 3.0-litre Quad Cam V6 engines for Camry and Avalon have special factory fitted valves and valve seats."
http://www.autoweb.com.au/cms/A_55477/t ... ticle.html
http://www.toyota.com.au/faqs
"The LPG-compatible 3.0-litre Quad Cam V6 engines for Camry and Avalon have special factory fitted valves and valve seats."
http://www.autoweb.com.au/cms/A_55477/t ... ticle.html
http://www.toyota.com.au/faqs
tak LPG už je namontované....dojmy zatím super...motor i když byl předtím tichý běží ještě tišeji...nakonec ochranu ventilů technici vyřešili přistříkáváním benzinu do směsi s plynem...auto jede super...dynamika se pocitově ještě zlepšila hlavně ve vysokých otáčkách. Spotřeba podle počítače zatím 6,3l plynu/100km při běžné jízdě...ale uvidíme až podle skutečnosti...no když si vezmu, že za plyn platím 15,40Kč tak jezdit dneska za 1Kč/km Toyotkou je fakt pohoda...ale podle mě záleží hodně kde zařízení namontují...já šel radši do maličko dražšího zařízení Tartarini a dal to namontovat přímo v sídle Tartarini...přístup opravdu výborný...cena komplet montáže vč.obalu na rezervu, měřáku spotřeby na palubce 30.000Kč. Napíšu dojmy po dalších km
Jsou prosím nějaké nové zkušenosti? Chtěl bych se ještě zeptat zda sis přeci jen nechal namontovat Flashlube. Nerozumím totiž tomu "přistříkávání benzínu". Domnívám se, že sekvenční vstřikování pracuje tak, že v jeden okamžik se jede buď na benzin nebo plyn, ale ne současně na oboje. Nebo se pletu? Díky za odpověď.
Corolla E11 Hatchback, 1,4 VVTi, 2000